sobota 10. prosince 2016

Recenze:


Název knihy: Dům na Baker Street
Autorka: Michelle Birkby
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Detektivka
Počet stran: 336








 anotace:

Za každým velkým detektivem stojí velká žena.
Bytná Sherlocka Holmese a manželka doktora Watsona se rozhodnou vyjít ze stínu a rozjet své vlastní detektivní pátrání. Z kuchyně na Baker Street číslo 221b se vydávají do temných zákoutí Londýna a zjišťují, že přestože nejsou nejslavnější detektiv všech dob, i ony dokážou vyřešit zapeklitý případ. 







moje recenze:

Když se u vás ubytuje slavný detektiv, neznamená to, že zrovna vás se nemusí týkat řešení zločinu.
V obyčejné kuchyni se díky domácím šachtám dozvíte to, co by mělo být cizím uším ukryto, přesto se právě díky tomuto systému v domě na Baker Street číslo 221b jedna obyčejná bytná se svou přítelkyní pouští do řešení závažného případu.
Nejprve je vše příliš snadné, a musí prozkoumat spoustu různých vodítek a vyptat se různých lidí na informace ohledně možného pachatele, ale když pachatel zjistí, že mu tyto ženy jsou na stopě začne páchat ještě větší zlo než doposud.
Když se dostanou do úzkých zvažují jestli nepožádají o pomoc svého nájemníka Sherlocka Holmese, nakonec se rozhodnou, že případ dořeší samy.
Jaký zločin tyto ženy řeší? Po jakém pachateli pátrají? Dokáží tento případ vyřešit? Jak bude reagovat slavný detektiv Holmes až se o tomto případu dozví?






můj názor na knihu:

Tato kniha je moc pěkná oddechová detektivka. Případy Sherlocka Holmese mám ráda, i když v tomto případě jsou za detektivy dvě zvědavé ženy, které se rozhodly vyzkoušet něco jiného než být jen u plotny.
Líbí se mi jak okoukaly a odposlouchaly slavného detektiva a pak se ho snažily napodobit.
Určitě si tuto knihu zase znovu ráda přečtu.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   GRADA, COSMOPOLIS
Knihu zakoupíte  ZDE





Žádné komentáře:

Okomentovat