pondělí 20. června 2016

Recenze:


Název knihy: Alternativní léčebné metody od A do Z
Autorka: Claire Gillmanová
Nakladatelství: Metafora
Žánr: Literatura naučná, Zdraví
Počet stran: 400











anotace:

Více než 70 účinných metod k uzdravení... meditace, květové esence, terapie krystaly a mnoho dalších cest k dokonalému zdraví.

Dnes už naštěstí nejsme odkázáni jen na klasickou medicínu a na všechno nemusíme užívat spousty prášků. Je zde ještě mnoho jiných možností. Naše kniha vás seznámí s více než sedmdesáti léčebnými metodami a postupy.

Dozvíte se něco o jejich počátcích a historii, o tom, jak fungují a působí. Názorné barevné fotografie a praktické návody pak ukážou, jak jednotlivé metody používat v praxi.

Svět je už dávno otevřený tomu, co jsme dříve uměli a využívali, ale pak na dlouhý čas pozapomněli a zavrhli. Ať už je to léčba krystaly nebo květovými esencemi, reiki, reflexologie či aromaterapie. Duše a tělo jsou spojené nádoby, takže co léčí jedno, uzdravuje i druhé. A tak i našemu fyzickému zdraví může prospět meditace či regrese, návrat do minulých životů, jak jej propaguje a praktikuje například světoznámý harvardský psychiatr dr. Brian Weiss.





moje recenze:

V úvodu této krásné knihy dostanete pár rad o tom jaké existují druhy metod léčení, jak je používat i jak správně zvolit terapeuta. Určitě není od věci se těchto rad držet pokud chcete aby měla léčba účinek. Dále je kniha rozdělena do osmi hlavních kapitol, a v těchto kapitolách už jsou podrobně rozvedeny příslušné léčebné metody. Každá metoda je popsána jak se správně provádí, jaké má účinky na tělo i duši a tím pádem na celý lidský organismus, ale také jsou tu varování, pro koho nejsou jaké techniky vhodné a z jakých důvodů. Takže se určitě držte rad, aby jste si spíše nezhoršili dosavadní stav.


Dále se zde jak se začnou projevovat první účinky léčby i to jak často se má vše provádět, aby byla léčba praktikována dle potřeb.
V každé kapitole najdete spoustu užitečných rad, ale také pestrobarevné fotografie, takže se nemusíte obávat, že by se jednalo o nějakou nudnou lékařskou knihu. Jde o velice pěkně zpracovaného domácího rádce, kterého určitě ocení každý z nás.







V této knize jsou uvedeny postupy například Ájurvédy, Aromaterapie, Tradiční čínské medicíny, Proutkaření, Nutriční terapie, Muzikoterapie, Léčba světlem a spousta dalších metod, ze kterých si jistě vyberete tu správnou, která bude vyhovovat právě vám.








Mě například zaujala Terapie barvami.

Všichni jistě víme, že barvy ovlivňují naši náladu a emoce, a mohou tudíž ovlivňovat i naše zdraví.
Nejprve mají psychologický efekt- mohou měnit funkci mozkových vln a snižovat cirkulaci stresových hormonů.
Barvy v našem okolí mají pozoruhodný efekt a my je můžeme používat k povzbuzení aktivity nebo odpočinku. Už když si zvolíte třeba barvu pokoje, udáváte tím směr jak na vás daná barva bude působit. Vzhledem k tomu, že ráda vybarvuji antistresové omalovánky, tak pozoruji, že pokaždé mě lákají jiné barvy. Jednou je obrázek pestrobarevný a veselý, a jindy mi stačí pár tmavších odstínů. Takže i do výběru barev pastelek se projevuje moje momentální nálada a rozpoložení.




můj názor na knihu:

Tato kniha je opravdu dobrým rádcem a pomocníkem pro každého z nás. Každého trápí, nebo nějak ovlivňuje něco jiného a tak si tu každý najde to co právě jemu vyhovuje. Vše je nenásilnou formou a příjemné. Komu by se třeba nelíbila terapie odpočinku. Lehnete si na lůžko a dýcháte vzduch provoněný nějakou bylinkou, nebo vám příjemnou vonnou esencí.
Líbí se mi že je v knize velká spousta barevných fotografií, takže se nepročítáte pouze textem. Je zde pokaždé uveden i nějaký známý terapeut a jeho metody.
Mě tato kniha dala hodně a budu postupně zkoušet metody zde uvedené, protože spousta mě jich opravdu zaujala.


Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  METAFORA
Knihu můžete zakoupit  ZDE







12 komentářů: