neděle 13. března 2016

Knižní tipy:


Krásné nedělní dopoledne všem přeji. Venku je jak je, a tak jsem se rozhodla připravit si pro vás další březnové knižní tipy.




Doufám, že vás nějaká kniha zaujme jako mě :-)
Pojďme se tedy podívat, co jsem vybrala tentokrát.



anotace:
Jednoho dne je nalezeno v Liverpoolu na schodech do kostela mrtvé tělo umučeného mladíka. Detektiv inspektor Murphy a detektiv seržantka Rossiová se pouštějí do vyšetřování, aniž tuší, kam je až může zavést. Nejenže se střetnou s lidmi, kteří se pomocí podivných experimentů snaží napravit svět, ale setkají se přímo s tím, který si o sobě myslí, že je ztělesněním samotné pravdy. S tím, kdo se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. Ovšem jeho cesta je lemována mnoha, až příliš mnoha mrtvými...










anotace:
Před více než sto dvaceti lety zalehla londýnský Whitechapel noční můra. Zvěrstva, která páchá tajemný zabiják na prostitutkách, jsou neslýchaná a bezradný Scotland Yard hledá pomoc u Sherlocka Holmese. Jedině výstřední detektiv z Baker Street, chladnokrevný podivín s geniálním mozkem, se může postavit Jacku Rozparovači a rozluštit jeho tajemství. Ani v nejčernějším snu by ho však nenapadlo, že při svém pátrání 
bude muset bojovat s podezřením, že Jack Rozparovač je – on sám. Mrazivý příběh zaznamenaný z pohledu dr. Watsona není jen mimořádnou a věrnou poctou holmesovskému kánonu, ale především živoucím vyprávěním a atmosférickou detektivkou, odehrávající se ve stínu londýnských ulic a přísvitu plynových 
lamp. Lyndsay Faeyová dokonale propojila mýtus Velkého detektiva se skutečnými krvavými událostmi, k nimž kriminalistika dodnes hledá klíč. 



anotace:
Strhující a originální mix Dana Browna, Stiega Larssona a Arthura C. Doylea
Rok 1783.
Po skončení americké války za nezávislost se koruně věrná rodina Fairbornových rozhodne vrátit zpět do Anglie. Po přistání u rodných břehů ale všichni její členové beze stopy zmizí.
Současnost.
Americký genealog Jefferson Tayte je pověřen, aby zjistil, co se s ní stalo.
Tayte se celý život potýká s ironií toho, že navzdory profesi genealoga nedokázal nikdy odhalit vlastní původ, a proto si nemůže nevšimnout podobností mezi svou minulostí a detaily případu, na němž pracuje.
Někdo si dal velmi záležet na tom, aby kompletně vymazal celou jednu pokrevní linii z historie, a Tayte se nevzdá, dokud nezjistí proč.
Jeho pátrání se soustředí na tragický život mladé cornwallské dívky, psací skříňku a odkrytí temného tajemství.
Někdo další však hledá stejné odpovědi a nezastaví se před ničím, aby je našel…



anotace:
Geralt na své pouti zavítá na palubu lodi plné bláznů, odpadlíků a zločinců – a někteří z nich jsou ještě nebezpečnější, než by se na první pohled zdálo. Jeden z nich dokonce skrývá ohavné tajemství, které by mohlo na posádku i cestující přivolat nesmiřitelnou pomstu pověstné matky liščice...














anotace:
Na počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu – dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát „pohostinsky vystupující“ ve službách FBI. Ve svém šestém příběhu odhaluje Hunter děsivá tajemství, která se ho tentokrát týkají osobně a otevírají staré rány z jeho minulosti.








Tak toto je má dnešní nabídka, vybrali jste si? Já ano :-D

Přeji vám krásnou a klidnou neděli :-)


12 komentářů:

  1. Veľmi dobré námety na knížky. Určite nejakú vyskúšam :)
    Bibiána Navrátil's Blog

    OdpovědětVymazat
  2. Neznala jsem ani jednu z těch knih, ale zaujala mě Prach a stín :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna včera jsem koukala na Zlobu a Farmu smrti. A Prach a Stín si mě získal svou obálkou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se nám líbí ty samé knihy :-)
      Jsem zvědavá jestli odolám nebo je budu nutně potřebovat :-D

      Vymazat
  4. Farmu mám už na seznamu, vypadá dost dobře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Farmu i Zlobu mám na wishlistu :)
    Moc se těším na další tipy, ale bohužel je moje peněženka nemá moc ráda :-D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se mé tipy líbí :-)
      Má peněženka už nemá ráda vůbec nic :-D :-p

      Vymazat