středa 16. listopadu 2016

Recenze:


Název knihy: Čaj nejen o páté
Autorky: Karen Sullivanová, Paula Graingerová
Nakladatelství: Metafora
Žánr: Literatura naučná, Kuchařka
Počet stran: 144








                             Bylinkové čaje pro potěšení i zdraví.




anotace:

V téhle „čajové krabičce“, sbírce dokonale sestavených receptů najdete bylinkové čaje na všechny možné neduhy těla i ducha.

Čekají vás tu čaje proti nachlazení, na dobré spaní a správné trávení, na zahřátí v zimě i ochlazení v létě, elixír pro odvahu či energii, stejně jako odvar pro uklidnění a relaxaci. A to samozřejmě zdaleka není všechno.

Potřebujete posílit imunitu? Žádný problém. Máme pro vás čaj plný antioxidantů a dalších prospěšných látek, který pomůže zvýšit odolnost proti nemocem.
A co takhle čaj pro štěstí? Taky máme. Posaďte se s voňavým šálkem do pohodlného křesla a uvidíte, jak vám vyloudí úsměv na tváři. Chcete ráno plni energie vyskočit z postele? Tak to si nalistujte a uvařte čaj na dobré ráno. Všechno vám půjde pěkně od ruky.

Nakonec kniha nabídne ještě přehledný Herbář se všemi bylinkami, které jsou ve všech receptech použité. Dozvíte se o jejich vlastnostech a účincích, takže vždycky budete vědět, na jaké problémy se která hodí a naučíte se míchat své vlastní směsi přímo na míru. 







moje recenze:

Tato kniha o čajích mě velice zaujala, protože sama jsem milovnicí různých čajů, a hlavně v zimních měsících. Kniha je úžasná sbírka čajů na všechny možné neduhy. Čaj přímo na míru si tu najdete ať už jste nachlazení, nebo máte problém se ráno nastartovat, ale také tu jsou čaje na zimní chmury, zlomené srdce, sladké sny, nápoj lásky a spousta dalších čajů a nápojů.
Vybere si tu každý, a dá se říci, že zde jsou čaje úplně na všechno.
Tato kniha je rozdělena do několika kapitol, a každá kapitola obsahuje čaje a nápoje na určité problémy. Celou knihou vás budou také provázet nádherné fotografie hotových nápojů a různých bylin. Na konci knihy je podrobný herbář všech použitých bylinek, a také tabulka která uživatelům prozradí, které bylinky nejsou pro koho vhodné. Takže například ani těhotné ženy se nemusí bát uvařit si podle této knihy čaj, protože se dozví která bylinka je pro ně nevhodná.





můj názor na knihu:

Čaj nejen o páté je úžasná kniha plná různých čajů a nápojů. Dokonale ji doplňují krásné fotografie i celkově moc pěkné zpracování.
Já nemám této knize co vytknout jsem s ní naprosto spokojená, a už se moc těším až na tyto čaje  budu moct použít i některé bylinky z vlastní zahrádky.





Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  METAFORA
Tuto knihu zakoupíte  ZDE









2 komentáře:

  1. Marcelko krásná recenze :-) Také jsem nad knihou přemýšlela :-) Protože nejsem kafař, ale čajíčkář :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, jestli jsi na čaje jako já tak by se ti kniha určitě líbila :-)

      Vymazat