čtvrtek 14. dubna 2016

Nové knihy:


Přeji všem krásný čtvrtek :-) Dnes se s vámi podělím o jeden balíček na který jsem si trochu počkala, ale hlavně že dorazil, protože na tuto knihu jsem velice zvědavá. A o jako knihu jde?
Pojďte se podívat.




                              Není to žádné tintítko :-p ;-)



                                           Tak to je ona.



      Obálka knihy je moc pěkná. Těším se i na samotný příběh.



anotace:

Ross Poldark se vrátil po ukončení války za nezávislost z Ameriky do rodného Cornwallu, ale stále víc se vzdaluje elegantní a distingované společnosti, z níž vzešel. Po otcově smrti a ztrátě milované ženy se ožení s chudou a zavrhovanou dívkou Demelzou, které se ze soucitu ujal a zaměstnal ji ve svém domě jako služebnou. Tento nerovný sňatek však ještě víc zjitří jeho rozpory s lidmi, jež kdysi považoval za své přátele. Mladičká Demelza však musí svádět ještě tvrdší a bolestnější boj než Ross – snaží se přizpůsobit světu svého muže, jehož oddaně miluje, vzdoruje nevraživosti lidí, kteří jejímu soužití s Rossem nepřejí, a snaží se zajistit své místo na slunci nejen pro sebe, ale i pro jejich dítě, jež přichází na svět. Zároveň stojí při svém manželovi v jeho snaze uvést do pořádku rodový majetek, především měděný důl, a zajistit místním lidem jejich práva, což je v oblasti sužované bídou a propastnými společenskými rozdíly přetěžký úkol. Demelza se s nasazením sil mění za pomoci Rossovy sestřenice Verity ze služebné v paní domu, ale zjišťuje, že překročit hranici mezi společenskými třídami není vůbec snadné. Čeká ji ještě mnoho bouřlivých let, která prověří pevnost jejího vztahu s Rossem, a během nichž se budou muset utkat s nepřítelem odhodlaným způsobit jim hrozivé problémy… Podle této dvanáctidílné ságy o rodu Poldarků natočila britská televize BBC kultovní seriál, který si získal obrovskou popularitu.


Četli jste tuto knihu? Napište mi, budu ráda :-)

Přeji všem krásný den.

Marcela :-)


16 komentářů:

  1. Přiznávám, že tato série mě moc neláká a to i přes to, kolik nadšených recenzí jsem na ni přečetla. Každopádně chápu nadšení z nové knihy :) užij si čtení!

    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-) Uvidím, také jsem četla hodně recenzí, a tak jsem zvědavá jaký dojem udělá na mě :-)

      Vymazat
  2. Já jsem si taky říkala, že tahle série nebude nic pro mě. Ale mýlila jsem se. Tento týden jsem dočetla Demelzu a už se nemůžu dočkat pokračování. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že se kniha bude líbit-já jsem si ji užila..;)

    OdpovědětVymazat
  4. Asi mě ta série taky láká :) Užij si čtení, Marcel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-)
      Jinak si myslím, že si k tobě cestičku také najde ;-)

      Vymazat
  5. Má srdcovka :-) snad se Ti bude líbit stejně jako mně :-)

    OdpovědětVymazat
  6. To je veľmi krásny prírastok. :) Všade okolo počujem na túto knihu len samé chvály. :) Teším sa na recenziu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ano, také čtu všude samou chválu, tak snad i já se mezi ně zařadím :-)

      Vymazat
  7. Víš, že tuto sérii naprosto miluji. Takže je moc doufám, že z ní budeš nadšená stejně jako já.... jen škoda, že jsi nečetla první díl :(
    Přeji příjemné čtení a moc se těším na recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to vím, a na knihu se moc těším. Určitě přečtu i první díl, a nejspíš i všechny další :-D
      Moc ti děkuji :-)

      Vymazat
  8. Ať se kniha líbí! Mě série zatím nenalákala, není to můj žánr, ale ješt pár nadšených ojhlasů a asi se nechám zlomit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tento žánr také běžně nečtu, ale právě už jsem se nechala zlákat :-D Tak jsem zvědavá jestli budu číst i další díly :-)

      Vymazat