neděle 24. července 2016

Recenze:


Název knihy: V srdci je spousta místa
Autorka: Franziska Stalmann
Nakladatelství: Motto
Žánr: Román pro ženy
Počet stran: 256









anotace:

Alla má dva téměř dospělé syny, úspěšného manžela a krásnou vilu. Pracuje doma jako překladatelka a stará se o matku, která žije v penzionu pro seniory. Nic jí nechybí, dokud… dokud se nezamiluje. Bláznivě a proti své vůli ztratí hlavu pro muže o deset let mladšího. Když kvůli němu opustí rodinu, otočí se k ní zády nejen rodinní přátelé, ale i její nejlepší kamarádky a dokonce i synové. Dokáže zvládnout osamělost, nepřátelství partnerovy dcery, odtažitost vlastních synů i naschvály manžela a vybojovat si novou lásku i své místo v životě?






moje recenze:

Dalo by se říci, že má Alla dokonalý život. Žije v krásném domě, má milujícího manžela a dva syny- dvojčata. Živí se jako překladatelka knih.
Alla často navštěvuje svou matku v penzionu a stará se o ni. Rády chodí do malé kavárny, kde si vždy pochutnají na kávě a zákusku a povídají si.
Jednou z ničeho nic Allina matka v kavárně osloví úplně cizího muže. Alla se snaží svou matku omluvit a vysvětlit, že neví co říká protože je nemocná, ale pak si uvědomí, že ji to vlastně vůbec nevadilo a tak tento pohledný muž vstoupí do jejího dokonalého života.
Od teď je vše úplně jinak. A když se rodina i přátelé dozví o Allině vztahu, všichni se k ní otočí zády. Najednou pro ni nemají pochopení ani nejlepší kamarádky, a manžel i synové se také stáhnou z jejího života, Alla si náhle připadá hrozně opuštěně, a přemýšlí zda její rozhodnutí  bylo správné.
Když onemocní její matka hodí všechny své problémy a starosti za hlavu, a plně se věnuje péči o ní.
Svou matku velice miluje a snaží se ji dát co nejlepší péči. Během této doby se trochu začne uklidňovat i Allin soukromý život, a hodně lidí si uvědomí, že na své rozhodnutí měla právo. Každý člověk může milovat spoustu lidí i když není zrovna v jejich blízkosti. Někdo vás opustí a jiní se vrátí, ale ve svém srci je budete mít stále.
Co se v kavárně stalo tak zásadního, že se Alle změnil celý život? Jaké ústupky musela udělat?
Co se stalo její matce? A byla Alla nakonec opravdu šťastná, nebo začala svého rozhodnutí litovat?






můj názor na knihu:

Krásná, čtivá kniha s příběhem který se v běžném životě stává.
Alla to nemá lehké a dost často přemýšlí nad tím zda se rozhodla správně nebo ne. To vše se ukáže až s postupem času. Jedno ale ví jistě, že v srdci je spousta místa pro všechny které miluje.
Pokud si chcete přečíst krásnou oddechovou knihu, tak toto je správná volba. Určitě si budu chtít přečíst i další knihu této autorky, protože klidného čtení není nikdy dost.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji  knižnímu supermarketu  ARARA.CZ
Tuto knihu zakoupíte  ZDE





3 komentáře:

  1. Asi více tíhnu ke knihám trošku živějším, tenhle nástin děje se mi zdá poněkud obyčejný a zápletka nijak zajímavá.. Ale někdy i takové oddechové knížky překvapí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásná obálka a kniha vypadá vážně zajímavě. Vůbec mi to nepřijde jako typický brečák, ale vážně příběh ze života.
    Katy

    OdpovědětVymazat