úterý 11. dubna 2017

Recenze:


Název knihy: V pasti
Autorka: Lilja Sigurdardóttir
Nakladatelství: Leda
Žánr: Detektivka, thriller
Počet stran: 272










 anotace:

Jednatřicetileté Sonje se rozpadlo manželství – po dramatickém rozvodu se ocitla prakticky bez prostředků… a bez syna. V islandské krizi je Sonja bez práce a síly jí docházejí. Její rozvodový advokát jí nabídne pracovní cestu do ciziny a Sonja si pozdě uvědomí nebezpečí…Banka, kde pracoval její bývalý manžel, zkrachovala a jeho vyšetřují kvůli účasti na rozsáhlých finančních machinacích. Sonja celou dobu nic netušila – co všechno ještě před ní skrýval? Domyslí si to, když jí syn náhodně ukáže jednu fotografii… Pod hrozbou, že jí gang unese syna, je schopna vymýšlet nové a nové způsoby, jak uniknout pozornosti celníků, nakonec ji ale jeden z nich zastaví. Znamená to pro Sonju definitivní konec, anebo naopak naději na únik z pasti?







moje recenze:

Sonja se dostala do složité životní situace. Aby mohla zlepšit své finanční podmínky přijala nabídku, která jí v tom měla pomoci.
Jenže naopak se dostala do pasti a musela se snažit z ní vymanit. Zprvu se zdá, že ona sama drží opratě situace pěkně pevně ve svých rukou. Daří se ji vydělat nějaké peníze a ještě si dělá rezervu. Jenže ti kteří ji dostali do této pasti to vidí jinak a Sonja je opět zahnána do kouta.
Kdyby nebylo jejího syna a přítelkyně, tak vše vzdá, ale hlavně její syn je pro ni velkou motivací to nevzdat a bojovat za ně za oba.
Co by za to dala kdyby se nikdy do této pasti nedostala, na druhou stranu ji ale kupodivu tahle životní zkušenost posílila. Zjistila, z donucení a pod tlakem, že dokáže mnohem víc, než se jí kdy snilo.
Proč se Sonja dostala do pasti? A do jaké vlastně? Za co tolik bojuje? Jak je to s jejím synem?
Dokáže se z pasti vymanit, nebo bude muset dál dělat to co dělá?






můj názor na knihu:

Do složité situace jako Sonja se dostane spousta lidí, a každý se snaží nějak nad tím zvítězit.
Sonja přijala nabídku, která ji měla z takové situace pomoci velmi rychle, bohužel se vše událo trochu jinak než sama čekala a musí zapojit všechny síly aby dosáhla toho po čem tolik touží.
Tato kniha se čte dobře, ale na můj vkus postrádá trochu více akčních míst.






Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  LEDA
Tuto knihu zakoupíte  ZDE








7 komentářů:

  1. Hezká recenze :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Recenze je taková nijaká, což se odráží i v hodnocení. Kniha není asi nic moc...což je mi líto, protože ji mám připravenou na nočním stolku :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Po této knize jsem pokukovala, ale nakonec jsem si ji nevybrala. Zajímalo by mě, jak autorka s námětem pracovala, zda příběh gradoval, zda byl předvídatelný, a tak...

    OdpovědětVymazat
  4. Já si ji chtěla přečíst, už kvůli jménu spisovatelky, ale celkem průměrné hodnocení mě odvádí. Já počkám novou sérii od Yrsy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Knížku jsem si půjčila v knihovně, trochu se teď bojím zklamání :D No uvidíme, co se z ní vyklube :D

    OdpovědětVymazat
  6. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Připojte se k úspěchu - Spojte se s více než 4 miliony obchodníků a investorů ze 170 zemí

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat
  7. Doporučím každému, kdo hledá obchodní úvěr, Le_Meridianovi, který mi pomohl s úvěrem na čtyři miliony USD na spuštění mého podniku Quilting a bylo to rychlé. Mohou financovat až do výše 900.000.000.000 dolarů (devět set milionů dolarů) v každém regionu světa, pokud je možné zaručit na projektech 1,9% ROI. Proces byl rychlý a bezpečný. Rozhodně to byla pozitivní zkušenost. Vyhněte se podvodníkům a kontaktujte Le_Meridian Funding Service On. info@lemeridianfds.com WhatsApp ... + 19893943740. pokud hledáte obchodní úvěr, díky.
    Leslie,

    OdpovědětVymazat