neděle 15. května 2016

Recenze:


Název knihy: Utajený drahokam (4.díl)
Autorka: Virginia C. Andrewsová
Nakladatelství: Moba
Žánr: Román
Počet stran: 344










anotace:

Pentalogie: Rubínová zář, Perla v mlze, Falešný třpyt, Utajený drahokam, Matné zlato Další románová pentalogie, v níž komplikované rodinné vztahy přinášejí nečekané i tragické zvraty událostí.





moje recenze:

Tento díl pentalogie nás zavede do rodiny Ruby v době, kdy Pearl skládá maturitu, a chce jít studovat na medicínu. Prozatím chce přes prázdniny pomáhat v nemocnici.
Jejím bratrům- dvojčatům Jeanovi a Pierrovi je už dvanáct let, a jsou si velice blízcí.
Pearl chce pomáhat lidem, a tak její volba budoucího povolání je jasná. V nemocnici se ji líbí, a učí se věcem, které ji jako budoucí lékařku budou provázet každým dnem.
Rodiče jsou šťastní, a vědí že bude dobrou lékařkou, protože zdědila léčitelský dar a chuť pomáhat druhým po své babičce, která byla vyhlášenou léčitelkou.
 Když má mít Pearl v nemocnici dva dny volna navrhne otec rodině, že by bylo hezké jet na víkend na zámeček. Změna prostředí by všem jen prospěla, a Ruby by zde mohla načerpat nové nápady na své obrazy, které stále maluje, a mají velký úspěch. Ruby se tam moc nechce, ale také nechce zkazit ostatním radost, a tak souhlasí. Pobyt probíhá nejprve velice poklidně, a zdá se, že to byl dobrý nápad, až do té doby než uviděli přibíhat křičícího Pierra. Kde je Jean? Tam u vody, kde si chlapci hráli se stalo něco hrozného. Neviděli dlouhou jedovatou olivově hnědou zmiji, která Jeana uštkla. Rodiče rychle dovezli chlapce do nemocnice, kde se začal odehrávat velice nerovný boj o záchranu jeho života. Pro celou rodinu je to hrozné neštěstí. Nejvíce tato událost zasáhla Pierra, protože si myslí, že mohl nějak uštknutí zabránit. Ruby je také velice otřesena, ale ta tuto událost pokládá za trest jejího štěstí a za události, které se odehráli v době kdy byla ještě Pearl maličká holčička.
Jak to s oběma chlapci dopadne? Kdo celou rodinu v této situaci drží nad vodou? A co musí Ruby udělat aby se alespoň trochu zbavila prokletí, které na ni bylo uvrženo? Přestože je situace hodně vážná, pozná Pearl příjemného Jacka, který ji po celou dobu hodně pomáhá. Bude z toho láska, nebo mu jde jen o velké bohatství této rodiny?





můj názor na knihu:

V tomto díle je skok o spoustu let, a děj je věnovaný převážně dospívající Pearl a událostem okolo dvojčat. Pearl je na svůj věk velice moudrá, a i přes velkou bolest kterou prožívá dokáže zachovat chladnou hlavu, a pomoci tak celé rodině. Tento díl je hodně o bolesti, ale i tak přinese maličkou jiskřičku štěstí.
Knihu jsem přímo hltala, a už se moc těším na závěrečný díl s názvem Matné zlato.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  MOBA
Knihu zakoupíte   ZDE








Virginia C. Andrewsová
V patnácti letech jí postihla tragická nehoda a kvůli pochybení chirurga byla nucena po celý zbytek života zůstat na kolečkovém křesle. Psát začala až po smrti svého otce. Sedm let po napsání prvního románu se konečně dostala do čtenářského podvědomí a její knihy se staly bestsellery.
Napsala několik pentalogií, románů a povídek. Zemřela na rakovinu. Zůstalo po ní několik rozepsaných prací, které za ni dotvořil stínový autor pod jejím jménem.











10 komentářů:

  1. Nádherné fotečky, Marcel, moc se mi líbí sladění s obálkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, moc děkuji. Musela jsem toho využít když šeřík tak krásně kvete :-)

      Vymazat
  2. Pěkná recenze Marcel. Zdá se, že V.A.se zaměřuje hodně na rodinou ságu a rozhodně se toho zřejmě nebojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to máš pravdu. Rozhodně to jsou vesměs hodně trpké příběhy. Ale já ty její knihy mám moc ráda, píše tak, že se do toho vždy moc ráda začtu, a pak se těším na další knihy.

      Vymazat
  3. Moc pekna recenze a krasne fotky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Obálka vypadá vážně krásně ještě ke všemu v kombinaci s šeříkem, který úplně miluji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato pentalogie má nádherné obálky to je pravda,a šeřík mám moc ráda, byla to jasná volba :-)

      Vymazat
  5. ☺ O knize slyším poprvé, ale i přesto mě zaujala. Mám moc krásnou obálku☺.

    Měj se krásně, Mimozemšťanka
    www.my-ideallife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat