neděle 29. května 2016

Knižní tipy:


Krásný nedělní večer všem přeji. Mám tu pro vás pár knižních tipů na příští týden. Pojďte se rovnou podívat o jaké knihy jde.





Tak tady je má nabídka :-)



anotace:
Někdy se bojíme uskutečnit svůj sen ze strachu, že bychom přišli i o to málo, co máme nyní.

Bylo jim osm let, když se setkali v čekárně na pohotovosti. Rachel Blumová je v nemocnici jako doma, má totiž vrozenou srdeční vadu. Andy Landis potřebuje jen zasádrovat zlomenou ruku. On se jí představí. Ona mu povypráví svůj příběh. A pak se rozejdou v domnění, že se vidí naposledy. Mýlí se.

Rachel vyrůstá v honosném domě, rodiče ji zbožňují a udělali by pro ni první poslední. Není divu, že Rachel postupem času zjistí, že vlastně ani neví, co by od života měla chtít. Naproti tomu Andy žije na chudém předměstí se svou osamělou mámou. Jedinou šancí na vymanění z mizérie takového života je jeho neobyčejný sportovní talent. Ano, Andy se má stát jedním z nejlepších běžců své generace.

Rachel a Andy se náhodně setkávají po celá tři desetiletí. Oba v tom čase vystudují střední i vysokou školu, projdou si manželstvím i peklem rozvodu, zažijí chvíle sladkých vítězství i rozčarování z porážek. Celou dobu jeden o druhém vědí, ale přesto se pokaždé rozcházejí s pocitem, že tentokrát se už opravdu vidí naposledy. A pokaždé se znovu mýlí.

Jejich příběh je totiž jedním z nejsilnějších milostných příběhů, jaké jste kdy četli.





anotace:
DO KRAJNOSTI VYČERPANÁ. Lucille dovedou potrápit hluboké duševní zmatky, až neví kudy kam. Její rodiče selhali a ona se ze dne na den ocitla bez pomoci sama s malou sestrou. Musí čelit zraňujícím aspektům lidské existence, zvlášť když si dala slovo, že malou Wren udrží ve své péči. Není to nejlepší doba pro osudovou lásku a ještě k tomu má Digby svoji dívku, Lucille ale ví s naprostou jistotou, že jestli nic nepodnikne, ztratí kus svojí duše a bude navždycky litovat. NACHÁZÍ SVOJE SILNÉ STRÁNKY V bitvě o znovunabytí vnitřní vyrovnanosti selhává znovu a znovu. Je absolutně vyčerpaná a víc už nemůže unést… pak si ale uvědomí, že kupodivu právě komplikovaná láska plná rozporů jí pomáhá, aby ve svém nitru odkryla nové dimenze a objevila svoje silné stránky.







anotace:
Jess Kosterová je mladá, půvabná a ambiciózní prokurátorka. Na jedné straně sklízí při své náročné a psychicky vyčerpávající práci velké úspěchy, na druhé má problémy s nevyrovnaným vztahem k vlastní rodině a bývalému manželovi. Její život bolestně ovlivní dvě tragické skutečnosti - neobjasněné zmizení matky a osud klientky, kterou zastupuje. Sama začne dostávat výhrůžné dopisy a na každém kroku ji pronásleduje nebezpečný zabiják. Jessin život se změní v noční můru. Podaří se jí zjistit pravdu o tom, co se stalo její matce? Dokáže usvědčit ty, jejichž vina je zřejmá? Najde sílu vypořádat se s minulostí?











anotace:
Mordy v časech císaře Rudolfa II.

