sobota 26. listopadu 2016

Recenze:


Název knihy: Otolína a žlutá kočka
Autor: Chris Riddell
Nakladatelství: Ella@Max, Presco group
Žánr: Pro děti
Počet stran: 172








anotace:

Hlavními hrdiny úspěšné, mezinárodně oceňované a mnohokrát vyznamenané knižní série jsou tak trochu zvláštní holčička jménem Otolína a její nerozlučný kamarád – malý vlasatý tvor z norských močálů zvaný pan Moura.

Otolína vášnivě sbírá nejrůznější věci a miluje všechny druhy počasí, zejména však déšť, neboť se ráda čvachtá v kalužích. Obývá apartmá číslo 243 ve dvacátém čtvrtém patře mrakodrapu, který vypadá docela jako pepřenka, takže není divu, že mu také Pepřenka všichni říkají… Otolínini rodiče jsou sběrateli a neustále cestují po celém světě. O Otolínu je v jejich nepřítomnosti ovšem skvěle postaráno, nikdy se necítí osamělá. Společnost jí přece dělá pan Moura a kromě něj holčičce se vším, co je potřeba, pomáhá celá řada dalších neobyčejných společníků. Díky nim se nikdy nenudí! Otolína navíc miluje záhady, stejně jako pan Moura. Oči má pořád otevřené a uši nastražené pro případ, že by se setkala s něčím neobvyklým nebo zajímavým. Její zápisník by mohl vyprávět! Ráda řeší zapeklité případy, vymýšlí chytré plány a přichází věcem na kloub – ostatně, má pro to speciální nadání…

U jejích nevšedních dobrodružství, jako je například řešení záhady série loupeží na Třetí ulici, které přináší knížka Otolína a žlutá kočka, se rozhodně nebudou nudit malí ani velcí čtenáři! 

Knihy jsou bohatě ilustrované, nápadité a propracované obrázky srozumitelné dětem se plynule prolínají s textem, což činí z četby velký zážitek – ať už se do ní ponoří děti, anebo dospělí.. 





moje recenze:

Otolína je děvče, které tráví spoustu času samotné v bytě číslo 243, protože jej rodiče stále cestují po světě a sbírají různé věci.
Otolína má také své sbírky, které neustále zvětšuje a rozšiřuje. Jediným společníkem jí je pan Moura, zvláštní vlasaté stvoření pocházející z Norského močálu. Otolíně téměř nic  neunikne, a tak kdaž jednoho dne donese pan Moura zvláštní letáček, je rozhodnutá přijít záhadě na kloub.
S panem Mourou vymyslí plán, a toho se po celou dobu vyšetřování záhadného případu drží.
Otolína miluje různé převleky, a tak i zde se oba přestrojí aby je nikdo nepoznal.
Rozuzlení záhadného případu na sebe nenechá dlouho čekat a Otolína si vše může zapsat do svého deníku.
Jak pan Moura pomáhá Otolíně? Jaký je jejich rituál? A jaký případ spolu právě řeší?






můj názor na knihu:

Krásná červená knížka se zlatými prvky na první pohled zaujme. Uvnitř knihy je velká spousta krásných obrázků, jen je škoda že nejsou barevné, ale jen černobílé a občas je nějaký prvek červený.
Já knihu četla svému čtyřletému synkovi a moc se nám líbila, a užili jsme si spoustu hezkých chvil při čtení i prohlížení obrázků.
Knihu určitě doporučuji jako pěkný vánoční dárek, nebo jen tak pro radost.







Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   PRESCO GROUP
Tuto knihu zakoupíte  ZDE






2 komentáře:

  1. Mám ji doma taky a právě to, že je černobílá se mi moc líbí. 100 lidí 100 názorů :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já naopak oceńují že jsou černobílé, mohu si je fotit pro děti a ty je budou vykreslovat při čtení příběhu. Propojím obě dvě činnosti v jedno. :)
    Katy

    OdpovědětVymazat