úterý 29. března 2016

Knižní tipy:


Přeji vám všem krásný den. Brzy tu budeme mít nový měsíc a tak tu mám pro vás připravený knižní tip na první dubnový týden. Jsem zvědavá jestli si z dnešní nabídky nějakou knihu vyberete :-)





Tak se pojďte podívat jaké knihy jsem vybrala.


anotace:
Úspěšná spisovatelka Carrie se vydává do Skotska, aby tam rozepsala plánovaný historický román. Slainský hrad, kde se děj její knihy má odehrávat, je jí podivně povědomý, a za svou hrdinkou si vyvolí Sophii, svou dávnou předkyni, která v těch místech žila. Carrie nejdřív podivným předtuchám nepřikládá váhu, ale když mezi řádky jejího románu začíná prosvítat skutečný, pravdivý a dávno zapomenutý příběh, hranice mezi fikcí a skutečností se nebezpečně rozpijí. 







anotace:
V době, kdy byla zabita atraktivní a společensky významná mladá žena, spal pachatel této brutální vraždy sto kilometrů od místa činu. Tak se to alespoň jeví detektivu-superintendentu Graceovi, kterého stopy zavedou až do vysokých kruhů brightonské smetánky. Po další hrůzostrašné smrti začíná Grace poznávat pozadí celého příběhu. Právě v okamžiku, kdy odhaluje šokující pravdu, řeší Grace krom případu osobní problémy, které souvisí s jeho ženou, jež kdysi zmizela za velice podivných okolností. A aby toho nebylo málo, dozvídá se, že mezi budoucí oběti zvráceného maniaka byla zařazena i jeho nová láska…
Kniha u nás vyšla poprvé v roce 2007 pod názvem Vraždy v rezidenční čtvrti. 





anotace:
Autor celosvětového a oceňovaného bestselleru Dítě číslo 44 se tentokrát ponořil do temných vod rodinného psychothrilleru.
Daniel je přesvědčen, že jeho rodiče si po odchodu z Londýna užívají klidný důchod na odlehlé farmě v matčině rodném Švédsku. A pak mu jednoho dne zatelefonuje otec. „Volám kvůli matce… Není v pořádku… Fantazíruje – vidí hrozné, hrozné věci.“ Daniel si okamžitě zarezervuje letenku do Švédska, když vtom má další hovor. „Tvůj otec s tebou už určitě mluvil,“ ozve se matčin hlas. „Všechno, co ti ten člověk řekl, je lež… Počkej na mě na Heathrow…“ Daniel je zničehonic nucen rozhodnout se, komu věřit. Matčinu tvrzení o děsivém zločinu, o spiknutí, na němž se podílí i jeho otec? Otcově přesvědčení o matčině duševní nemoci? Klíčem je příběh plný znepokojivých detailů a hlubokých tajemství z minulosti – navíc Daniel skrývá jedno čerstvé, současné…



anotace:
Ralph Fisher strávil rok ve vězení a na svůj první večer na svobodě si udělal velmi přesné plány: nastal čas odplaty. Nezastaví se ani před vraždou, aby získal adresu své bývalé manželky - ženy, kterou považuje za původkyni všech svých potíží a které přísahal pomstu. Proto zamíří z Floridy do Ohia, kde se jeho bývalá žena skrývá. 
Také na Floridě se Jamie Kelloggová probudí z příšerné noční můry o pohřbu své matky a bilancuje svůj život: hezká, ale nijak zvlášť schopná devětatřicetiletá žena v nudném zaměstnání, s exmanželem v Atlantě, se ženatým milencem v nemocnici a úplně cizím chlapem v posteli. Ten cizí chlap je ale všechno, co její bývalí muži nebyli: něžný, pozorný a se smyslem pro dobrodružství. Přesvědčí Jamii, aby zapomněla na práci a nestarala se o to, co si pomyslí její panovačná, příliš dokonalá sestra. A tak si spolu naplánují výlet do Ohia, kde údajně žije se svou matkou syn okouzlujícího neznámého...
Řekni, kde ji najdu je román o odvaze, pravdě a síle, kterou člověk získá, jen když uvěří sám v sebe.




anotace:
Mariannu nudí život, společnost i přátelé. Rozhodne se přerušit studia a doprovázet otce - profesora přírodních věd - na výpravu do argentinského pralesa. Hledá změnu a dobrodružství a zcela nepřipravená se octne ve světě, který nemá s romantikou jejích představ nic společného. Ve skupině vědeckých pracovníků, domorodých nosičů a průvodců pluje na člunech proti proudu řeky Paraná. Když dojde k nehodě a přepadení, výprava se nechtěně rozdělí. Marianna projde tvrdou psychickou i fyzickou zkouškou. Po návratu do civilizace mění svůj postoj k životu a vnímá jinak i přátelství, lásku a zodpovědnost za druhé.






Tak toto je moje dnešní nabídka, snad vás nějaká z knih zaujala.
Pokud ano budu ráda za každý komentář.
Přeji vám krásný slunečný den :-)


8 komentářů:

  1. Vďaka za super článok, osobne ma najviac zaujala kniha Farma, keďže od tohto autora som čítala Dieťa 44 a bola to skvelá kniha! Preto by som si veľmi rada prečítala ďalší titul tohto autora :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíc mě zaujala asi Minuta na rozloučenou, jak anotací, tak i krásnou obálkou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Minuta na rozloučenou? :) Tak to vyzerá perfektne :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano tato kniha mě láká hodně, třeba si ji také pořídím, ale je jich moc které chci :-D

      Vymazat
  4. Zaujala mne Farma a Minuta na rozloucenou u ktere se mi moc libi i ta obalka :-)

    OdpovědětVymazat