neděle 6. března 2016

Knižní tipy:


Všechny vás vítám u druhého knižního tipu na měsíc březen.
Tentokrát jsem si pro vás připravila tyto knihy.



Jako první tu máme knihu s pěkným názvem Šťastní lidé čtou a pijou kávu od Agnes Martin Lugand

anotace:
Dá se vyléčit zlomené srdce? Mladá Pařížanka Diane je přesvědčená, že šťastní lidé čtou a pijou kávu, a proto tak nazve svou kavárnu. Když však při automobilové nehodě zahyne její manžel i malá dcerka, Diane ztratí smysl života. Zoufalá mladá žena se zcela uzavře před světem a přestane se starat i o svou literární kavárnu. Nakonec se rozhodne odjet do Irska, které toužil navštívit její muž, a na jeho bouřlivém a drsném pobřeží dát do pořádku svůj život. Netuší, že tu potká muže, který rázem její život změní. Záhadný fotograf Edward, kolem nějž se dějí podivné věci, ji přiměje vrátit se do života. V současné době se podle knihy natáčí i film.





Jako druhou jsem vybrala knihu Pád od R. J. Pineiro

anotace:
Jack Taylor odjakživa potřeboval k životu dobrodružství a adrenalin. Pro vládu testoval výzbroj a výstroj v nejrůznějších drsných prostředích, od vyprahlých pouští přes hlubiny oceánů po ledové vrcholky hor. Až mu byla i samotná Země malá… Dalším krokem v Jackově slibné kariéře je zvlášť extrémní kousek – na vlastní kůži vyzkouší možnost strategických výsadků z kosmu. A nejde o „pouhý“ skok ze stratosféry, jaký absolvoval Felix Baumgartner nebo Joseph Kittinger. Jack se chystá vrhnout se do prázdna až z nesmlouvavé žhavé termosféry, překonat rychlost zvuku a čelit řadě předvídatelných nebezpečí: vzplanutí v atmosféře, selhání výstroje či vlastního organismu. Jenže na to, co ho čeká dole na Zemi, ho žádný výcvik nepřipravil!





Dále tu máme Babičky na útěku od Minny Lindgrenové

anotace:
Život v domově důchodců Podzimní háj se proměnil v učiněné peklo. Začala rekonstrukce. Hlasitě nadávající dělníci stavební fi rmy,
ohlušující rámus a jako bonus mobilní toaleta. Kdo to má vydržet? Siiri, Irma a Anna-Liisa vyráží znovu do akce. Vedle otázek na téma
eutanazie zaměří babičky svou pozornost i na podezřelou rekonstrukci. Uvědomí si přitom, že v dnešním světě má už jen málokdo
čistý trestní rejstřík…







Tuto knihu mám na seznamu i já, je to kniha s názvem Matkou ze dne na den od Rowan Coleman

anotace:
Bezvýhradná láska existuje. Jen člověk musí mít koho milovat.

Sophie a Carrie byly kamarádky od dětství, ale během posledních let se jedna druhé ztratily. Carrie se rozhodla pro rodinný život v malém městě, zatímco Sophie si buduje skvělou kariéru v Londýně. Nemá sice moc času na muže, zato ji čeká další povýšení, má úžasnou sbírku bot a kočku, která ji nikdy nezklame.

Jenže pak se Sophie dozví, že Carrie zemřela a že se nemá kdo postarat o její dvě malé dcerky. Otec holčiček je nezvěstný a jejich babička je sama odkázaná na ústavní péči. Kdo zbývá? Sophie: dávná přítelkyně z dětství, která Carrii slíbila, že se dětí ujme, pokud by došlo k nejhoršímu. A ten den teď nastal...

Rowan Coleman napsala další chytrý, vtipný a emocemi nabitý román. Za hrdinku tentokrát zvolila ženu, která se stala matkou doslova ze dne na den, naprosto nepřipravená a beze špetky zkušenosti. Ze sebevědomé manažerky se stává bezradná osoba, která si zpočátku absolutně neví rady, ale postupně díky holčičkám začíná chápat, co je pro ni v životě opravdu důležité. A především zjišťuje, že bezvýhradná láska skutečně existuje. Jen člověk musí mít koho milovat.


Dále tu mám knihu Příslib krve od Briana McClellana

anotace:
Polní maršál Tamás svrhl svého krále, aby hladovějícímu lidu přinesl chleba, jenomže převratem také vyprovokoval válku v Devateru států, vnitřní útoky fanatických roajalistů a nenasytnou honbu za penězi a mocí mezi svými údajnými spojenci. Tamás, na hranici svých sil, spoléhá na to, že několik jeho zbývajících prachmistrů udrží mír. Chaosem se však šíří zvěsti. Povídá se o zlomeném slibu, znameních smrti a bozích opět kráčejících po zemi. Těm starým pověstem ale nikdo nevěří. Možná by měli začít věřit všichni.






Poslední knihou dnešního tipu je kniha Skleněná těla od Erika Axl Sund

anotace:
Skleněná těla od autorů bestselleru Vraní dívka přinášejí další temný severský thriller, jenž opět zamíří do nejhlubších koutů lidské duše a odkryje její odvrácenou tvář.
Švédsko zaplavila vlna sebevražd. Umírají mladí lidé, ze světa scházejí těmi nejděsivějšími způsoby. U všech se našly staré kazety s hudbou z osmdesátých let. Stockholmský detektiv Jens Hurtig zjistí, že všechny patřily jediné ženě. Nedlouho poté začne někdo brutálně zabíjet vlivné osobnosti. Souvislost obou případů je hrozivější, než si kdo vůbec dokáže představit…
Skleněná těla vyprávějí napínavý příběh o hudbě, touze a nenávisti – příběh o tom, čeho všeho je člověk schopen kvůli umění a jak extrémní prostředky je ochoten k tomu použít. Skleněná těla jsou návykový román, jehož čtení bolí, ale nejde zastavit.



 Budu ráda, když mi napíšete jestli vás nějaká kniha zaujala :-)


10 komentářů:

  1. Zajímavé tipy! Osobně jsem nejvíc zvědavá na Skleněná těla - Vraní dívka mě docela zaujala a tohle by mohlo být také dobré, soudě dle anotace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Rozhodně má kniha krásně děsivou obálku. Já byla z Vraní dívky trochu na rozpacích, ale rozhodně bych Skleněným tělům dala šanci.

      Vymazat
  2. Pěkné tipy, určitě tři z nich budu nutně potřebovat :)

    OdpovědětVymazat
  3. 3 z tvých tipů jsou i mými favority - Pád, Skleněná těla a Šťastní lidí čtou a pijou kávu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný výběr. Matkou ze dne na den se mi líbí. Asi ji přidám na seznam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Já od této autorky četla Knihu vzpomínek, a to byl velice silný zážitek.

      Vymazat
  5. Pád jsem četla a bomba! :)
    Matkou ze dne na den mám také na wishlistu a Skleněná těla také nevypadají špatně :)
    Pěkné tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-)
      Na ten jsem koukala, že má hodně dobrá hodnocení.
      Já mám tolik vyhlédnutých knih... :-D

      Vymazat