sobota 19. listopadu 2016

Recenze:


Název knihy: Nezlomná
Autorka: Lesley Pearse
Nakladatelství: Moba
Žánr: Román
Počet stran: 453








anotace:

Belle Reillyové je teprve dvacet let, přesto toho má už mnoho za sebou - únos, znásilnění, prodej do nevěstince. Ačkoli se musela stát prostitutkou, nenechala se zlomit a nakonec se jí podařilo vrátit zpátky domů. Provdala se a uskutečnila svůj dávný sen - otevřela si dámské kloboučnictví. Jednoho dne však do obchodu vkročí Etienne, muž, který jí před lety zachránil život. Setkání v obou rozvíří city, jež měly zůstat zapomenuty. Belle však čekají další útrapy a zkoušky... 







moje recenze:

Název knihy Nezlomná říká vše.
Ten kdo by si myslel, že Belle po tom všem co se ji již přihodilo zatrpkne, a bude se chtít pomstít tak je na velkém omylu.
Belle se provdala a otevřela si své vlastní kloboučnictví o kterém vždy snila. Měla vše po čem toužila, ale osud ji do cesty postavil další překážky, a opravdu se s ní nemazlil.
Díky své blízké kamarádce překonala i svou velkou ztrátu a zdálo by se, že všemu zlému je konec.
Přichází první světová válka a Belle i její nejbližší čekají dlouhé dny strachu. Se svou kamarádkou Mirandou se rozhodly přidat se k Červenému kříži ve Francii, a alespoň trochu být v této těžké době užitečné. Belle navíc doufá, že takto bude blíž svému milovanému muži. Tolik žalu, utrpení a zranění která zde každý den vídala ji hodně změnily, ale pořád doufá, že válka brzy skončí a vše bude jako bývalo před ní. Kdo by čekal, že se tak moc mílí a že další hodně zlé dny teprve přijdou.
Bude to opravdu velká zkouška, ale Belle je velice silná a odhodlaná vše zvládnout a překonat.
Osud je velice krutý, a tak Belle opět trpí. Bude ještě někdy v životě alespoň trochu šťastná?
Jaké překážky a bolestné události musela ne jen Belle překonat? Co se stalo s Mirandou? O co všechno Belle kvůli válce přijde, a dokáží ji poválečné dny dát i nějaký důvod k radosti?







můj názor na knihu:

Druhý díl série Belle mě naprosto dostal.
Čekala jsem všechno možné, ale to co se v knize odehrálo jsem nečekala ani náhodou.
Tak krásně napsaný příběh o lásce, touhách a utrpení z války mě vtáhl do děje a nešlo knihu moc odkládat. Kruté události mi přivodily i pár slz, ale to na úžasném zážitku z knihy nic nemění.
Obálka knihy je krásná, ale oproti tomu co čtenáře v knize čeká působí hodně sladce, a tím by mohla některé odradit. Rozhodně si ale knihu nenechte ujít.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  MOBA
Tuto knihu zakoupíte  ZDE




Žádné komentáře:

Okomentovat