pondělí 15. srpna 2016

Recenze:


Název knihy: Sedmilhářky
Autorky: Mirka Šoposká, Berenika Kohoutová
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Humor, satira
Počet stran: 216







anotace:

Sedmilhářky jsou dvě a mají jasná pravidla!
Marika je systematická, zodpovědná, pracovitá, dochvilná a její život se ubírá správným směrem. Berenika je chaotická, roztěkaná, nedochvilná, líná a její život se každý den změní tak o sto osmdesát stupňů. Přičemž si tyto své vlastnosti mohou kdykoliv vyměnit. Velmi často a rády to také dělají.
Sedmilhářky mluví nahlas, zlobí, hodně milují, pijí spoustu kafe a taky docela dost vína.
Mají stejné oči, stejné kluky (a to doslova!), stejné krémy, stejnou školu, stejné sny, stejnou tchyni a stejnou chalupu. Vychovávají celkem tři nevlastní a jedno vlastní dítě. Zatím…

Deník je plný (ne)skutečných zážitků o tom, jak žijí, co dělají, čím se baví dvě Sedmilhářky, které nedodržují žádná pravidla, rychlost, předpisy, předbíhají ve frontách, zvoní na cizí zvonky a zapomínají dětem vyměňovat pleny…
Věříte tomu? Přečtěte si 7lhářčí deník a uvidíte, jak to s nimi prostě je. Nudit se rozhodně nebudete!
Ministryně sedmilhářství varují: „Tato kniha způsobuje neposednost, záchvaty smíchu, tvrdošíjnost a bezvýhradní lásku k dobru!“



moje recenze:

Tato kniha/ deník dvou kamarádek vás humorným způsobem přenese do běžných životů nás všech.
Marika a Berenika nejsou jiné než my ostatní, mají stejné problémy i podobné životy, ale dokáží si ze všeho udělat srandu a navíc to dát ještě veřejně všem přečíst.
Takže pokud vás zajímá jak nakupují, vaří, starají se o domácnost, jak tráví dovolené a starají se o své drahé polovičky, a přitom do všeho dokáží vnést spoustu humoru, tak tato kniha je pro vás právě ta pravá. Ale nemyslete si, nejsou to jen humorné zážitky, ale i silné stresové situace.
Holky mají ve všem jasno, nic nemá pravidla a téměř vše je povoleno. Každá z nich má úplně jinou povahu a dané situace řeší po svém, přesto jedna druhou ke svému životu nutně potřebují a jsou si navzájem nepostradatelné. Proč také ne, není nic lepšího než mít tu pravou spřízněnou duši na blízku a vědět, že mi vždy ve všem poradí nebo se mi stane pevnou oporou.
Marika a Berenika neřeší jen co si vzít na sebe, nebo kam jít na tu nejlepší kávu, řeší i práci v zahraničí, nebo těhotenství a porod.
Jaké trampoty tyto dvě kamarádky společně zažívají?
Jak je možné, že mají úplně stejné kluky a stejnou tchyni?
A jak jim to jde s dětmi, ať už s vlastními či nevlastními?



můj názor na knihu:

Tuto knihu jsem přečetla velice rychle.
Je napsaná příjemným stylem a humornou formu doplňují i veselé obrázky.
V běžných denních starostech Mariky a Bereniky se najde spousta z nás, a přiznejme si že i my řešíme vše s kamarádkami a přáteli přes sociální sítě.
Tuto knihu doporučuji jako příjemné odreagování třeba na dovolenou, nebo jen tak ke kafíčku.


Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Tuto knihu zakoupíte   ZDE






                                                             moje hodnocení 3,5 hvězdiček


1 komentář: