pátek 31. března 2017

Recenze:


Název knihy: Život po tobě
Autorka: Jojo Moyesová
Nakladatelství: Ikar
Žánr: Román
Počet stran: 392









anotace:

Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak… 







moje recenze:

Když v životě přijdete o blízkou a milovanou osobu, náhle pro vás přestane vše existovat. Stále si říkáte proč zrovna on, a proč právě teď. Je vám jasné, že spoustu věcí už nikdy nebude jako dřív. Stejně tak se změnil život Louisy po ztrátě Willa.
Jeho odchod byl sice z jeho strany plánovaný, ale i tak je velice těžké se se vším vyrovnat.
Její okolí se všemožně snaží pomoci, ale Louisa nemá zájem. Až když ji u dveří zazvoní mladičká Lily, začne se pozvolna vracet do života a zároveň se i ona snaží pomoci Lily.
Po nehodě která pro Louisu mohla zkončit tragicky si uvědomí, že má zbytečný strach se opět zamilovat. K tomuto poznání je ovšem hodně dlouhá a zapeklitá cesta, kterou si Louisa projde úplně sama. Jen tak má ten správný účinek na její bolavou duši a zlomené srdce.
Pro Lily udělá vše aby jí pomohla začlenit se ke své opravdové rodině, a i Louisa pozná někoho na kom jí velice záleží.
A až když mu jde o život nehodlá už s vyznáním svých citů čekat,a přizná i sama sobě že zase znovu někoho miluje.
Co se stalo Willovi? Jak to poznamenalo Louisu? Kdo je Lily, a hlavně proč se objevila u Louisy?
Co se přihodilo Louise? A díky komu pozná novou lásku?







můj názor na knihu:

Čtivý příběh o velké ztrátě někoho blízkého, ale zároveň o uvědomění si, že i tak pro vás život nekončí a můžete být znovu šťastni.
Některé hrdiny si oblíbíte, a některým by jste nejraději nafackovali.
Tuto knihu určitě doporučuji si přečíst. Jejím hlavním motem je, nikdy se nevzdat a nepřestat doufat, že bude zase dobře.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji knihkupectví  Martinus
Tuto knihu zakoupíte  ZDE






2 komentáře:

  1. Už dlouho se na ní chystám, těším se na ní :-). Pěkná recenze, Marcelko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, moc ti děkuji. Až bude čas musím si přečíst i předešlý díl, už ho mám i koupený :-) Ať se ti kniha také líbí.

      Vymazat