úterý 1. března 2016

Knižní tipy:


   Přeji všem krásný den. Dnes máme 1.3. a já vám tu nabízím můj knižní tip pro tento týden.                                                  


Jako první tu mám knihu s názvem Velké kouzlo od Elizabeth Gilbertové.


                                                         anotace:
Inspirativní kniha úspěšné autorky o cestě za naplňujícím, bohatým životem, o kterém sní každý z nás.
Elizabeth Gilbertová, autorka bestselleru Jíst, meditovat, milovat, ve své nové knize sdílí se čtenáři svůj jedinečný pohled na kreativitu. S úžasnou empatií a bezbřehou velkorysostí nám dává nahlédnout do tajemného světa inspirace. Vybízí nás, abychom přijali svou přirozenou zvídavost a odložili zbytečné obavy. Na názorných příkladech ukazuje, jak uchopit vše, co milujeme, a jak naopak čelit tomu, čeho se nejvíce bojíme. Ze všech úhlů pohledu se zabývá postoji, zvyky a návyky, které potřebuje každý, kdo chce žít co možná nejtvořivější život. Suverénně balancuje mezi oduševnělým duchovnem a optimistickým pragmatismem a povzbuzuje nás k odhalení „cenných klenotů“, které jsou ukryty uvnitř každého z nás.
Je jedno, jestli chcete napsat knihu, dělat umění, jít za svým dávným životním snem nebo jen prosytit svůj každodenní život uvědomělostí a vášní, VELKÉ KOUZLO, které pocítíte v okamžiku, kdy objevíte svůj vnitřní poklad, vám otevře dveře do světa zázraků a radosti.

Máte odvahu objevit poklady, jež jsou ukryty ve vašem nitru? Tato kniha bude vaším průvodcem na úžasné cestě za poznáním sebe sama.
Jak prožít bohatý život bez obav.


Jako druhou tu mám knihu Oheň od Julianny Baggottové

anotace:
Po otcově smrti se Partridge ujímá vlády v Dómu, jednom z posledních útočišť v jinak zničené pustině, jíž se Země stala. Původně si mladý muž předsevzal, že Čistým odhalí všechny otcovy lži, svrhne nelítostný řád Dómu a sjednotí jeho obyvatele se znetvořenými nešťastníky žijícími za jeho silnými zdmi. Jenomže s ohromnou mocí, kterou má nyní v rukou, je vše mnohem složitější a potenciálně nebezpečnější, než si kdy vůbec dokázal představit.
Skupina přeživších se vydává na mimořádně náročnou cestu k Dómu. Pressia získala klíč ke spáse, a když se jí podaří ho dopravit až do Dómu, nešťastníci se snad vyléčí a všechny hrůzy se již stanou minulostí. Jenomže Bradwell tak snadno odpouštět nedokáže a navzdory Pressiiným prosbám je odhodlán zničit Dóm a potrestat jeho obyvatele za to, že se podíleli na zkáze okolního světa. Bývalý vůdce rebelů El Capitan stojí na Pressiině straně a chce zachránit tolik lidských životů, kolik to jen půjde, ale je pro něj mimořádně náročné se vypořádat se svou temnou minulostí plnou násilí.
Bývalí spojenci a přátelé se stávají možnými nepřáteli na život a na smrt - a osud světa je nejistější než kdy dřív. Zřítí se lidstvo do záhuby? Nebo z všudypřítomného popela přece jenom vyvstane nový svět?



Třetí knihou, kterou jsem si připravila je kniha s názvem Falešný třpyt od Virginie C. Andrewsové.

anotace:
Ruby se nečekaně vrací zpět do jižní Louisiany, do důvěrně známých míst, kde prožila dětství.
Porodí dcerku a snaží se ji vychovávat. Touha zajistit malé Pearl šťastné, spokojené dětství a harmonický život
v úplné rodině ji přiměje k nelehkému rozhodnutí. Podlehne naléhání svého nevlastního bratrance Paula a souhlasí se sňatkem. Osud si však s jejím životem opět krutě pohraje...













Čtvrtou tu mám knihu V tichu od Alžběty Bublanové

anotace:
Pozoruhodná novela mladé autorky zachycuje výsek života bezejmenné hrdinky, mladé holky, pro niž se v patnácti otvírá lákavý svět dospělých, plný zdánlivě neomezených možností. Zprvu citlivá a jaksi popudlivá k životu se snaží probojovat tak trochu zoufalým způsobem k čemukoliv, co připomíná štěstí. Ale brzy se dostane do věku, kdy si uvědomí, že karty, které byly rozdány, se už nezmění. Neustále se snaží něco rychle změnit, rychle žít, rychle dobýt svět, a přitom se nehne z místa. Její pubertální boj o lepší život střídá boj dospělé ženy, jejíž snaha neustále být lepší než ostatní vyznívá marně v patnácti, ve dvaceti i ve třiceti. A nemění se ani bar Ticho, kam se v noci chodí skrýt před realitou… a sama před sebou.






A poslední knihou dnešního knižního tipu je Sál smrti od Petera Maye


anotace:
Margaret Campbellová a Li Jen ve třetím díle čínských thrillerů

V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených, rozkouskovaných ženských těl. Li je vyslán na místo, protože objevené mrtvoly mohou mít spojitost se starou nevyřešenou vraždou v Pekingu. Čeká ho pohled na hrůzný zločin, jaký v Číně dosud neměl obdoby. 
Margaret mezitím musí čelit pochybnostem o divokém vztahu s Lim a jeho vlivu na jejich profesionální spolupráci. Když se však po pohřbu svého otce vrátí ze Spojených států, zjistí, že jakýkoli vztah s Lim, milostný i pracovní, může být nyní v ohrožení. Mej-Ling, zástupkyně velitele místního kriminálního oddělení, s Lim úzce spolupracuje a podle všeho nechce zůstat pouze u toho. Jak může Margaret, „cizí ďábel“, soupeřit se ženou, která je Limu po všech stránkách blíž?
Když vyšetřovatelé dospějí k děsivému zjištění, že ženy byly pitvány zaživa, s hrůzou si uvědomí, že mají co do činění s nelidským monstrem. Čím blíže jsou na stopě chladnokrevnému zabijákovi, tím je jistější, že se budou muset postavit nejen jemu, ale i vlastním nočním můrám.


Tak toto jsou mé tipy na knihy pro tento týden.
Přeji všem krásný den, a jak jinak než s knihou v ruce :-)













6 komentářů:

  1. Kniha V tichu mě docela láká, taky jsem ji zaregistrovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud by jsi ji četla, dej mi vědět jak se ti líbila :-)

      Vymazat
  2. Mě rozhodně zaujal Falešný třpyt! Od autory mám její celou sérii Květy z půdy a pak 1. díl od Falešného třpytu. Zatím jsem ale nečetla ani jednu od ní :/ Budu to muset brzy napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, já se na Falešný třpyt moc těším, tuto sérii chci celou. První dva díly jsem četla a jsou super. Květy z půdy už jsem si také koupila, jen nebyl ještě čas se k nim dostat :-)

      Vymazat
  3. Oheň nevypadá vůbec špatně. Asi bych si konečně tu sérii mohla i přečíst. :D :D

    OdpovědětVymazat