pátek 24. června 2016

Recenze:


Název knihy: Když padne noc
Autorka: Jenny Milchman
Nakladatelství: Mystery Press
Žánr: Thriller
Počet stran: 336










anotace:

Jedna rodina. Dva muži zbrocení krví. A noc, která všechno změní… 

Při pohledu do zšeřelých lesů Adirondackých hor by Sandy Tremontovou nenapadlo, že se právě dnes její život navždy změní. Z podzimního nebe obtěžkaného sněhem se vytrácejí poslední sluneční paprsky a stejně neklidná nálada panuje i v rodině Tremontových.

V tu samou chvíli se ubývajícím světlem ženou dva zoufalí muži v oblečení potřísněném krví. Téměř dvě desítky let spolu sdíleli vězeňskou celu a za tu dobu se z nich stal smrtelně výkonný tým: Harlan představuje hrubou sílu, Nick mozek a vůli. Jak se blíží k osaměle stojícímu domu, Nick instinktivně ví, že zde najde to, co hledá – než navždy zmizí v divočině na severu.

Když rozrazí dveře domu Tremontových, přináší s sebou odkaz dlouholeté hrůzy. Sandy teď musí bojovat za záchranu rodiny, kterou miluje, i když ji děsivé tajemství hrozí stáhnout do temnoty.





moje recenze:

Nedaleko od domu Sandy a její rodiny uprchnou dva vězni. Útěk je dlouho plánovaný a je dané i přesné místo kam utečou. Nick si potřebuje vyřídit to, co ho tíží spoustu let...

Na stole je připravena večeře pro dva, a večerní plány manželů Tremontových jsou jasné.
Jenže bouchnutí vchodových dveří jejich domu a závan chladného vzduchu všechny tyto plány změní, a navíc dnešní noc promění v boj o životy několika lidí.
Když se náhle v kuchyni objeví dva úplně cizí muži a navíc ozbrojeni jsou manželé v šoku. Co tu dělají, a co po nich chtějí? Každá snaha o obranu nebo útěk je hned zmařena, a tak nezbývá nic jiného než čekat a hlavně přežít.
Když má Sandy trochu příležitost si oba muže dobře prohlédnout jakoby se jí zastavilo srdce v těle. To nemůže být pravda. Tolik let se snažila tuto pro ni tak bolestnou část života odříznout a hlavně na ni zapomenout, podnikla i kroky, které by vedly ke spojení mezi ní a dávnou minulostí. Bohužel nyní vidí, že vše bylo zbytečné, protože její dávná minulost právě stojí v její kuchyni a snaží se ji vzít milovanou rodinu a štěstí, které tak dlouho budovala.
Kdo jsou tito dva muži, kteří ohrožují Sandy a její rodinu? Co Sandy celý život tak úzkostlivě tají?
Dokáží tuto mrazivou noc plnou krve a bolesti přežít? A co rodina na které Sandy tolik záleží, dokáže ji odpustit to, že jim celou dobu lhala o své minulosti a životě?





můj názor na knihu:

Je pravda, že jsem tuto knihu četla trochu déle než jsem měla v plánu, ale nebylo to dáno knihou, ale tím, že jsem neměla skoro žádný čas na cokoliv.
Kniha byla krásná a dobře se mi četla. Vždy když jsem ji vzala do ruky a začetla se, tak jsem čekala co se zase stane. Je to příjemně napínavý thriller plný překvapení. Nejprve jsem si říkala co můžou mít hrdinové děje společného, a rozuzlení mě příjemně překvapilo. Knihu určitě ocení milovníci napětí, kteří nemusí příliš brutální a podrobné popisy vražd.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji knihkupectví  MARTINUS.CZ
Tuto knihu můžete zakoupit  ZDE






Jenny Milchman

Americká autorka, která literaturou opravdu žije. Nejenže sama píše, ale rovněž se podílí na kurzech tvůrčího psaní, pořádá řadu akcí pro knihkupce a také je aktivní ve sdružení International Thriller Writers.
V roce 2013 vydala první thriller Cover of Snow, další pak následovaly s ročním odstupem: Ruin Falls v roce 2014 a konečně loni také Když padne noc. Během propagační akce ke svým knihám strávila s rodinou čtrnáct měsíců na cestách po Spojených státech.
Její povídka The Very Old Man se objevila ve sbírce Lunch Reads, do níž přispěla spolu s Libby Sternberg.




11 komentářů:

  1. Když jsem viděla tu obálku tak jsem si řekla, že to není nic pro mě, že bych se u toho asi bála :D ... Ale podle recenze to vůbec není špatná kniha, určitě se po té kouku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka mě láká, asi do ní časem půjdu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha mě sice zaujala, ale zatím čtu trochu rozporné recenze, takže s pořizováním počkám :) Přeji hezký víkend, Marcel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, každému se líbí něco jiného a tak jsou i rozdílné názory. Já se občas řídím názory druhých, ale někdy to zkusím i když má třeba jen záporná hodnocení. Už se mi častokrát stalo, že právě mě se ta kniha líbila. Uvidíš, třeba ji někdy přečteš :-)
      Měj se moc hezky a užívej sluníčka :-)

      Vymazat
  4. Kniha mě docela dost láká, tak uvidím, jak to (ne)dopadne u mě :)
    Pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuji a nechám se překvapit jestli tě kniha zláká ;-)

      Vymazat
  5. Jee jak na ty obalce snezi, to bych ted fakt rada :)

    OdpovědětVymazat
  6. Po téhle knize koukám už delší dobu, hodně se mi líbí anotace. Podle tvé recenze to vypadá na příjemné čtení.:)

    OdpovědětVymazat