čtvrtek 6. října 2016

Recenze:


Název knihy: Fotoateliér- ... když holky táhnou za jeden provaz
Autorka: J. S. Adlerová
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Román
Počet stran: 278











anotace:

Hlavní hrdinka románu pro ženy - Martina Mrázková se musí zamyslet nad svým životem. K čemu dojde? 
Je mi 33 let (to beru jako plus). Rozvedená (moje manželství bylo plus, i když skončilo v mínusu), majitelka zkušeností z dvou delších katastrofálních vztahů, 
ten druhý skončil dnes (2 x mínus). Majitelka živnostenského listu na fotografické služby (plus). 
Mám prima sestru (super-definitivní plus), ex-kamarádku mrchu (mínus dvacetkrát podtržené) a úžasného zlatého retrívra (plus jako Brno). 
Zbožňuju svůj život (obrovské plus), i když se před starostmi klepu jako želatina (to je bohužel mínus), ale věřím, že propluju každou bouří (další plus). 
Na břiše se odráží moje vášeň pro zákusky u kávy (maličké mínus). Typický je pro mě vřelý úsměv (plus s deseti vykřičníky, protože na ten sem hrdá). 
Momentálně bez chlapa a bez práce. (Dva mínusy). Na tom se ale pracuje. Stejně jako na snu mít svůj vlastní fotoateliér. 
Tak to je Martina Mrázková, která se jednoho rána dostaví do práce a zjistí, že ji kamarádka připravila o partnera i práci. 
Hrdinka oddechového románu o naplnění jednoho snu, báječném sesterském vztahu, projektu pro dobrou věc a životních situacích, které může prožít každá z nás.






moje recenze:

Martině je třicet tři let. Právě se pohádala se svou nejlepší kamarádkou, nebo spíše do této chvíle to bývala kamarádka, nyní už ne. Navíc spolu pracovaly v zaběhnutém fotoateliéru. Martina je teď bez kamarádky, bez práce a navíc ji opustil ještě někdo. Je zoufalá, a její život je jedna velká katastrofa.
Ještě že má svou milovanou sestru a svého psa.
Martina si musí dobře promyslet co teď bude dělat, ale brzy má jasno. Zbývá jen svůj velký sen zrealizovat. Její sestra a část rodiny ji pomáhají natolik, že se ji splní to co si naplánovala, a k čemu cestička nebyla příliš bez překážek. Navíc díky všemu co poslední dobou Martinu potkalo se seznámí se spoustou pro ni zajímavých lidí, a díky tomu dostane další nápad. K jeho uskutečnění bude ale potřebovat více času, a také trochu štěstí.
V blízkosti své rodiny a přátel si je jistá, že nyní už ji nic zlého nepotká, a pokud ano tak oni ji opět pomůžou.
Co se stalo, že musela Martina opustit fotoateliér? A jaké sny si chce vyplnit? Kolik problémů ji během této cesty potkalo?




můj názor na knihu:

Martiny život je rozdělen na plusy a mínusy. Bohužel nyní ty mínusy převažují, ale ona se nehodlá vzdát a chce vše změnit. Vzhledem k její milé povaze potká i spoustu lidí, kteří ji nabídnou pomocnou ruku, a vyslechne si i spoustu životních příběhů.
Tato kniha je příjemně odpočinková a čte se jedním dechem.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   Grada, Cosmopolis
Knihu zakoupíte  ZDE






Žádné komentáře:

Okomentovat