úterý 4. října 2016

Recenze:


Název knihy: Slib
Autor: Robert Crais
Nakladatelství: Metafora
Žánr: Detektivka
Počet stran: 376








anotace:

Elvis Cole, Joe Pike, Scott James a legendární policejní pes Maggie tentokrát pohromadě. Na stopě teroristů…
Když si soukromého detektiva Elvise Colea najme žena znepokojená zmizením své sestry, zavede ho pátrání ke zdánlivě obyčejnému rodinnému domku. V normálních domech se však obvykle neskrývají vraždící zločinci s hromadou výbušnin…
Ulice je vzápětí plná policistů a mezi nimi i Scott James se svým legendárním policejním psem Maggie, fenkou německého ovčáka obdařenou výjimečnou inteligencí. A pouze Scottovi se podaří zahlédnout prchajícího vraha. Zabiják má ale jedno pravidlo: Nikdy nenechávej svědka naživu.

Elvis Cole se náhle zdá policii podezřelý a jeho parťák Joe Pike mu přispěchá na pomoc. Scott a Maggie uniknou o vlásek smrti. A cesty této čtveřice se protnou. Společně se pouštějí do boje proti obchodníkům se zbraněmi a gangům s vazbami na teroristy. Sledovat stopu lží v pavučině, kde skoro nikdo není tím, za koho se vydává, je ale nesmírně těžké. A smrtelně nebezpečné.





moje recenze:

Elvis Cole je jako soukromý detektiv najmut na určitý úkol, kde jde mimo jiné i o lidský život. Při svém pátrání a zjišťování informací se náhodně připlete do policejní akce, kde je objeveno mrtvé tělo a spousta výbušnin. Ulice jsou rychle uzavřeny a dokud zde policie neskončí tak nikdo nesmí do této oblasti ani z ní ven. Policista Scott James je zde se svou fenkou Maggie také přítomen, a dokonce zahlédne prchajícího vraha. Ten si nenechá nic líbit a snaží se policistu i jeho psa zabít, protože tito dva jsou jediní kdo by ho mohli identifikovat.
Elvis Cole se pro policii stává podezřelým, a tak mu nezbývá než společně se svým úkolem na který byl najat začít pátrat i v této oblasti. Díky svým přátelům a malé pomoci Scotta a Maggie se mu podaří rozuzlovat oba dva případy a ještě něco navíc.
Na co je Elvis Cole najat? Co má tento případ společného s vyšetřováním policie? A jak moc v případu pomůže fenka německého ovčáka Maggie? A kdo komu, a proč musel dát slib?




můj názor na knihu:

Jde o příjemnou detektivku ve které se prolíná více případů i když se později přijde na to, že ve skutečnosti je vše úplně jinak.
Já si velice oblíbila Maggie a její oddanost ke svému pánovi. Kniha se mi četla dobře, a neměla jsem ani problém se střídáním postav kterých tu bylo opravdu hodně. Pokud jste stejně jako já nečetli žádný z předešlých dílů, vůbec to nevadí. Při čtení Slibu tento nedostatek vůbec nepocítíte, a celý příběh si užijete.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  Metafora
Knihu zakoupíte  ZDE




Žádné komentáře:

Okomentovat