pátek 15. dubna 2016

Recenze:


Název knihy omalovánek: Omalovánky Pixel Art
Autor: Joanna Webster
Nakladatelství: Grada
Žánr: Hobby
Počet stran: 64








anotace:

Každý drobný tvar je označen číslem a u obrázku je barevná paleta, kterou máte, nebo můžete, použít pro vybarvení dané stránky. Vybarvěte krásného lva, složeného z koleček, osvětlené noční město ze čtverečků, skvělou katedrálu z trojúhelníčků či žirafu z šestiúhelníků. Překvapí vás, jak krásné obrázky vytvoříte. Vydejte se na kouzelnou cestu barvami a tvary, hledejte skryté poklady, které čekají jen na to, až je vybarvíte.
Stránky knihy jsou perforované, takže svá díla můžete snadno vytrhnout a vystavit.




moje recenze:

Omalovánky Pixel Art jsou vážně skvělé. Tady se nesnažíte vy obrázek stínovat, nebo nějak dotvářet. Prostě jsou všechna políčka daná a očíslovaná, a vy musíte jen vybarvit podle přiloženého vzorníku. Ovšem výsledek stojí za to. Když budete omalovánkou listovat, tak vlastně kromě různotvarých políček, a vzorníků barev nic neuvidíte, ale nebojte se. Na poslední straně jsou zmenšené všechny obrázky, takže si tam stačí nějaký vybrat, pak nalistovat příslušnou stránku, a už můžete malovat. Pokud máte rádi překvapení, tak vyberte náhodnou stránku, vybarvěte ji, a obrázek vám bude překvapením, a odměnou zároveň. Z obrázků si vybere opravdu každý, a nemusíte se bát vzít si na omalovánku ani fixy, protože papír je opravdu kvalitní, a každý obrázek je na samostatné straně. Navíc jsou listy perforované, takže si obrázek můžete vytrhnout, a dát do rámečku, nebo si jím něco ozdobit.


                                               Toto vidíte, když omalovánku otevřete.


                                         Takto obrázek vypadá po pár vybarvených polích.


                                Přidáváte další barvy podle vzorníku, a už se to rýsuje :-)


                                                A takto vypadá obrázek, když je hotový.



můj názor na knihu omalovánek:

Ti co mě na mém blogu trochu sledují už vědí, že jsem velkou milovnicí omalovánek. A tato se řadí mezi mé oblíbené. Obrázky jsou nádherné a doslova mě hypnotizují. Každý obrázek je samostatný, a na kvalitním papíře, takže můžete vybarvovat políčka nejen pastelkou, ale i fixem či linerem. Obrázky vypadají složitě, ale nenechte se oklamat, zvládne je každý. Tak vezměte pastelky do rukou, a pojďte se pořádně odreagovat, a zbavit stresu. Ten výsledek stojí opravdu za to.



Za poskytnutí omalovánek k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA
Knihu omalovánek zakoupíte  ZDE




Tady trochu foťák nepobral barvy, tak není tolik vidět ty přechody, hlavně u té růžové barvy, ale i tak vidíte, že v omalovánce nejsou jen zvířat, i když ta jsou dokonalá :-)






10 komentářů:

  1. Tak ty jsou opravdu zajímavé a hezké. Asi budou moje první, jak to tak vypadá :)

    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem tě přeci nalákala? ;-) Určitě tě budou bavit, a obrázky jsou v ní moc pěkné :-)

      Vymazat
  2. Zrovna včera jsem po nich včera pokukovala a zdají se mi moc fajn. Navíc je to něco originálního a když člověk obrázky vybarví, tak je překvapen jak skvěle to dopadlo *.*
    Navíc ještě plusem se, že si to může člověk vytrhnout, což je super!:)
    Asi nad nimi hoodně zauvažuji.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano jsou vážně super, už vybírám další obrázek :-D

      Vymazat
  3. Tak to je krásne! :) O tejto knižke som ešte nepočula. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Určitě se po omalovánce podívej :-)

      Vymazat
  4. Na prvý pohľad sa mi omaľovávanky absolútne nepáčili a nezdali sa mi byť atraktívne. Po tom, čo som videla fotku, ako si ich vymaľovala, som svoj názor zmenila. Takáto sovička vyzerá naozaj úžasne a dokonca sa mi páči oveľa viac, ako obyčajné antistresové omaľovávanky. Na druhej strane však človek musí mať neskutočné množstvo kreativity, aby dokázal niečo takéto vyfarbiť a najmä nesmiernu trpezlivosť. :) Je úžasné, že na začiatku nie je vidieť takmer nič a napokon sa z "ničoho" stane niečo nádherné. Podľa mňa je však škoda, že k týmto omaľovávankám nepredávajú aj farbičky. Myslím si, že by bolo pre zákazníkov veľmi užitočné mať možnosť kúpiť si napr. balíček, ktorý by obsahoval vymaľovávanku spolu s balíčkom farbičiek, ktorý obsahuje všetky potrebné farby na túto omaľovávanku.

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s 2ma GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katarínko, moc děkuji za tvůj komentář. Toto je opravdu něco jiného než ostatní omalovánky, ale kdyby jsi to chtěla zkusit, tak se nemusíš bát, ty dílky k vybarvení jsou sice hodně světlé, ale dostatečně viditelné, a určitě se vše povede. O těch pastelkách jsem také přemýšlela, že by se k omalovánce mohli prodávat, ale zase tam nejsou barvy, nebo velké množství pastelek, které by nebyly v běžné sadě. A různých odstínů se dá dosáhnout i tím, že se na pastelku více přitlačí, hned je tmavší :-) Pokud vyzkoušíš určitě se ráda podívám i na tvé obrázky :-)

      Vymazat
  5. Vypadá to hodně zajímavě, hlavně u těch zvířátek. Ale já jsem asi nejvíc na ty klasické omalovánky. Těším se na Říši snů a až bude Voliéra :) Ale máš to moc pěkné, i ta mozaika kostiček je zajímavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, moc ti děkuji :-) Na Voliéru se také těším :-)

      Vymazat