úterý 12. dubna 2016

Recenze:


Název knihy omalovánek: Říše snů
Autor: Kerby Rosanes
Nakladatelství: Grada
Žánr: Hobby
Počet stran: 89








anotace:

Rosanes má jedinečný a originální styl černobílé kresby a jeho díla přitahují pozornost fanoušků všech věkových kategorií. Zvířata a lidé jsou vytvořeni ze zvláštních a neobvyklých předmětů - skvělá steam-punkem inspirovaná sova vznikla z ozubených koleček, lední medvěd se vynoří ze znečištěné průmyslové krajiny, lví hřívu tvoří změť propletených kabelů, drátů a trubek a žena vystupuje z květin a listoví. Kompozice jsou plné detailů a mezi nimi jsou skryté předměty, které můžete hledat.



moje recenze:

Omalovánka Říše snů, je opravdu krásná. Ti z vás kteří se věnují omalovánkám už vědí, že toto je druhá omalovánka pana Kerbyho Rosanese. A stejně jako v Proměnách zvířat i zde jsou krásné obrázky, které se různě proměňují. Zvířata napůl opravdová, a napůl robotická. Jiné se promění v záplavu květin, nebo malých zvířátek či skřítků. Vybere si zde opravdu každý, protože každý z těchto obrázků na vás dýchne úplně jinou atmosféru, a přenese vás do jiného koutu světa. Ptáci, šelmy, roboti, vzducholodě, vzdušné balony, podmořský svět, a spousta dalších obrázků jsou připraveny v této úžasné omalovánce, a čekají až je vybarvíte podle svých představ. A nejen to, v obrázcích jsou opět ukryty drobné úkoly, jako třeba část obrázku dokreslit, nebo najít určité ukryté poklady.
Kvalitní papír vám umožní použít cokoliv, od pastelek, linerů, fixů až po rozmývané techniky.




můj názor na omalovánky:

Tato kniha omalovánek mě opět nezklamala. Oproti Proměnám zvířat autor zabrouzdal i do trochu jiných vod, jak se říká :-) Obrázky nejsou jen zvířecí, ale jsou tu i robotické motivy, které se mi v obrázcích velice líbí, a na první pohled zaujmou. Rozmanitost obrázků je opravdu velká, a je těžké si vybrat. Já používám pouze pastelky, ale ti kteří mají rádi jiné techniky se nemusí bát, protože obrázky se nepropíjí. Stačí si jen vybrat a začít vybarvovat. Zažijete opravdu pěkné chvíle, při kterých si odpočinete, a ještě vám bude odměnou krásný obrázek.



Za poskytnutí omalovánek k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA
Omalovánky zakoupíte  ZDE








10 komentářů:

  1. Ty jo, jsou fakt hezké! Že bych začala omalovánkovat? Ani nevím, jestli mám doma pastelky :D Kolik času tak zabere jeden obrázek? Nebo u toho úplně zapomínáš na čas? :)

    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-) Určitě to vyzkoušej, je to vážně prima :-)
      Na čas ti to přesně nepovím, záleží na velikosti obrázku, nebo jestli je s drobnými detaily. Přesně to nevím, některé obrázky mám za pár hodin, ty složitější dělám i tři dny. Záleží také kolik času na to je :-)

      Vymazat
  2. Jsou fakt krásné, doufám, že mi taky dorazí :) Ta lebka je bombová :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko moc ti děkuji :-)
      Určitě ti brzy přijdou ;-)

      Vymazat
  3. Páni :) To je vážne krásne vymaľované. :) Prajem ti veľa radosti nad touto omaľovánkou. :) Prajem pekný deň. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-)
      Určitě to bude spousta radosti než ji celou vymaluji ;-)
      I tobě přeji krásný den.

      Vymazat
  4. Opět opravdu nádherné omalovánky a skvěle vybarveno :) Docela by mě zajímalo, jak se rozhodujete, které omalovánky budete vybarvovat, když jsou všechny tak krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-)
      Máš pravdu, že je hodně těžké se rozhodnout, ale je dobré si omalovánky prohlédnout někde v knihkupectví, aby jsi viděla jaké obrázky se ti líbí, a co tě nejvíce zaujme, a pak si je teprve koupit :-)

      Vymazat
  5. Nádherné kresby na vymalování *.* já mám doba Tajemnou zahradu a je tady super:) Akorát si musím dokoupit tenčí pastelky na nějaké ty malé detaily:)
    A teď mám v hledáčku Dot to Dot 30 000, což mě láká opravdu hodně, tak uvidím jestli jej ukořistím dneska nebo jiný den:)
    Přeji pěkné vybarvování ^^

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jsou krasne:-) promeny mam take doma ale tyto si budu muset take okouknout:-)

    OdpovědětVymazat