Lukáš Trobl z Květnice, syn z nepříliš významného českého rodu, se po studiích na evangelické univerzitě v Heidelberku vrací do Čech a uchází se o místo na císařském dvoře. Upřímně řečeno se více než studiu suchopárných věd věnoval studiu šermu, v němž dosáhl značného mistrovství. V malostranské krčmě se dostane do hádky s vlašským alchymistou. Přes císařský zákaz soubojů se muži utkají a Lukáš svého soupeře lehce zraní. Druhý den ráno je Lukáš zatčen, neboť jeho protivník je nalezen mrtev.










anotace:
V norském městě Bergenu je za tragických okolností Barnevernem odebrán matce malý chlapec. Tím ale příběh teprve začíná. Zanedlouho sehraje tentýž chlapec jistou roli v souvislosti s náhlým úmrtím ve svém novém domově – a o deset let později se připlete k další dramatické události. Nyní je z Jana Egila dospělý muž. Žije v Oslu a je pevně rozhodnutý pomstít se všem, kdo mu zničili život...

Detektiv Varg Veum se ocitá v netradiční roli: Jana Egila zná, zná i jeho minulost a je přesvědčen o jeho nevině. Aby však dosáhl jeho osvobození, musí se utkat nejen se stíny minulosti, ale i s vyšetřovateli, kteří už svoji verzi mají...
Bergenský spisovatel Gunnar Staalesen je v Norsku žijícím klasikem, jeho knihy vyšly už v sedmnácti jazycích a sbírají úspěchy doma i v zahraničí.





anotace:
Druhý díl kriminální série Akta Enzo. Nejlepší světový vinařský kritik Gil Petty zmizel během degustačního turné po ne příliš známém vinařském regionu Gaillac. Před třemi lety byl nalezen ve vinicích na jihozápadě Francie, oblečený do karmínového roucha Bratrstva Řádu božských lahví. Jeho tělo viselo jako morbidní strašák na obtěžkané vinné révě a zdá se, že předtím bylo nějakou dobu uchováváno v červeném víně. Pettyho vrah nikdy nebyl dopaden. Když se Enzo Macleod do odloženého případu znovu pustí, zjistí, že za klidnou fasádou francouzského vinařství se skrývá tvrdý byznys ovládaný chamtivostí, závistí a zoufalstvím. Potenciální vrahové Enzovi rozhodně nechybí: místní vinaři, Bratrstvo Řádu božských lahví — starobylá společnost, která se věnuje propagaci gaillackých vín —, a dokonce i Pettyho dcera Michelle. Co když je některý z nich připraven Enza zastavit, i kdyby měl zabíjet znovu?




Líbí se vám nějaká kniha? Napište mi, budu ráda.
Mějte se krásně.

Marcela :-)



12 komentářů:

  1. Koho miluješ mi má každou chvíli dorazit. Už se těším!!! Běsnící světlo u toho si počkám na tvojí recenzi :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běsnící světla již budou brzy dočtená a Koho miluješ budu mít také :-)

      Vymazat
  2. Mám na recenzi knihu S cejchem vraha a jsem na ni zvědavá :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné tipy :) Láká mě Koho miluješ, Běsnící světla :) Počkám si, jestli budeš nadšená a možná pak do nich půjdu. Joy mám doma ve starém vydání. Tohle má ovšem krásnou obálku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, moc děkuji, vím že Joy máš oblíbenou :-) Na první dvě knihy se budu snažit udělat co nejdříve recenze, ale nejprve na ně musí dojít řada :-D

      Vymazat
    2. No spíš jsem měla, nějak mě posl. dobou taky její knihy moc nenadchly. Ale ještě jich mám doma pár nepřečtených, tak uvidím :) Na recenze se těším :)

      Vymazat
  4. Běsnící světlo mohu za sebe 100% doporučit :)
    Všimla jsem si, že ho právě čteš, tak snad se Ti líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano právě tu knihu čtu a je celkem pěkná, moc se těším na to jak dopadne :-)

      Vymazat
  5. Parádní tipy, zaujal mě hlavně Kritik, ale nečetla jsem první díl série, tak to budu muset nejdříve dohnat :) Hezký den, Marcel :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kristýnko, moc ti děkuji i tobě pěkný den :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Běsnící světlo mne dosti laka :-)

    OdpovědětVymazat