čtvrtek 29. září 2016

Recenze:


Název knihy: Kouzelný náramek
Autorka: Viola Shipmanová
Nakladatelství: Leda
Žánr: Román, Příběh
Počet stran: 424








anotace:

Díky rodinnému šperku si tři ženy jasněji uvědomí, že na rodině velmi záleží. Příběhy ukryté v přívěscích změní jejich pohled na život a ony najdou novou chuť ho žít.
Lolly dostávala od své matky ke každým narozeninám jedno kouzlo spolu s připomínkou, jak důležité jsou rodinné vzpomínky.
Teď je Lolly sedmdesát let, zhoršuje se jí paměť, a tak si uvědomí, že jí nezbývá moc času na to, aby obnovila vztah se svou dcerou a s vnučkou, protože obě byly stále příliš zaměstnané, než aby si našly chvilku na ni a na její rodinné historky.
Když ale Lollyině dceři Arden kdosi nečekaně zavolá a vyjádří obavu o její matku, vypraví se Arden za ní a vezme s sebou i svou dceru (a Lollyinu vnučku) Lauren. Lolly jim pak vypráví příběhy spojené s jednotlivými přívěsky na náramku – a všechny tři si znovu najdou cestu k sobě navzájem a také radost, naději a lásku.
Kouzelný náramek je dárek, který budete žárlivě střežit ještě dlouho poté, co dočtete poslední stránku. 




moje recenze:

Tři ženy, tři různé generace a spousta krásných životních příběhů...

Když Arden vyslechne telefonní hovor týkající se její matky, rozhodne se, že se za ní se svou dcerou Lauren vydá, a pár dní s ní pobudou. Arden za svou matkou moc často nejezdí, ale teď se na setkání celkem těší. To Lauren má ke své babičce Lolly mnohem bližší vztah než její matka, a tak ihned po příjezdu k Michiganskému jezeru ji vyhledá.
Lolly nikomu neřekla o svém zhoršujícím se zdravotním stavu, a přesto stále pracuje, její práce ji přímo žene do další chuti k životu. Když vidí svou dceru a vnučku je šťastná, přála by si, aby to tak bylo už pořád, jenže její dcera je příliš zaměstnaná a nemá na nic čas. Lolly se rozhodne využít příležitosti kdy může být se svými milovanými, a postupně jim začíná vyprávět příběhy ze života, které se ukrývají v jejích nádherných přívěscích. Lolly nejde jen o to aby si vyslechly její životní příběh, je v tom něco mnohem více, a to si po pár dnech Arden i Lauren uvědomí.
S Lolly se život nikdy nemazlil, přišla naráz o všechno a o všechny, a přesto se z toho všeho dokázala dostat a nepřestala věřit, že na světě může být krásně. A to vše se snaží předat Arden a Lauren.
Život se musí žít a o své životní příběhy se potom podělit s těmi, na kterých nám záleží, dokud je na to ještě čas. Těch pár dní dalo všem třem ženám hrozně moc.
Jakou nemocí Lolly trpí? Jaké příběhy se ukrývají pod tíhou spousty krásných přívěsků? Co si Arden a Lauren uvědomí? A co je v této krásné krajině ještě potká?




můj názor na knihu:

Neskutečně krásná kniha plná emocí. Tato kniha vás donutí přemýšlet nad svým životem a nad vším co je v něm opravdu důležité. Příběhy jsem přímo hltala a několikrát mi ukápla i slza.
Takovýto silný zážitek z knihy jsem dlouho neměla.
Navíc je krásný obsah knihy doplněn i krásnou obálkou. Co víc si přát. Já tleskám :-)



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  Leda
Knihu zakoupíte  ZDE






13 komentářů:

  1. Krásná recenze Marcelko, jsem ráda, že se ti kniha také tolik líbila :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kráááása :-) taky po této knížce moc toužím :-) Spolu se Sůl moře, jsou to moje takové nejvíc očekávané knihy :-) *Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, určitě se ti kniha bude moc líbit, a po Sůl moře také toužím :-D

      Vymazat
  3. Podařená recenze. Nad knihou jsem původně zlomila hůl s tím, že kvuli hezké obálce ji kupovat nebudu, ale zdá se, že bych se po ní podívat měla. Zkusím knihovnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo děkuji ti. Určitě ji zkus, ta obálky je jen taková třešnička na dortu :-)

      Vymazat
  4. Kniha mě zpočátku příliš nezaujala, ale čtu tolik pozitivních recenzí, že věřím, že si ke mně v budoucnu cestu najde :) Měj krásný den, Marcel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko moc ti děkuji. Věřím, že si knihu někdy v blízké době také přečteš :-)

      Vymazat
  5. Marcelko, moc krásná recenze! :-) Míša mi knížku doporučovala, tak jen co budu mít možnost, tak si ji chci také přečíst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, děkuji ti. Určitě si knihu přečti, opravdu za to stojí :-)

      Vymazat
  6. Moc pekne zrecenzovana kniha Marcelko a na knihu jsi mne urcite nalakala :-)

    OdpovědětVymazat