pondělí 16. května 2016

Knižní tipy:


Krásné pondělní dopoledne všem přeji :-)
Také se vám dnes nechtělo vstávat? Mě tedy vůbec, no ale musela jsem :-D
Mám tu pro vás připravené nové knižní tipy, tak vám třeba maličko pomůžou s tím pondělním rozjezdem. Uvařte si kávu a pojďte se podívat ;-)




Tady je má nabídka:




anotace:
Hlavní hrdince Inéz je skoro čtyřicet a její svět se přes noc zhroutí: manžel, kterému obětovala roky života i svou kariéru, čeká dítě s jinou. Bez práce, bez domu a bez peněz začíná nový život - a najde i novou lásku. Román je napsán svižně a s humorem a vůbec není určen pouze rozvedeným ženám středního věku.

















anotace:
Z pekla německých koncentráků si nese tajemství, o němž dokáže promluvit až před smrtí.

Od autorky bestselleru DUBNOVÁ ČARODĚJKA

Miriam Adolfsson slaví pětaosmdesáté narozeniny. Když ale dostane stříbrný náramek, práci cikánského šperkaře, stane se něco naprosto nečekaného. „Nejmenuji se Miriam!" Po tomto ohromujícím prohlášení stará paní otevře stavidla vzpomínek, které pohřbila hluboko v sobě.
Není Židovka, jak se všichni včetně její rodiny domnívali. Je Cikánka. Její pravé jméno zní Malika. Jejího bratra zahubil v Osvětimi doktor Mengele, zatímco ji posadili do transportu do Ravensbrücku. Aby přežila, oblékne si šaty židovské dívky Miriam, která strašlivou cestu zaplatila životem.
Stane se někým jiným.
Vyjít s pravdou ven se ale neodváží ani po osvobození. Ve Švédsku, kam přišla po válce, jsou Cikáni na okraji společnosti. Ani její manžel o tom nikdy neměl tušení. Jenže teď už Malika mlčet nemůže...





anotace:
Hlavní postavou románu je žena jménem Lotos, vesničanka středního věku, která se bouří proti mašinerii státního aparátu a dotáhne to v soudním sporu až do nejvyšších pater. Nebouří se ale z politické uvědomělosti, ale proto, že přišla o manžela. Sama se s ním rozvedla, neboť podruhé otěhotněla. Přišla tedy s nápadem, že se rozvedou, a až ona porodí, zase se po nějaké době vezmou. Nepočítala ale s tím, že si její muž mezitím najde mladší a už se k ní vrátit nechce. Tragikomická satira současného čínského autora.












anotace:
Posledních deset let zatemnila Jaroslavův mozek jediná myšlenka. Myšlenka na pomstu. Tehdy boss ukrajinské mafie zastřelil jeho kolegu Lukyho, po kterém zůstala těhotná žena. Ačkoliv Jaroslav konečně dostal nabídku práce u speciální jednotky lovců lebek, má ke spokojenosti daleko. Život posledních deset let zatemnila Jaroslavův mozek jediná myšlenka. Myšlenka na pomstu. Tehdy boss ukrajinské mafie zastřelil jeho kolegu Lukyho, po kterém zůstala těhotná žena. Ačkoliv Jaroslav konečně dostal nabídku práce u speciální jednotky lovců lebek, má ke spokojenosti daleko. Život mu komplikují nevyřešené dluhy z pokeru, sílící tlak vymahačů a postupný rozpad rodiny. 
I pracovní úspěchy střídají neúspěchy. Ukrajinská mafie posílá do Čech nebezpečného nájemného vraha, aby zlikvidoval nepohodlné svědky, po nichž pátrá také Jaroslavova jednotka. Zdá se, že nájemný vrah s andělskou tváří je vždy o krok napřed.





anotace:
Nová kniha, která byla napsána již před vydáním fenomenální „Jako zabít ptáčka“ a odehrává se dvacet let poté… Šestadvacetiletá Jean Loiuse Finchová (Čipera) se vrací z New Yorku do Maycombu v Alabamě, aby navštívila svého stárnoucího otce Atticuse.
Doma zjišťuje, jak se její město i blízcí lidé pod tlakem politických i rasových motivů změnili. Najednou se jí začnou vybavovat vzpomínky na dětství, a to, čemu vždy věřila, se začíná drolit. Prožívá také vztah se svým vyvoleným, který vzhlíží k jejímu otci. Ovšem ona sama si přestává být jista, zda je to stále ten neochvějný hrdina, jenž stojí vždy na straně práva a spravedlnosti, jak se jevil v mládí…








anotace:
Historická biografie na pomezí biografického románu vypráví osudy Wilhelma Brasse, který byl v létě 1940 internován v Osvětimi. Tam se mu podařilo přežívat díky tomu, že byl šikovný fotograf, a pro nacistickou mašinerii, libující si v přesné evidenci a dokumentaci, fotografoval vězně, ale i popravy a lékařské pokusy na lidech. Dohromady zhotovil přes 50.000 snímků. Kniha rekonstruuje pět let, které Wilhelm Brasse strávil ve vyhlazovacím táboře, a vychází z historických dokumentů a ze vzpomínek samotného autora, který zemřel v roce 2012 ve věku 94 let.













Tak to je má nabídka knižních tipů na tento týden. Pokud vás nějaká kniha oslovila, budu ráda za komentář.
Mějte krásný den.

Marcela :-)


11 komentářů:

  1. Fotografa z Osvětimi jsem si koupila, jsem na něj moc zvědavá. Uvnitř jsou i autentické fotky, ze kterých se člověku svírá srdce. Láká mě také Nejmenuji se Miriam a Šampaňské a heřmánkový čaj má úžasnou obálku. Chtěla bych zkusit i Harper Lee, ale zatím nemám ani Jako zabít ptáčka. Moc pěkné tipy, Marcel, super výběr :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, to jsem si právě všimla, že tu knihu jsi si kupovala. Budu se těšit na recenzi :-)
      Moc ti děkuji :-)

      Vymazat
  2. Na Miriam si myslím, tak se asi nechám zlákat :) A ostatní tipy taky skvělé, to je zase dilema :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, je to těžké co? Tolik krásných knih... a pořád budou další a další :-D Mám stejný problém, nejraději bych chtěla všechny, ale kdo by to stíhal číst :-D

      Vymazat
  3. Šampaňské a heřmánkový čaj - to mě zaujalo. Má nádhernou obálku. A Nejmenuji se Miriam jsem si už objednala. Ještě se mi líbí postav věž ale nečetla jsem ptáčka předtím. Supr tipy - nikdy nevím co si dřív koupit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampaňské a heřmánkový čaj má opravdu krásnou obálku, také se mi líbí. A knihu Nejmenuji se Miriam čekám, tak jsem na ni velice zvědavá.

      Vymazat
  4. Od Harper Lee mám půjčenou její nejznámější knihu- Jako zabít ptáčka. Mám velká očekávání, tak snad mě nezklame :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak dej vědět jak se ti líbila :-)
      Pěkný večer :-)

      Vymazat
  5. Hodne mne lakaji knihy Nejmenuji se Miriam a Fotograf z Osvetimi. Preji krasny zbytek dne:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé tipy, určitě mám v hledáčku Fotografa z Osvětimi a musím říct, že mě zaujala i kniha Manžela jsem nezabila, byť asijské autory moc nemusím. Asi po ní také časem mrknu a možná si ji pořídím :) Přeji krásný den, Marcel :)

    OdpovědětVymazat