úterý 19. července 2016

Recenze:


Název knihy: Koho miluješ
Autorka: Jennifer Weiner
Nakladatelství: Domino
Žánr: Román pro ženy
Počet stran: 400








anotace:

Někdy se bojíme uskutečnit svůj sen ze strachu, že bychom přišli i o to málo, co máme nyní.

Bylo jim osm let, když se setkali v čekárně na pohotovosti. Rachel Blumová je v nemocnici jako doma, má totiž vrozenou srdeční vadu. Andy Landis potřebuje jen zasádrovat zlomenou ruku. On se jí představí. Ona mu povypráví svůj příběh. A pak se rozejdou v domnění, že se vidí naposledy. Mýlí se.

Rachel vyrůstá v honosném domě, rodiče ji zbožňují a udělali by pro ni první poslední. Není divu, že Rachel postupem času zjistí, že vlastně ani neví, co by od života měla chtít. Naproti tomu Andy žije na chudém předměstí se svou osamělou mámou. Jedinou šancí na vymanění z mizérie takového života je jeho neobyčejný sportovní talent. Ano, Andy se má stát jedním z nejlepších běžců své generace.

Rachel a Andy se náhodně setkávají po celá tři desetiletí. Oba v tom čase vystudují střední i vysokou školu, projdou si manželstvím i peklem rozvodu, zažijí chvíle sladkých vítězství i rozčarování z porážek. Celou dobu jeden o druhém vědí, ale přesto se pokaždé rozcházejí s pocitem, že tentokrát se už opravdu vidí naposledy. A pokaždé se znovu mýlí.

Jejich příběh je totiž jedním z nejsilnějších milostných příběhů, jaké jste kdy četli.





moje recenze:

Rachel je dívenka z bohaté rodiny. Má téměř vše co si jen zamane, jen jediné ji chybí.
Musela podstoupit operaci srdce a tím pádem trávila hodně času v nemocnici. Zde se také seznámila s Andym, který přišel do nemocnice s úrazem ruky. Nejprve se moc bavit nechtějí, ale při dlouhém čekání na ošetření se spřátelí, i když si myslí že už se nikdy neuvidí.
Životy těchto dvou jsou tolik rozdílné.
Rachel žije v honosném domě svých rodičů a ti ji zahrnují dárky, drahým oblečením a láskou. Andy žije s matkou a jejich poměry jsou hodně chudé, Andy dokonce musí čelit posměškům spolužáků, že nosí oblečení z druhé ruky.
Andy velice rád běhá a má velký talent. Díky píli a disciplíně se z něho stává jeden z nejlepších běžců.
Rachel vystuduje školy, vdá se, ale stále ji něco schází.
I Andy nedokáže na dětské setkání zapomenout.
Každý z nich si občas najde nějaké informace o tom druhém, ať na sociálních sítích, nebo v článku v novinách.
Po každém náhodném setkání se opět rozejdou, ale má to tak být? Jaké dětství a mládí měli Rachel a Andy? Jaká trápení si prožili? Čím vším si Andy prošel ať už jako dítě, nebo jako uznávaný sportovec? Jaké životní osudy oba nakonec potkaly? A jak to s nimi bude dál?
Je jim souzeno být spolu, nebo se jejich cesty opět rozejdou?





můj názor na knihu:

Kniha se čte dobře, i téma je pěkné. Jedná se o milostný román, ale není to žádná klasická slaďárna, prostě příjemný příběh ze života a osudech dvou lidí od dětství až po dospělost.
Líbí se mi i to, že Rachel a Andy jsou tolik rozdílní a přesto si dokáží být tolik blízcí. Jejich občasná setkání se jim vždy hluboce vryjí do jejich dosavadních životů. Knihu doporučuji jako příjemné čtení třeba na dovolenou, i když tato kniha potěší v každou dobu.


Za poskytnutí knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  Domino
Knihu zakoupíte   ZDE








5 komentářů:

  1. Tohle vypadá moc zajímavě. Nemám slaďárny ráda, ale tohle se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  2. Na knížku mám dlouho zálusk, myslím, že ji v budoucnu pořídím :) Recenze se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem ji četla jako recenzák od Domina, ale napsala jsem na ni trochu obsáhlejší recenzi, protože o té knize se dá krásně psát a já jsem grafomanka. :o)) Já byla těmi charaktery nadšená, jak autorka dokázala ukázat jednotlivá důležitá stádia jejich života. Opravdu autenticky dokázala vytvořit příběh od dětské lásky až po tu silnou. Líbilo se mi, že ta láska se prolínala celou knihou... Opravdu krásná kniha o silné lásce, která čtenáře nenechá zapomenout. <3

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze! :)
    Věřím, že kniha musí být skvělá na oddych a odreagování :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná recenze. Kniha se mi strašně líbí dle anotací a hlavně má pro mě jednu z nejhezčích obálek za poslední dobu :)
    KATY

    OdpovědětVymazat