neděle 3. dubna 2016

Knižní tipy:


Krásný den všem :-)

Máme tu neděli, a to znamená, že mám pro vás opět nějaké knižní tipy. Tak se pojďte podívat jaké knihy jsem pro příští týden vybrala.





anotace:
Po první vlně zůstala pouze tma. Druhé vlně unikli jen ti šťastnější. A třetí vlnu přežili ti, kterým štěstí uniklo. Po čtvrté vlně platí jediné pravidlo: nevěř nikomu.
Teď se blíží vlna pátá a po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými, bytostmi, které jako lidé pouze vypadají. Jiní se potulují krajinou a zabíjejí na potkání; rozprášili poslední přeživší pozemšťany. Cassie věří tomu, že kdo zůstane sám, ten přežije. Pak se však setká s okouzlujícím a tajemným Evanem Walkerem, jenž je možná jedinou Cassiinou nadějí na záchranu jejího bratra – nebo dokonce jí samotné. Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Vzdát se, nebo se sebrat a jít dál.





anotace:
Titul Ochlazení, sci-fi thriller z blízké budoucnosti, není míněn pouze v přeneseném smyslu – v tomto případě se ochlazují vztahy mezi Ruskem, Evropskou unií a NATO –, ale i doslovně. Rusko přestává Evropě dodávat ropu a plyn.
Příběh vypravěče K., který ve službách české zpravodajské služby začíná svou pouť v Bělorusku v kapitole uvozené slovem Proměna, pokračuje obloukem přes Čechy (Zámek), Ameriku a Izrael (Amerika) a končí v Rusku (Proces). Odkaz na dílo Franze Kafky má své opodstatnění. Svět kafkovských hrdinů není úplně odlišný: nejistota je součástí nejen jejich okolí, ale i jejich vnitřního ustrojení.
V prostředí současných zpravodajců, bývalých operativců ministerstva vnitra a spolupracovníků KGB z doby normalizace či samotných agentů KGB si vypravěč nemůže být ničím jistý, je neustále v ohrožení života. Musí jednat rozhodně, odhadovat přesně situaci a pečlivě promýšlet každý další krok. Současně však žije v přízračném světě zrcadel, v němž nikdo nedůvěřuje nikomu, ba ani sobě samému, jak káže zásada zpravodajské práce.
Na začátku románu ruské tanky potlačí v Bělorusku, bojujícím za demokracii, jak lidská práva, tak „kontrarevoluci“. Tato událost, která má mnohé shodné rysy s rokem 1968 v Československu i s následnou normalizací, k nimž se autor v retrospektivě vrací, přerůstá v mrazivý, děsivý příběh. Nadějí zůstává jen láska, bezpodmínečná, nic neočekávající.
Nové vydání románu Michaela Žantovského Ochlazení nelze nazvat doslovně „špionážním thrillerem z blízké budoucnosti“, jak uvádí podtitul knihy. Ochlazení je už dnes svým způsobem thrillerem z horké současnosti. Sám autor pak nové vydání tohoto románu mírně upravil a také doplnil osobně laděným doslovem.




anotace:
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztratit.
Když se objeví spojení mezi Tuesday a brutálními útoky na členy londýnského gangu, přistane případ na stole detektiva Losse: vyhořelého policajta, kterého pronásleduje stín nikdy nevyřešené vraždy jeho dcery.
Před třemi lety mu zemřela v náručí. Přišel pozdě a nikdy si to nepřestal vyčítat. Co je to za policajta, když neumí najít ani vraha vlastní dcery? Teď ale Loss poprvé znovu cítí naději: možná je právě případ Tuesday klíčem ke zjištění, proč musela jeho dcera zemřít.





anotace:
Andy McGee utíká se svou osmiletou dcerou před agenty tajné vládní organizace Dílna. Utíká pro to, že před mnoha lety se se svou budoucí manželkou zúčastnil pokusu s novou syntetickou drogou P6. Poté se u něj vyvinula mírná schopnost mentální dominance a jeho dcera Charlie má velmi silnou schopnost pyrokineze. Agenti Dílny se neštítí žádné špinavosti, včetně vraždy, aby malou Charlie dostali do svých laboratoří. Charlie je tak přinucena použít svou nebezpečnou zbraň, kterou ještě nedokáže plně kontrolovat...

