sobota 19. března 2016

Nové knihy:


Tak vás tu vítám u dnešní rozbalovačky. Tentokráte je to balíček z nakladatelství Metafora, a jsou to rovnou dvě knihy. Na obě se hodně těším, protože tato autorka patří k mým velice oblíbeným.




                                      Copak se tu ukrývá?


                                          Tak tady jsou :-)




anotace:

Jaké hrůzy se děly za zdmi ústavu pro postižené, který lehl popelem? Nejlepší příběh od dob Přeletu na kukaččím hnízdem Islandská odpověď na Stiega Larssona! Detektivní thriller charakterizovaný slovy „žhavé smrtící plameny, ledově chladné lži“ je mrazivý i podmanivý jako sám Island, kde talentovaná autorka žije. Advokátka Tóra Gudmundsdóttir má toho nejděsivějšího klienta své kariéry. O její služby se zajímá duševně narušený sexuální deviant ve výkonu trestu. Nežádá však osvobození pro sebe. Přeje si propuštění Jakoba, mladíka s Downovým syndromem, který údajně založil požár v ústavu pro nemocné. Brzy nato začne Tóra dostávat prazvláštní esemesky a kdekdo jako by najednou měl co skrývat. Pitva ochrnuté neslyšící dívky pak přinese úděsné odhalení… Tóra si náhle připadá jako ve zlém snu. Vždyť, kde jinde než v nočních můrách píší neviditelné ruce na zamrzlé sklo divné znaky a kde se mrtvé au-pair dožadují, že budou dál hlídat své malé svěřence?



anotace:

Jsme na Islandu, v budově univerzitní katedry historie. A právě zde je nalezena zohavená mrtvola německého studenta Haralda. Má vypíchnuté oči a jeho tělo je označeno magickou runou. Bohatá rodina zavražděného najme bývalého kriminalistu Matthewa a islandskou právničku Tóru. Brzy vyjde najevo, že Harald založil spolek zájemců o čarodějnictví a vášnivě studoval islandské čarodějnické procesy. Sám měl na těle spoustu tetování, nechal si rozpůlit jazyk, aby vypadal jako hadí, a zajímal se o mučení, které možná kdysi vyzkoušel i v praxi. Tóra s Matthewem tedy logicky hledají vraha mezi adepty magie. Další stopa, báseň psaná krví, vede prozměnu k Haraldově rodině, kde očividně není všechno v pořádku. Do toho se ještě přimíchá tajemný rukopis, plán cesty k záhadnému předmětu, k němuž má hledače dovést třetí znamení. Přes to všechno není román jen obyčejnou detektivkou. Svou oblibu získal i barvitě vylíčeným, pracovním i milostným, životem rozvedené právničky Tóry a jejích dospívajících dětí. Příznivce tajemna a magie potěší realistickým pohledem do této nanejvýš zajímavé oblasti a milovníky kriminálních příběhů napínavým pátráním po vrahovi.


Máte rádi tuto autorku? Napište mi jaké knihy se vám od 

ní líbily nejvíce.

Jinak vám všem přeji krásnou sobotu ;-)



18 komentářů:

  1. Wow, tieto knihy vyzerajú naozaj úžasne☺
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
  2. Znam ji jen z blogu. Sama jsem ji necetla, ale vypada vyborne.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím četla tři její knihy a všechny se mi líbily :-)

      Vymazat
  3. Musím si už od ní něco přečíst!! :D :)
    Přeji příjemné čtení a moc se těším na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to udělej :-)
      Moc ti děkuji, dnes začínám Posledním rituálem, tak pak hned bude recenze :-)

      Vymazat
  4. Ahoj, tak od této autorky jsem četla Poslední rituál, Žhavý hrob a Led v žilách a všechny se mi moc líbily. Chtěla bych si přečíst i ty zbývající, ale až bude čas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti knihy také líbily. Já četla Žhavý hrob, Pamatuji si vás všechny a Plavbu smrti :-)

      Vymazat
  5. Super! Moc se těším na recenze, autorku mám v hledáčku delší dobu, ale zatím jsem od ní nic nečetla a tuším, že to je velká chyba! Ať se ti knihy líbí!
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě od ní něco zkus, hodně chválená je Pamatuji si vás všechny, ta se líbila hodně i mě. Budu se snažit udělat recenze co nejdříve, ale onemocněl mi syn tak musím vše přizpůsobit hlavně jemu :-) Ale recenze budou určitě ;-)

      Vymazat
  6. Hodně jsem o nich slyšela, takže jsem zvědavá na recenze :).

    OdpovědětVymazat
  7. O těchto knihách jsem docela dost slyšela, ale překvapivě jsem na ně ještě nečetla žádné recenze, takže jsem zvědavá na ty vaše :)

    OdpovědětVymazat