středa 4. května 2016

Recenze:


Název knihy: Manželský sex
Autor: Jesse Kornbluth
Nakladatelství: Domino
Žánr: Román
Počet stran: 216








                                                  Když zamumlám jako Disraeli,
                                             Že jsi mi spíš milenkou než manželkou,
                                         Spíš andělem než milenkou; když jako satan
                                                Ti do ucha zasyčím malou zvrhlost,
                                                         Báječnou nehoráznost,
                                 Shovívavě se na mě usměješ a řekneš: ,,Ach, ti muži!"

                                                                                                      ,,Žena", Randall Jarrell




anotace:

Únik z nudy manželského sexu může nabýt rozličných podob. Málokterá z nich se ale obejde bez následků...

David Greenfield je rozvodový právník z Manhattanu, takže velmi dobře ví, kam až může člověk klesnout. Za léta praxe už vyslechl bezpočet nechutných a intimních příběhů, které provázejí rozpadlá manželství. On sám je v tomto ohledu naprosto spokojený: svou ženu Blair si vzal před dvaceti lety a nikdy toho rozhodnutí nemusel litovat.

I ti nejvyrovnanější z nás jsou ale občas vystaveni pokušení, kterému je téměř nemožné odolat. V Davidově případě má podobu atraktivní fotografky Jean, která ho požádá, aby se stal jejím milencem. Jen na šest týdnů, pak ji zase pracovní povinnosti odvedou do světa.

David váhá. Nechce se dopustit nevěry, vždyť přece až moc dobře ví, kam až to může vést. Ovšem na druhou stranu... Kdyby se přidala i Blair, už by to přece nebyla nevěra. Chvíle strávené ve třech by naopak mohly být vítaným oživením rutiny, do které manželský sex po mnohaletém soužití neodvratně upadne. Nikomu přece neublíží, když si splní svou celoživotní sexuální fantazii. Anebo se v tomto úsudku David trestuhodně mýlí?






moje recenze:

David a Blair mají spokojené dvacetileté manželství. Jejich dcera studuje, a na návštěvy za rodiči jezdí jen občas. Díky tomu si můžou hodně užívat jeden druhého.
David pracuje jako rozvodový právník, a každý den řeší rozvody jiných lidí. Jak už to tak bývá někomu jde jen o samotný rozvod, někomu jde o majetek, většinou jsou to závratné částky peněz, a tak Davidových služeb využívá mnoho převážně bohatých lidí. Také často vyslechne příběhy, kam až daný pár zavedly jejich nevěry. David nikdy nechce být nevěrný, svou manželku Blair miluje, a stále mu připadá velice sexi. Nejvíce se mu líbí, když si čte nějakou knihu. Má u toho vždy zvláští a roztomilý výraz, a on ji prostě zbožňuje. Jenže jako spousta mužů má také své tajné touhy a představy, a hlavně by si je někdy přál uskutečnit.
Když na jedné výstavě  fotografií potká půvabnou autorku děl Jean, dlouho si spolu povídají, a probírají život. Jean je svérázná, a nikdy nechodí dlouho okolo horké kaše. Tak se zeptala Davida, jestli by jí nechtěl po dobu šesti týdnů dělat milence. David přemýšlí, protože ví, že by nyní jeho touhy dostaly jiný, reálný směr. Jenže nechce být nevěrný, a tak vymyslí plán jak si užít s krásnou fotografkou a přitom by nešlo o skutečnou nevěru.
Blair Davida vyslechne, ale jeho nápad se jí příliš nezamlouvá, i když s Davidem často mluvili o tom, co vše by si přál vyzkoušet a poznat. Nakonec padne rozhodnutí. David je velice natěšený, protože ne každému se mohou splnit jeho touhy.
Jaký ale mohou mít dopad na jeho spokojené manželství? Přemýšlel někdy nad tím, co vše se může stát? Nebude nakonec David spíš poražený, než vítěz? Možná si nikdy neuvědomil jaké důsledky tato jeho hra může mít, a že by mohl přijít o vše. A stojí mu to za to?





můj názor na knihu:

Tato kniha se mi líbila. Bylo to takové příjemné, a odpočinkové čtení o mužských snech a touhách, které v sobě ukrývá určitou hloubku, a nutí vás zamyslet se nad tím jestli je vše po čem v životě toužíte opravdu tak důležité. Někdy totiž splněné sny můžou znamenat smutek a prohru, než pocit štěstí a vítězství. Tato kniha byla také mou první, kterou vlastně vypráví muž. Většinou jsou romány psány z pohledu ženy. Mnozí lidé by si z této knihy mohli vzít ponaučení do svého života :-)



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji  KNIHÁM DOBROVSKÝ
Tuto knihu můžete zakoupit  ZDE  nebo také  ZDE




                                       Neustále natahujeme ruce po něčem, co neexistuje.








Jesse Kornbluth

Píše celý život. Je novinář, a pracuje jako redaktor pro Vanity Fair, New York Magazine, Reader's Digest. Přispívá také do The New Yorkeru, The New York Times a jiných. Je také autor. Napsal, editoval nebo spolupracoval na celé polici knih. Je také scénáristou, nebo jedním ze spoluzakladatelů webu bookreporter. com zaměřeného na nekomerční tituly. Když právě nepracuje, snaží se být příkladným otcem a dokonalým manželem. Podle knihy Manželský sex se bude natáčet i fil, ke kterému sám napsal scénář.





4 komentáře:

  1. Velmi zajímavá recenze, fakt by mě zajímalo, jak to dopadlo :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznávám na rovinu, že knihu číst určitě nebudu, protože to není můj šálek čaje, ale na to, jak to dopadlo, jsem zvědavá taky :)
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má rád jiné žánry, tak je pochopitelné, že ne každému se bude vše líbit. Určitě u mě někdy něco objevíš co tě zaujme :-)

      Vymazat