neděle 12. června 2016

Knižní tipy:


Krásné nedělní odpoledne všem přeji :-)

Ti kteří můj blog sledují pravidelně už vědí co tu právě teď najdou, a ti kteří sem zavítali poprvé se to hned dozvědí.
Je neděle a s ní je tu má týdenní nabídky knih.




Tak jdeme na to. Tady je má dnešní nabídka :-)




anotace:
Alla má dva téměř dospělé syny, úspěšného manžela a krásnou vilu. Pracuje doma jako překladatelka a stará se o matku, která žije v penzionu pro seniory. Nic jí nechybí, dokud… dokud se nezamiluje. Bláznivě a proti své vůli ztratí hlavu pro muže o deset let mladšího. Když kvůli němu opustí rodinu, otočí se k ní zády nejen rodinní přátelé, ale i její nejlepší kamarádky a dokonce i synové. Dokáže zvládnout osamělost, nepřátelství partnerovy dcery, odtažitost vlastních synů i naschvály manžela a vybojovat si novou lásku i své místo v životě?









anotace:
Pentalogie: Rubínová zář, Perla v mlze, Falešný třpyt, Utajený drahokam, Matné zlato Další románová pentalogie, v níž komplikované rodinné vztahy přinášejí nečekané i tragické zvraty událostí.


















anotace:
Pařížský byt, co zůstal sedmdesát let zavřený. Balíček dopisů, v nichž si milenci slibují věčnou lásku, vůně starého parfému, gramofonová deska s nostalgickým šansonem J´attendrei (Budu na tebe čekat). Tajemství, které čeká, až je někdo odhalí.
Tajemství, které čeká na Ruby Millerovou, přijíždějící do Paříže s dvojí misí: 1. zapomenout na čerstvé zklamání v lásce; 2. morálně podpořit kamarádku Harriet, co má samoty už plné zuby.
Paříž ji vtáhne do svého kouzla hned první večer a Ruby už ví, že sem nepřijela náhodou. Osud ji zavedl do Paříže, aby odhalila jedno velké rodinné tajemství.
Čeká ji klopýtání po pařížských uličkách i bulvárech, pátrání ji zavede až do Provence, ale nakonec je klíčem k záhadě něco úplně obyčejného. Velký plyšový medvěd, který jde do aukce. Co na tom, že se vyvolávací cena vyšplhá na patnáct tisíc euro? Ruby nic nezastaví.
Pro lásku by obětovala všechno. Dávní milenci čekali příliš dlouho. Čeká i jedna stará paní s rodinou. Ale je tu i jeden válečný veterán, co celý život čeká na osudový telefonát.

Tato magická, romantická komedie (nominována na cenu ROmantic Novel of the Year Award - RONA) pocházející z pera úspěšné spisovatelky Alexandry Potter, je určena všem dívkám a ženám, které kdy snily o zářících světlech Paříže a o lásce, která vydrží po celý život... 





anotace:
Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje.
Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé.
Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.





anotace:
Lara Jean nečekala, že se doopravdy zamiluje do Petera. Vždyť jen předstíra-li, že spolu chodí. Ale v jednu chvíli oba předstírat přestali a najednou je Lara Jean zmatenější než kdy dřív a neví co dělat. A pak se do jejího života vrátí jeden kluk, co se jí dříve líbil, a spolu s ním i pocity, které k němu cítila. 
Je možné, aby byla holka zamilovaná do dvou kluků najednou? 
Půvabné pokračování knihy Všem klukům, které jsem milovala
ukazuje, že láska není nikdy jednoduchá, ale že možná to ji činí tak úžasnou.












anotace:
Tvůrce psychologických profilů Tony Hill dokáže číst vzorce lidského chování a dekódovat jeho záhady. Když narazí na sérii sebevražd žen, na netu pronásledovaných zvrácenými predátory, začne tušit, že jde o větší a děsivější tragedie, než by se zdálo. Způsoby smrti jsou sice různé, ale okolnosti podobné. Nebyly ty ženy ve skutečnosti zavražděné? Jaký typ sériového vraha může toužit po tom, aby jeho zločiny zůstaly skryté?
Bývalá vrchní inspektorka Carol Jordanová bojuje s vlastními démony, ale lidské životy, které jsou v sázce, ji přimějí vrátit se do akce. Společně s Tonym a novým týmem se pouští do honu na nejnebezpečnějšího vraha svého druhu – na takového, který nezná strach a nemá co ztratit...







Tak to je má dnešní nabídka. Vybrali jste? Napište mi, budu ráda.
Mějte krásný zbytek neděle.

Marcela :-)


12 komentářů:

  1. Jo, vybrala jsem si - Lež. Ta musí být super.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mě zaujala Lež a i Střepiny ticha nevypadají špatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, obě dvě se mi také líbí, ale budu mít jen tu Lež :-)

      Vymazat
  3. Zaujala mě LEŽ a V SRDCI JE SPOUSTA MÍSTA a STŘEPINY TICHA. No to je zas velký výběr :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké kousky, od Alexandry Potter jsem četla jednu knihu, myslím Já a pan Darcy a docela mě zklamala, takže nevím, jestli se do další budu pouštět, počkám si až co recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, tu jsem četla také a taktéž mě zklamala, o něco lepší byla kniha Není přání jako přání :-)

      Vymazat
  5. Desne desne desne se tesim na Maatne zlato :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na tu se těším i já a hrozně moc, protože jsem napnutá jak to vše dopadne, no a když už mám všechny předešlé díly tak ten poslední rozhodně nesmí chybět :-D

      Vymazat
  6. Alexandra Potter mě docela zklamala, ale námět Lásky z Paříže zní docela pěkně, takové milé letní čtení. Možná jí dám nakonec ještě jednu šanci. Super tipy. Měj se krásně, Marcel :)

    OdpovědětVymazat
  7. Lež nevypadá vůbec špatně- jak obálkou, tak i anotací :)
    Skvělé tipy! :)

    OdpovědětVymazat