pátek 11. března 2016

Nové knihy:


Krásný páteční podvečer všem přeji. Mám tu jeden rozbalovací příspěvek na konec týdne. Dnes jsem si vyzvedla balíček z Buxu. Přiznám se, že jsem se při rozbalování trochu bála, protože jsem hodně četla, že poslední dobou chodí knihy nějakým způsobem poničené. Naštěstí všechny mé knihy přišly v pořádku, tak mi nic nezkazilo mou rozbalovací radost :-)


                                        Copak je uvnitř?



                                       
  Vybrala jsem si tyto knihy, tentokrát žádná velká romantika :-D




                             Tak si je pojďme představit :-)



anotace:

Novodobý Jack Rozparovač děsí Londýn. Je tady ovšem jeden podstatný rozdíl...

Konec devatenáctého století. Londýnskými ulicemi obchází vražedný přízrak, který si nechává říkat Jack Rozparovač. Své oběti zohavuje a vyřezává jim vnitřnosti. Policii posílá výsměšné dopisy a je na své činy zjevně pyšný. Nikdy není dopaden.

Začátek jednadvacátého století. Jack Rozparovač se vrací. Jako by se zhmotnil jeho duch, jen tentokrát nevraždí laciné prostitutky, ale dobře situované ženy středního věku. Postupuje systematicky a brutálně, přesně podle svého vzoru: obětem podřízne hrdlo a vyjme orgány. Opět posílá dopisy na policii. A policie je bezradná stejně jako tenkrát.

Jeden rozdíl tady ale přece jenom je: vrah je podivně fixovaný na mladou policistku Lacey Flintovou. Proč se jí v dopisech vysmívá? Proč si vybral zrovna ji? Co od ní chce? Možná je klíč k dopadení pachatele právě v odpovědích na tyto otázky. A možná si nakonec bude Lacey přát, aby ty odpovědi nikdy nenalezla... 





anotace:

Přišla matka zmizelého dítěte o rozum, anebo jí opravdu všichni lžou?

Život Avy Garrisonové skončil toho dne, kdy se ztratil její syn Noah. Jsou to už dva roky a Avinu mysl stále halí mlha žalu, kterou se marně snažil rozehnat ošetřující personál psychiatrické léčebny. Noahovo tělo nebylo nikdy nalezeno a všichni se domnívají, že utonul po pádu z mola. Vlastně si to donedávna myslela i Ava...

Po návratu domů začnou Avu trýznit znepokojivé vjemy: slyší křik z Noahova pokoje, pak ho zase zahlédne, jak bloumá na břehu jezera... Rodina, psycholožka i manžel se začnou obávat, jestli nadobro nepřišla o rozum. Anebo se bojí spíše toho, co by Ava mohla zjistit?

Ava už sama netuší, co je vlastně pravda. A čím hlouběji se do svých vzpomínek noří, tím mrazivější strach ji svírá. Teď už ví, že synovo zmizení nebyla nejhorší událost jejího života. Tahle noční můra skončí až tehdy, kdy Ava pozná celou děsivou pravdu...





anotace:

Co se stane s dobrými lidmi, když se střetnou s ryzím zlem?

Bill Black je chlápek, co jezdí na harleyi a nahání strach všude, kde se ukáže. Jedním z mála lidí, kteří se ho nebojí, je drsný drogový dealer z Maconu a jeho lstivá milenka. Tahle dvojka Billa naopak považuje za docela dobrého kumpána, který by jim mohl pomoci s kšefty. Nemají nejmenší tušení, že Bill je ve skutečnosti agent GBI Will Trent, který jim jde po krku. Zároveň se snaží uniknout z dosahu Sáry Lintonové, ženy, kterou miluje, ale která se nesmí dozvědět, jaké obrovské riziko Will podstupuje.

Sára také přijela do Maconu, i když ji tam přivedly úplně jiné důvody. Dozvěděla se o pokusu o vraždu policisty, který je synem jejího mrtvého manžela, a ona mu chce být nablízku. Nikdy by ji nenapadlo, že na místě potká Willa, o jehož misi nic netuší – a že vlastně oba nevědomky pracují na stejném případu. Oba mají brzy na vlastní kůži zjistit, že démoni se mohou vyskytovat na obou stranách zákona...





anotace:

Všem navzdory. Proti pravidlům. Protože někdy je to zkrátka nutné.

Atlanta, 1974. Horší čas pro nástup k policii si Kate Murphyová vybrat nemohla: Amerika prodělává kocovinu z prohrané vietnamské války, Atlantou zmítají občanské nepokoje a policisté jsou ochromeni strachem ze sériového vraha, který už nemilosrdně popravil několik kolegů. Při nástupu do služby si nevyhnutelně klade každý strážník otázku: Co když to dneska budu já?

Úspěch pátrání po Střelci, jak vrahovi začnou přezdívat, je pro všechny atlantské policisty otázkou cti. A vlastně i něčím víc. Je to zběsilá honba po pomstě za mrtvé kolegy. A když Střelec zastřelí všeobecně oblíbeného policistu, každý chce být tím, kdo toho bastarda dopadne.

Ano, každý. I Maggie Lawsonová a její nová partačka Kate. Nežene je ani tolik touha po pomstě, jako spíše po uznání mužských kolegů. Zatím se jim dostává jen výsměchu, pohrdání a klacků pod nohama. Jak ale postupují v pátrání, nastřádaný vztek, frustrace i hrdost v nich dostoupí k bodu varu. Vědí, že vrah se chystá k dalšímu úderu, a rozhodnou se jít v pátrání vlastní cestou. Všem navzdory. I kdyby je to mělo stát... taky všechno.


Líbí se vám nějaká z knih? Nebo jste je četli?

Napište mi budu ráda :-)



16 komentářů:

  1. Už mě vidíš? Skvělá kniha :) určitě se ti bude líbit :)
    Jinak moc pěkné kousky :)
    Pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné knížky, Marci :) Já mám jenom Už mě vidíš? elektronicky. Sice jsem přemýšlela, si ji koupím i v papírové verzi, když je ve slevě, ale nevím ještě, váhám. Zase si říkám, ať je na jiné knížky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, nemáme to lehké že? :-D
      Potřebujeme je všechny :-D

      Vymazat
  3. Super přírůstky! :) Těším se na recenze, hlavně na Už mě vidíš, ta anotace totiž vypadá dobře šíleně
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bolton píše dobře :-)
      Jinak moc děkuji, a hned jak bude čas tak recenze budou, ale momentálně je musím odložit :-)

      Vymazat
  4. Krásné kousky, Marcel :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavý výběr knih, někdy jsou i horory potřeba na oddechnutí od slaďáren :D snad se ti všechny knížky budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já to mám spíš obráceně :-D Chodím odpočívat k těm slaďárnám :-)

      Vymazat
  6. Ani jednu z knih jsem nečetla, ale všechny vypadají na pěkné nerváky! :D Ale chápu, taky mám občas hororové a thrillerové období. Tak ať se dobře čtou, budu se těšit na recenze :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné kousky!! :)
    Skoro všechny mám v košíku, ale musí počkat až mi skončí stopka :/
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Já mám taky pořád stopku... no nějak se nedaří :-D

      Vymazat
  8. Už mě vidíš! je úžasná knížka. též jsem ji "nutně potřebovala". :) A jinak výborný výběr. Přečetla bych si všechny. :)

    OdpovědětVymazat