pondělí 12. prosince 2016

Recenze:


Název knihy: Minidobroty k čaji
Autorka: Juliette Lalbaltryová
Nakladatelství: Metafora
Žánr: Kuchařka, Literatura naučná
Počet stran: 112









anotace:

Malé pochoutky, které zpříjemní každý šálek čaje…

Jemně provoněný čaj v kruhu přátel nebo rodiny přímo volá po nějaké dobrotě k zakousnutí. A tak vám jich nabízíme rovných čtyřicet. Čtyři desítky lahodných sladkostí, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky, a ozdobí prostřený stůl.

Určitě neodoláte křehkým mandlovým placičkám, brioškám se slaným karamelem, sušenkám plněným citronovým krémem, sněhovým pusinkám s růžemi, minikoláčkům i ostatním lákavým pochoutkám. Musíte je vyzkoušet všechny!

Výborně se hodí k různým typům čajů, lehkým, silným, květovým i ovocným. A abyste nemuseli dlouho tápat, který čaj si uvařit, ke každému receptu jsme pro vás vybrali ten pravý.
Kniha dává zakusit dokonalou a bezchybnou symfonii chutí. 









moje recenze:

Čekáte návštěvu, nebo chcete překvapit rodinu malým pohoštěním? V této knize najdete čtyřicet receptů k tomu určených. Recepty jsou pěkně popsané a u každého je krásná fotografie. Stačí si jen vybrat nějakou dobrotu a pustit se do její přípravy. U každého receptu najdete i tip na čaj který se přímo k dané pochoutce nejlépe hodí, ale můžete si udělat ten svůj oblíbený, nebo klidně kávu.
Hodně receptů se vám bude hodit i na nadcházející svátky, a určitě jimi obohatíte své dosavadní pečení.
Pokud máte šikovné děti, určitě vám můžou při výrobě pomáhat.
Já jsem pro vás na ukázku upekla Taštičky s banánem a čokoládou a jako druhý recept jsem vybrala Jablečné růže ty vypadají opravdu slavnostně.
Takže určitě neváhejte a koukněte se po této úžasné knize :-)










můj názor na knihu:

V této kuchařce jsem objevila opravdu hodně inspirace k pečení.
Všechny recepty zaručeně naladí chuťové buňky každého kdo je ochutná.
Moc se mi líbí zpracování knihy i fotografie. Pro milovníky různých čajů je u každého receptu napsaný čaj, který se k dané pochoutce nejlépe hodí.





Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   METAFORA
Knihu zakoupíte  ZDE








1 komentář:

  1. Knihy mám od Metafory do soutěže a jakmile přišly, litovala jsem, že jsem si jedny nenechala. Tak krásné fotky, recepty a nápady. Za mě jednička!
    Hodnotím tak i knihu Detox, která k této knize skoro patří :)
    Katy

    OdpovědětVymazat