úterý 8. března 2016

Nové knihy:


Páni lidičky, tak tohle je mega radost :-)
Super balík k recenzi z nakladatelství Grada. Mám velikou radost ze všeho, takže to musím pěkně rozdělit. Večer se bude číst, a přes den budu vybarvovat. Jste zvědaví co mi přišlo? Už vás nebudu napínat, pojďte se podívat :-)




                                   Já už tu krásu vidím...


Tak tohle všechno se v balíku ukrývalo, já se tu kochám, a mám opravdu velkou radost :-)



                           Nejprve si představíme knihy...


anotace:

Vyprávění psího rošťáka Bertíka, který čtenáře provádí svými prvními krůčky, sžívání se s novými pány, problematikou čtení patníků a vůbec vším, co takový pes považuje za důležité.
Ve svých zápiskách malý bígl glosuje svět „dvounoháčů“ a odhaluje, co to znamená „psí život“.
Dovolte, abych se představil: Jsem bígl a mé celé jméno zní Alberto z Rododendronu. Jméno začínající na A znamená, že pocházím z prvního vrhu naší mámy, a onen šlechticky znějící přídomek je pojmenování chovatelské stanice. Jsem tedy čistokrevný bígl a doufám, že vše je jasné…
Humorný text Martina Čápa doplňují ilustrace Pavla Koutského.




anotace:

Matička, Edison, Nefka, Fera Ondráček a cikánek Daňo tvoří nerozlučnou pětku kamarádů. Díky dalekohledu jednoho z nich jsou první, kdo vidí příjezd nového mladého učitele Petra Mikeše. Pomůžou mu se zavazadly, a dokonce mu zařídí byt.
Ale protože každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán, vřítí se do prvního z celé série průšvihů, které učitel s pěticí kamarádů během školního roku prožije.
Když se k výtečníkům přidá ředitel školy Švanda a místní funkcionář zvaný Ananas, kteří si myslí, že poručí větru dešti, má učitel na celý školní rok o zábavu postaráno.




anotace:

Třináctiletá Laura vypráví o sobě a své rodině. O tom, že táta chtěl kluka a narodila se ona. O tom, že její o tři roky starší sestra Tamara si připadá, že je dospělá. O jejich tatínkovi, který onemocněl cukrovkou a marně se snaží držet dietu. O mamince, která všechno nezvládá, a když už neví kudy kam, začne péct buchty, které stejně doma nikdo nejí. 
Laura má díky tatínkovi jednu velkou lásku - hraje dívčí fotbal. Ta druhá láska v podobě spolužáka Dalibora začíná nesměle obcházet kolem. Zdá se, že všechno je fajn, ale Laura si najednou začíná všímat podivného chování své sestry Tamary a ještě podivnějšího chování kamarádky z fotbalového oddílu...
Kniha poukazuje na problematiku sportovního dopingu mládeže nejen ve sportovních oddílech, ale i ve fitcentrech, které navštěvuje nejširší veřejnost. Zdaleka už nejde jen o to být silný a rychlý, podávat špičkového sportovní výkony. Mnohým už jde spíš jen o to, aby vypadali stejně jako jejich svalnatí hrdinové z akčních televizních seriálů. 


Tak to byly knihy, a teď si představíme omalovánky :-)



anotace:

Zvěřinec je plný krásných zvířecích portrétů připravených k vybarvení. Každý z nich je velmi detailní a práce s těmito dokonalými předlohami bude radostí pro všechny milovníky vybarvování. Jednotlivé obrázky jsou vytištěny na kvalitním papíře, který je u hřbetu knihy perforovaný, takže můžete svá díla snadno vytrhnout a vystavit.




anotace:

Vítejte ve zvláštním, nádherném světě kreslíře Kerbyho Rosanese, kde se v úchvatných ilustracích různá podivná stvoření proměňují v dechberoucí portréty zvířat. Najdete zde spoustu detailních spletitých kreseb, které můžete vybarvit a dotvořit podle vlastních představ. Kniha „Proměny zvířat“ vám poskytne osobitý prostor pro vaši kreativitu. 





anotace:

V knize je 30 velkých propracovaných obrázků, které objevíte po spojení jednotlivých očíslovaných bodů. Témata jsou různá: od architektonických ikon a aztéckých vzorů až po zdobné ornamenty a podrobně vykreslená zvířata. Skvělá zábava pro všechny milovníky kreativní práce, dot to dot i omalovánek, protože každá hotová stránka vám zároveň poslouží jako předloha pro vybarvení. Jsou to skvělé úkoly, která vás budou bavit a vyžádají si vaše plné soustředění, dokud nedokončíte každý z připravených obrázků.


Spojovačky jsou pro mě nová výzva, tak jsem zvědavá 

jak se sní poperu. Moc se na vše těším, teď ještě aby dny

nikdy nekončily :-D




14 komentářů:

  1. Super nadílka... ty brďoooo, troje omalovánky :D :D Ještě že sis objednala další pastelky :) Tak pěkné čtení a malování. Jsem zvědavá, co budeš říkat na spojovačky, já bych na to neměla nervy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-)
      No to je fakt :-D ještě že jsem si je objednala jinak nemám čím malovat :-D tohle bude asi trochu větší spotřeba barviček :-)

      Vymazat
  2. Ty spojovačky vypadají dobře. Jako malou mě to strašně bavilo, i když tohle je trochu jiný level :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, já to jako dítě milovala :-D Tak jsem zvědavá jak se zadaří :-)

      Vymazat
  3. To ti poslali jen tak na recenzi nebo sis je objednala? Jinak máš skvělej blog.

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem se na omalovánky nechala zlákat a jedny už mám na cestě :-D
    Přeji příjemné čtení a pevné nervy při spojování :-D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, budu se těšit na obrázky :-)
      Jinak děkuji, nervy asi budou potřeba :-D

      Vymazat
  5. Tak toto ti ako knihomoľka teda riadne závidím :D :)) Skvelá nádielka :)

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, mám vážně radost, je to zatím můj největší recenzní balíček :-D

      Vymazat
  6. Juj, tie spojovačky vyzerajú fakt super, už dlho som nič také nespájala :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásná nadílka. O těch spojovačkách taky přemýšlím pro dceru.

    OdpovědětVymazat