středa 15. července 2015

Nové knihy



Nové knihy zakoupené v červenci.








STUART  MACBRIDE



Žulové město


anotace:


Aberdeen, evropské naftařské centrum… Blíží se Vánoce, studené, temné a vlhké, a s nimi přichází smrt. Detektiv seržant Logan McRae je první den v práci po roční nemocenské horší směnu snad zažít nemohl. V zatopeném kanálu se našlo tělo čtyřletého Davida Reida; je uškrcený, zohavený a hodně dlouho mrtvý. Ale tím to teprve začíná. V Žulovém městě řádí sériový vrah a místní média prahnou po krvi. Jako by to ještě nestačilo, Logan McRae se navíc musí potýkat s novým šéfem, detektivem inspektorem Inschem, který nesnáší hlupáky, a s bývalou přítelkyní, krásnou, ale chladnou Isobel MacAlisterovou, která je shodou okolností soudní lékařkou. Jediná dobrá zpráva je, že mu přidělili strážného anděla, konstábla Jackie „Xenu“ Watsonovou. 
Mrtvých v pitevně přibývá skoro stejně rychle jako čerstvě napadaného sněhu v ulicích a Logan McRae ví, že čas letí. Budou se ztrácet další děti. A přibudou další mrtví. Když si nedá pozor, mohl by být jedním z nich. 






Zjizvená tvář


anotace:

Zločin z vášně nebo chladnokrevná vražda? 
V mrazivém, deštivém Aberdeenu řádí násilník, který už má na svědomí několik znásilněných, zmučených žen. A zatímco Loganovu přítelkyni pošlou do ulic jako návnadu, on sám pátrá po totožnosti neznámého muže, kterého vyhodili z auta před nemocniční pohotovostí. 
Vše nasvědčuje tomu, že kdosi z místní sadomasochistické komunity dostal chuť vraždit, takže Logana zavede vyšetřování do temného polosvěta pornofilmů a sexshopů. 
Hlavním podezřelým ze série znásilnění je hvězda místního fotbalového klubu, která má ovšem na všechny útoky alibi. Logan se domnívá, že tentokrát se někdo z nich ošklivě zmýlil, ale Jackie je skálopevně přesvědčena o fotbalistově vině… 









                                                        STUART MACBRIDE                                                          


tuart MacBride se narodil ve skotském Dumbartonu a když mu byly dva roky, jeho rodina se přestěhovala do Aberdeenu. Vystudoval architekturu na Heriot-Watt University v Edinburghu a poté vyzkoušel různá zaměstnání: od mytí záchodů až po grafický design. Nějaký čas se živil jako web designér a programátor. 
Žije v severovýchodním Skotsku se svou ženou Fionou a kocourem Grendelem. Je velkým obdivovatelem detektivních příběhů detektiva Frosta od R. D. Wingfielda a vášnivým pěstitelem brambor.


7 komentářů:

  1. Knížky neznám, ale mají krásné obálky. :)
    http://readingwithlu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím četla jen Smrtící záři a ta se mi hodně líbila, určitě je doporučuji :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ano obálky jsou moc pěkné,taky se mi líbí a ty knihy jsou z Levných knih takže nic drahého :-)

      Vymazat
    2. Jinak každá za 69,- v LK :-)

      Vymazat
  3. Knihy nepoznám, každopádne vyzerajú zaujímavo, prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem četla pouze Smrtící záři a tam jsem nestíhala počítat mrtvé , žádná nudná detektivka :-) děkuji moc určitě se na čtení těším :-)

      Vymazat