čtvrtek 27. října 2016

Recenze:


Název knihy: Láska podle Shakespeara 2
                       Marná touhy snaha
Autorka: Georgina Guthrie
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Román pro ženy
Počet stran: 480







anotace:

ubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášt Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?





moje recenze:

V prvním dílu jsme se stali součástí vzplanutí velké lásky mezi Aubrey Priceovou studentkou Torontské univerzity, a jejím asistentem angličtiny Danielem Grantem. Na univerzitě je takovýto druh lásky přísně zakázán, a tak milenci nemají jinou šanci než své city skrývat.
V tomto druhém dílu společně s Aubrey a Danielem  přečkáme poslední týdny do ukončení studia.
To už se dá vydržet, ale Aubrey a Daniel se snaží tajně udržet vzájemný kontakt alespoň pomocí tajných vzkazů ze Shakespearových dramat.
Každý se snaží něčím zaměstnat, aby jim  čas rychleji utíkal a nemysleli na to jak se dny táhnou, snaží se pro toho druhého vymyslet i drobné dárky na každý den, které pomůžou toto období lépe přečkat.
Když konečně nastane konec semestru oba dva jsou štěstím bez sebe, protože vědí co to pro ně znamená a co nyní začíná.
Proč vše musí probíhat tajně? Je k tomu snad ještě jiný důvod, než ten že je na univerzitě tento druh lásky zakázán? Čím si Aubrey a Daniel krátí čas? A jak oslaví konec semestru? Vydrží vůbec čekat, nebo pravidla poruší?




můj názor na knihu:

Musím říci, že mi tento druhý díl přijde o trochu slabší, než ten první. Autorka umí psát hodně čtivě, ale bohužel jsem tu nenašla nic trochu hlubšího co by mě mělo upoutat. Je to jen příběh, ve kterém se dozvíme jak si studentka Aubrey se svým asistentem Danielem krátili čas, než jim bylo oficiálně povoleno dát svou lásku najevo.
Jako příjemná oddechovka se spoustou citací se mi přesto kniha líbila, a oceňuji i krásnou obálku.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Knihu zakoupíte  ZDE





6 komentářů:

  1. Mě naopak bavil víc než první. Přesto už to beru tak, že pro naši věkovou skupinu to není až tak žhavé, mladé slečny to ocení mnohem víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko to máš naprostou pravdu,pro nás už je to jen taková krásná připomínka mládí ;-) i když jsme mladé vlastně pořád ;-)

      Vymazat
  2. Mě zase přišlo, že jsou skoro stejné a zvědavě čekám, jak to dopadne. :-D Ale souhlasím, že jsou to knihy určené mladším čtenářkám, než jsem já, přesto je občas potřeba vrátit se mezi náctileté. :-D Popravdě z knihy si nejvíce pamatuji slovo na K.... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tou poslední větou naprosto souhlasím :)))

      Vymazat
    2. Ano to je pravda, toto slovo se tam hooodně používá :-D

      Vymazat