sobota 21. května 2016

Recenze:


Název knihy: Připravena zemřít
Autorka: Lisa Jackson
Nakladatelství: Domino
Žánr: Detektivka
Počet stran: 496





                                  Tik- tak. Tik- tak. Tik- tak.




anotace:

Na vrahově seznamu je šest osob. Když si prohlíží jejich fotky, zrychlí se mu dech. Šest tváří, šest vinných. První z nich už zemřel, další přijdou brzy na řadu. V seznamu jsou také policistky Alvarezová a Pescoliová. Vrah je pozorně sleduje a v duchu si přehrává ten slastný okamžik, kdy bude konečně moct stisknout spoušť a další bezvládné tělo padne do rudnoucího sněhu...
Šerif Dan Grayson leží s těžkým střelným zraněním v nemocnici a policejní oddělení v městečku Medvědí brod zažívá šok. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají osoby ze seznamu podezřelých a s každým dalším sepsaným protokolem sílí jejich jistota, že tento případ se dotýká i jich osobně. A pak je v lese nalezeno tělo ctihodné soudkyně a vrah pošle do novin vzkaz: „Kdo asi přijde na řadu teď?"
Jen naprostý pošetilec by čekal, až pachatel tuto otázku zodpoví další vraždou. Pescoliová rozhodně čekat nehodlá, právě naopak. Pouští se do pátrání s ještě větší vervou než doposud... aby ji nalezené stopy dovedly přímo do náruče netvora, který ji měl celou dobu přímo na očích. A když se pak Pescoliová k němu přiblíží na dosah, musí být připravena zabít. Nebo zemřít... 






moje recenze:

Alvarezová a Pescoliová přemýšlejí jak budou trávit blížící se Vánoce. Pescoliová má i jiný problém. Ví, že díky spoustě přesčasů v práci zanedbává své dvě děti, a to se jí nelíbí. Nyní, když jí ještě její přítel Nate Santana požádal o ruku, stále více zvažuje, že v úřadu šerifa skončí a bude se věnovat naplno rodině, a pracovala by jen v detektivní kanceláři. Nechce už více šidit své milované. Uvědomuje si, že děti rychle odrostou a zůstane sama, proto chce začít co nejvíce času trávit s dětmi a se svým přítelem. Je rozhodnutá si o tom všem nejprve promluvit se svým šéfem šerifem Danem Graysonem, se kterým si vždy velice dobře rozuměla, a doufá, že ji poradí jak se nejlépe rozhodnout.
Sedne do auta a jede do jeho lesní chaty, kde právě tráví čas. Cestou si ještě upřesňuje co všechno Danovi řekne, když zaslechne výstřel. Rychle šlápne na pedál a snaží se dojet k chatce co nejrychleji.
Bohužel střelec už téměř stihl napáchat to co měl v plánu, a tím bylo šerifa Graysona zabít. Přijíždějící auto střelce vyrušilo natolik, že zranění jsou velice vážná, ale rychlá pomoc by ho ještě mohla zachránit, i když stále se zvětšující kaluž krve tomu příliš nenasvědčuje.
Dan leží na jednotce intenzivní péče a bojuje napojen na přístroje o svůj život.
Pescoliová má nyní důležitý úkol. Ještě než se rozhodne odejít z úřadu šerifa, musí najít toho, kdo chtěl Dana zabít.
V tento okamžik netuší, že Dan není jedinou zvolenou obětí. O kus dál od Danovy chaty je nalezeno tělo mrtvé soudkyně. Podle všech šetření která jsou provedena se dozvídají, že šerif Grayson má být až druhou obětí, protože soudkyně byla zastřelena ještě před ním.
Alvarezová i Pescoliová mají divný pocit, jakoby někdo sledoval i je. Jsou snad také na seznamu střelce?
Kdo střílí? A co mají tyto dva činy společného? Jsou to jediné oběti střelce, nebo má v plánu zabít více lidí? Je snad střelcem někdo z dávno odsouzených, nebo odhalení pachatele bude pro všechny překvapením?
A co Pescoliová, rozhodne se po vyšetření případu opravdu odejít, nebo ji budou čekat úplně jiné starosti?





můj názor na knihu:

Kniha se mi četla dobře i když některé její části mi přišly zbytečně zdlouhavé. Příběh sám o sobě byl pěkný, a celkem dlouho mi trvalo přijít na to, kdo je střelec a co ho k tomu vedlo.
Podle mě je tato kniha taková klidnější detektivka, nečekejte žádná brutální napadení a spoustu krve.
V ději se dozvíte hodně o vyšetřování případu, a zároveň i o soukromém životě Pescoliové.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  DOMINO
Knihu zakoupíte  ZDE




Lisa Jackson

Americká autorka mrazivých thrillerů pro ženy.

Lisa vystudovala Oregonskou státní univerzitu a pracovala zpočátku v bankovnictví. Na literaturu se dala na radu své sestry, spisovatelky Nancy Bushové, a svou první knihu – harlekýnku – vydala roku 1983. Od té doby napsala přes 70 romantických knih, ze začátku i se spoluprací Nancy. Pak se ale jejich cesty a styly rozdělily, Lisa totiž začala tíhnout víc k napětí a k temnějším příběhům.

Přes patnáct let se věnovala psaní romancí, historických románů (pod jménem Susan Lynn Crose) i romantickým detektivkám. Nyní definitivně přechází na temné – i když z části také romantické - thrillery. S oblibou nechává napínat své čtenáře na skřipec napětí a hrůzy, krutě vraždí nebohé oběti a přivádí na literární scénu ty nejhorší a nejbrutálnější sériové vrahy. Ale čtenářům to, zdá se, vůbec nevadí a už roky jsou její thrillery na předních místech žebříčků nejprodávanějších knih roku.

Lisa má rozděláno několik detektivních řad, např. s kalifornským detektivem Anthonym Paternou nebo s neworleanskými policisty Rickem Bentzem a Reubenem Montoyou. Nakladatelství Domino z nich vybírá ty nejnapínavější.
Je členkou Mystery Writers of America, International Thriller Writers a Romance Writers of America.








                                                         Mé hodnocení je 3,5 hvězdiček



4 komentáře:

  1. Mě doma čekají zatím první dva díly série, tak uvidím, jak se mi budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, myslím že tobě ano, protože ty nemáš ráda takové ty hodně brutální a krvavé akce, takže toto bude pro tebe ideální :-)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze! :)
    Abych pravdu řekla, tak nic od autorky neplánuji :) Věřím ale, že mnoho čtenářů autorku miluje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji.
      Máš pravdu že si autorka najde spoustu čtenářů, já prostě musím mýt ty své krváky :-D

      Vymazat