úterý 8. března 2016

Recenze:


Název knihy: Odvrácená tvář lásky
Autor: Colleen Hooverová
Nakladatelství: Yoli
Žánr: Román
Počet stran: 286





           Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností...


anotace:

Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce? 

Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.

Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…





moje recenze:

Třiadvacetiletá Tate se stěhuje do San Franciska ke svému staršímu bratrovi Corbinovi. Bude u něj  než si našetří nějaké peníze, aby mohla bydlet sama. Corbin bydlí v bytě letecké společnosti pro kterou pracuje jako pilot. V protějším bytě žije Corbinův kamarád Miles. Tate a Miles se od teď budou často potkávat, a brzy si uvědomí, že se svým způsobem potřebují a Tate se do Milse zamiluje, jenže on ji nedokáže dát více než jen sex. I tak se z nich stanou milenci, ale jejich vztah má pravidla. Nesmí se vzpomínat na minulost, a nesmí se čekat společná budoucnost. Tate s pravidly souhlasí, ale nedokáže je přijmout. Stále myslí na to , co se Milesovi před šesti lety stalo, že od té doby nedokáže nikoho milovat se vším všudy co k vztahu patří. Pro Tate je takovýto vztah stále těžší, ale ani pro Milese to není jednoduché. Tate je pro něho důležitou součástí života, ale zároveň se hrozně bojí své minulosti. Až když se Tate přestěhuje do svého bytu a a tak často se spolu nevídají, oba si uvědomí jak moc se vzájemně potřebují. Jenže Miles musí nejprve něco důležitého udělat, aby se částečně dokázal vyrovnat se svou bolestnou minulostí, a dokázal přijmout lepší budoucnost.
Co se před šesti lety Milesovi stalo, že chtěl navždy zůstat bez lásky a někoho kdo by ji s ním sdílel? Dokáže se se vším vyrovnat? A co Tate, dozví se a pochopí jaká bolest tíží Milesovo srdce? Najdou, nebo nenajdou společnou cestu?




můj názor na knihu:

Kniha je rozdělena na dvě linie. Jedna je psána z pohledu Tate, ta představuje současnost, a druhá je z pohledu Milese, který vypráví minulost před šesti lety. Název knihy v tomto případě opravdu ukazuje, že i největší láska, která někdy vznikne, může mít i jinou tvář, než jen tu kterou všichni znají. Velice silný příběh Tate a Milese mě vážně dostal. Na konci knihy jsem si i pobulela, protože přesně vím co si Miles prožil, a dokážu se vžít do toho co cítil. Je dobře že si spoustu věcí uvědomil, a začal bojovat za lepší život. I když mu to trvalo dlouho.



Za poskytnutí této krásné knihy k recenzi velice děkuji knihkupectví   Martinus.cz
Knihu zakoupíte  ZDE



Colleen Hooverová

Colleen žije v Texasu se svým manželem a třemi chlapci. 
Je autorem pěti románů New York Times bestseller. Její první série byla vydána v roce 2012 a zahrnuje SLAMMED, POINT OF RETREAT a román THIS GIRL. Její druhá série Beznaděj (HOPELESS) a román LOSING HOPE, publikována v roce 2013, patří k # 1 New York Times bestseller. Vydala novelu, FINDING CINDERELLA, jako poděkování svým čtenářům za jejich pokračující podporu. Novela je románem k její sérii Beznaděj (Hopeless), vyprávějící příběh Daniela a Six, ale lze číst také samostatně.







6 komentářů:

  1. Jsem ráda, že se mám na co těšit! Autorka mě zatím ještě nezklamala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha se mi vážně moc líbila, a určitě si chci přečíst od autorky i nějaké další její knihy. Až budeš Luci číst, tak ti přeji ať se kniha líbí :-)

      Vymazat
  2. Od autorky jsem zatím nic nečetla, měla bych ji také někdy vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, já měla původně vyhlédnutou jinou její knihu, ale tato mě zlákala víc :-)

      Vymazat
  3. Páni!!Neskutečně si mě na knihu nalákala!! :D :)
    Od autorky si už musím konečně něco přečíst a tuto knihu si musím 100% koupit!! :)
    Skvělá recenze!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-)
      Původně jsem si chtěla od autorky přečíst knihu Bez naděje, ale na tu určitě také dojde :-)

      Vymazat