Případy spontánního zapalování (tzv. pyrokineze) vzrušují mysl laiků i odborníků na celém světě. Existuje množství záznamů z reálného života považovaných za ověřené, kdy se generují takřka nepředstavitelné teploty, a některé vlády do výzkumu těchto jevů investovaly mnoho prostředků. Není proto divu, že tento záhadný úkaz neunikl pozornosti současného světového mistra všech záhad Stephena Kinga. Třebaže je Žhářka pouhým románem, stěžejní příběh dívky obdařené tímto „divokým talentem", ale i množství dalších motivů románu jsou založeny na skutečných událostech. Autor podle svého vyjádření nám ovšem nechce vnucovat, že řetěz událostí, tak jak jsou v knize popsány, je možný, či dokonce pravděpodobný, tvrdí jen to, že náš svět, třebaže osvětlený miliony zářivek, výbojek a neonů, má stále svá temná zákoutí a znepokojivé pukliny, a doufá, že čtenářům připravil mnoho příjemných a vzrušujících chvil. Po úspěšném prvním vydání z roku 1998, nakladatelství Beta nyní připravilo další v novém překladu.





anotace:
Leden 1895. Armádní důstojník Georges Picquart je za mrazivého rána v centru Paříže svědkem veřejného ponížení usvědčeného špiona - kapitána Alfreda Dreyfuse. Důstojník je odměněn povýšením; Dreyfus poslán nadosmrti na Ďáblův ostrov. Jeho případ se zdá uzavřený navždy... Román Důstojník a špeh vyprávěný Picquartem je strhující přetlumočení skandálu, který se stal nejproslulejším justičním omylem v dějinách. Působivé jsou i ozvěny zaznívající v našem moderním světě: spravedlnost korumpovaná ve jménu národní bezpečnosti a prastarý instinkt, který vede mocné k tomu, aby skrývali své zločiny. 










anotace:
Román, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi Zmizelé nebo Dívky ve vlaku! Známé dokumentaristce Catherine Ravenscroftové se zničehonic objeví na nočním stolku záhadný román. Do té doby úspěšná a navenek vyrovnaná žena jako by se rázem propadla do zlého snu! Kniha se sice tváří jako fikce, do nejmenších podrobností však popisuje dávný den, kdy se Catherine stala nositelkou tíživého tajemství – tajemství, o němž věděl už jen jediný člověk na světě. A ten je dnes přeci mrtvý. 
Minulost rázem ožívá, Catherine se hroutí svět jak domeček z karet a jedinou možností, jak z téhle pasti vyklouznout, je dokázat, co se ten den opravdu stalo...








Tak to je má dnešní nabídka knižních tipů :-)
Doufám, že se vám nějaká z knih bude líbit, a pokud ano budu ráda, když mi necháte komentář :-)
Užijte si pěkně slunečnou neděli, a zase příště se na vás budu těšit :-)

15 komentářů:

  1. Ahoj, skvělý článek! Já mám doma Důstojníka a špeha a vůbec se mi do něj nechce :D :) Jinak skvěle vypadá Pátá vlna nebo Dokonalý cizinec:)

    Krásnou neděli, Mimozemšťanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, i tobě krásnou neděli a nejlépe s dobrou knihou :-)
      Pokud se ke knize dostaneš, budu ráda když mi napíšeš jaká byla :-)

      Vymazat
  2. Pěkný článek. Uvažuji o té Žhářce.
    Přeji krásný den.
    S láskou Rose :* - Můj blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kingovky jsou hodně oblíbené :-)
      Moc děkuji a také přeji :-)

      Vymazat
  3. Pátou vlnu jsem četla a super :) Až tedy na to napětí, které u mě vůbec nebylo :-D
    Na Dívku si brousím zuby, ale pořád nevím jestli do ní jít :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně že byla dobrá :-)
      Zkus jí a uvidíš, třeba tě překvapí :-)

      Vymazat
  4. Pěkné tipy :) Těším se na Dívku a Dokonalého cizince :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Pokud knihy budeš číst, těším se ne info jaké byly :-)

      Vymazat
  5. Já osobně už se hrozně dlouhou dobu chystám na Pátou vlnu :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  6. Tuesday vyzerá skvelo! A Dokonalý cudzinec tiež :) PEkné tipy, už viem, medzi akými knihami budem zasa váhať xD
    Vii,
    http://with-love-vii.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :-)
      No já váhám pořád, protože bych chtěla asi vše co vyjde :-D

      Vymazat
  7. Z techto knih mam prectenou Zharku od Stephen Kinga a ta se mi moc libila:-)Zaujala mne Divka ktera si rikala Tuesday :-)

    OdpovědětVymazat