neděle 1. května 2016

Knižní tipy:



Přeji všem krásnou květnovou neděli. I dnes jsem si pro vás připravila nové knižní tipy. Myslím si, že tentokrát bude opravdu z čeho vybírat.






        Tak se pojďte podívat, jaké knihy jsem dnes vybrala :-)



anotace:
Je dost velký rozdíl mezi “Mít někoho rád” a “rád někomu pomoci” . 
To si rozvedený pětačtyřicátník Diego Anastasi, který si vybudoval pověst úspěšného advokáta a taky hlubokou depresi, bohužel uvědomí poměrně pozdě. Při té příležitosti zjistí, že všichni, které má rád, nemají čas na něj a na jeho potíže. A následně si uvědomí, že vlastně ani on pro ně nikdy nic neudělal, nepomohl jim, když to potřebovali. Pokusí se to změnit: rozhodne se, že musí pro své nejbližší udělat něco dobrého. Výsledek? Ničí jejich životy včetně jejich přání a snů. Nebo možná ne...








anotace:
Únik z nudy manželského sexu může nabýt rozličných podob. Málokterá z nich se ale obejde bez následků...

David Greenfield je rozvodový právník z Manhattanu, takže velmi dobře ví, kam až může člověk klesnout. Za léta praxe už vyslechl bezpočet nechutných a intimních příběhů, které provázejí rozpadlá manželství. On sám je v tomto ohledu naprosto spokojený: svou ženu Blair si vzal před dvaceti lety a nikdy toho rozhodnutí nemusel litovat.

I ti nejvyrovnanější z nás jsou ale občas vystaveni pokušení, kterému je téměř nemožné odolat. V Davidově případě má podobu atraktivní fotografky Jean, která ho požádá, aby se stal jejím milencem. Jen na šest týdnů, pak ji zase pracovní povinnosti odvedou do světa.

David váhá. Nechce se dopustit nevěry, vždyť přece až moc dobře ví, kam až to může vést. Ovšem na druhou stranu... Kdyby se přidala i Blair, už by to přece nebyla nevěra. Chvíle strávené ve třech by naopak mohly být vítaným oživením rutiny, do které manželský sex po mnohaletém soužití neodvratně upadne. Nikomu přece neublíží, když si splní svou celoživotní sexuální fantazii. Anebo se v tomto úsudku David trestuhodně mýlí?




anotace:
Alea odjakživa miluje vodu. Zároveň z ní má ale velký respekt. Trpí totiž vzácnou nemocí a kontakt s ledovou vodou by jí mohl způsobit smrt. Alespoň tak to prý řekla její adoptivní matce žena, která ji nechala jako malé děvčátko na pláži, a pak navždy zmizela. Když Aleina nevlastní matka vážně onemocní, dívka začne po své biologické matce pátrat. V přístavu se seznámí s partou dětí, kteří si říkají Alfa cru. I když ví, že riskuje život, přijme pozvání na jejich starou jachtu a vyrazí s nimi na moře. Když jednoho dne přijde bouře a ledová vlna smete Aleu pod hladinu, všechno je najednou jinak…










anotace:
V Sedmi královstvích Západozemí hrají velké šlechtické rody komplikovanou a nebezpečnou hru. Uzavírají se spojenectví, vedou války, vraždí králové a korunují noví panovníci. Kniha Hra o trůny - vznešené rody Západozemí (1 - 5 sezona) bude vaším průvodcem neustávajícími zápasy o moc, které svádějí nejvýznamnější rody v dobách, kdy se zcela mění hierarchické uspořádání království. Obsahuje informace o jejich znacích, dějinách, sídlech a rodokmenech, jakož i profily jednotlivých postav. Publikaci doplňují ilustrace rodových znaků, map a fotografie z nejsledovanějšího seriálu v historii HBO.





anotace:
Kniha je strhujícím příběhem krásné Slovenky Angeliky.
Moderní, sebevědomá dívka, žijící ve Vídni, přijímá lukrativní nabídku stát se modelkou v zemi, která jí nahání hrůzu.
Všechno se zdá být z počátku ideální, kdyby ovšem nebyla unesena neznámým pachatelem. Ten ji drží několik dní spoutanou a se zavázanýma očima. Šokující odhalení nastane, když ji únosce přinutí, aby si ho vzala za manžela.
Nechte se ovládnout vášní, drsnou láskou a spalující nenávistí hlavní hrdinky v zemi, která není k ženám právě přátelská.
Práva na zfilmování příběhu koupila Velká Británie.













anotace:
Zatímco ve Volání Kukačky soukromý detektiv Cormoran Strike vyšetřoval smrt modelky Luly Landryové, v románu Hedvábník zkoumal záhadné zmizení spisovatele Owena Quinea. Obě díla čtenáře zaujala nejen propracovanou zápletkou, ale také přesvědčivým vykreslením života obyčejných lidí. V knize Ve službách zla se ve smrtelném nebezpečí ocitne sám Cormoran Strike a čtenáři se můžou těšit nejen na ďábelsky rafinovanou zápletku plnou nečekaných zvratů, ale také na poutavý příběh o vztahu muže a ženy na křižovatce jejich osobních i profesních životů.









Tak to je má dnešní nabídka knižních tipů. Pokud vás nějaká kniha zaujala, budu ráda, když mi napíšete.
Přeji všem krásnou neděli.

Marcela :-)


16 komentářů:

  1. Mimo Hry o trůny, nutně potřebuji všechny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé tipy :) Hru o trůny mám ráda, ale knížku věnovanou jenom rodům asi vynechám :) A na Ve službách zla se určitě chystám :) A i ostatní knihy nevypadají vůbec špatně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš mě vůbec rád? u mě jasná volba :D

    OdpovědětVymazat
  4. I když je určena mladším čtenářům, tak bych si stejně vybrala Aleu. A nakoukla bych do Hry o trůny. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pakistanskú princeznú som čítala a je to geniálna kniha, ani sa nečudujem, že ju máš medzi typmi :)
    Vii, http://with-love-vii.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se moc líbí ta obálka, a knihu bych si také ráda přečetla, mám takovéto příběhy ráda :-)

      Vymazat