pátek 6. května 2016

Recenze:


Název knihy: Panství Daringham Hall- Rozhodnutí
Autorka: Kathryn Taylor
Nakladatelství: Moba
Žánr: Román
Počet stran: 246









anotace:

Ben Sterling si to nedokáže vysvětlit. Od chvíle, kdy dorazil na panství Daringham Hall, už v jeho životě nic není jako dřív. Anení to jen proto, že jej jeho dlouho ztracená rodina přijala na rodovém sídle ve Východní Anglii tak nečekaně vstřícně. Tohoto obvykle rezervovaného byznysmena vyvádějí z rovnováhy i city vůči zvěrolékařce Kate. Je pro něj Anglie skutečně země zaslíbená? Zatím ještě netuší, že kdosi v pozadí dál spřádá intriky – a že ho právě Kate přiměje k tomu, aby své rozhodnutí ohledně panství Daringham Hall ještě zvážil…





moje recenze:

Po tom co se Ben Sterling dozvěděl vše o své minulosti a o tom, že by měl být dědicem panství, rozhodl se zde chvíli zůstat, aby si mohl ujasnit myšlenky. Stále ještě se mu úplně nevrátila paměť, a tak mu některé informace schází, ale už ví, že tato rodina ho nepřijme jen tak, a pokud ho přijme, vždy bude cítit nějaké postranní úmysly.
Nový směr nabraly i jeho city k veterinářce Kate. Miluje ji opravdu? Jasné je, že když v její blízkosti vidí jiné muže, zžírá ho žárlivost, ale zároveň si uvědomuje, že ona není stvořena pro život v New Yorku, a on nechce opustit svou úspěšnou softwarovou společnost, kterou společně s přítelem Peterem vybudoval. Prozatím firmu řídí na dálku pomocí asistentky, ale ví, že se bude muset brzy vrátit, protože takto se firma řídit nedá, a jde mu i o lukrativní zakázky o které by nechtěl díky své nepřítomnosti přijít.
Když náhle zmizí Benův nevlastní bratr David, který nedokáže snést to, že celý život žil ve lži, celá rodina se ho snaží najít, ale během této doby postihne jejich otce Ralpha Camdena náhlá zdravotní nevolnost, a Ben ho rychle odváží do nemocnice.
Když Davida najdou a sdělí mu co se přihodilo, neváhá a ihned odjíždí do nemocnice aby mohl být na blízku tomu, kdo byl celý život jeho otcem. Benovi se při tomto pohledu vracejí vzpomínky z dětství kdy se musel vypořádat s tím, že ho opouští jeho maminka. Nechce tímto procházet znovu a raději se rozhodne pro návrat do New Yorku.
Ještě před odletem si stihne promluvit s Kate, a zdá se že jejich rozhovor ho nenechal klidným, celou cestu na letiště nad ním musí přemýšlet.
Dělá správně? Odletí, nebo zůstane? Co vyvolalo náhlé zdravotní problémy Ralpha? A co Kate, opustí ji Ben, nebo si uvědomí že je to žena jeho života? No a co rodina Camdenových, přiznají se k intrikám, nebo budou dále pokračovat ve své hře?





můj názor na knihu:

Kniha se čte velice dobře. Je to pěkná oddechová četba na pár večerů. Pokud se zdálo, že Ben má ve všem jasno, tak tomu tak není. Řeší stále více nejasností a problémů, a váhá nad tím jak se zachovat vůči své nové rodině. První díl série mi přišel maličko živější než tento, ale i tak jsem byla s příběhem spokojená.
Opět musím pochválit nádhernou obálku knihy.
Jsem velice zvědavá na další pokračování s názvem Panství Daringham Hall- Návrat.
Vše totiž může být jinak, než se nyní zdá.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  MOBA
Tuto knihu můžete zakoupit  ZDE










Kathryn Taylor začala psát už jako dítě. Když jí bylo jedenáct, tak byl vydán její první příběh. Od té doby věděla, že se chce živit jako spisovatelka. Její profesionální i soukromý život jí však přichystal řadu překážek. Nakonec se jí však její sen splnil, když napsala velmi úspěšnou sérii určenou převážně ženám - BARVY LÁSKY.










6 komentářů:

  1. První díl mi přišel podle anotace mírně lákavější než tento, ale těžko soudit jak to je doopravdy, když jsem ho ještě nestihla přečíst :) ale když je to i tvůj názor, tak to asi tak bude.
    Přeji pěkný den.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, jsem zvědavá jaký budeš mít názor ty, až knihy přečteš :-)

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že se ti kniha líbila, počkám si ještě na třetí díl a tvoje dojmy a pak se rozhodnu, jestli knihy pořídím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, jsem na ten třetí díl zvědavá také :-)

      Vymazat
  3. Opravdu moc podařené obálky. Kniha není úplně můj žánr, ale třeba se k sérii časem také dostanu :) Přeji, ať se Ti další díl líbí! :) Hezký pátek a povedený víkend! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, moc děkuj, a i tobě přeji pěkný víkend :-)

      Vymazat