pondělí 29. února 2016

Recenze:



Název knihy: Hledám přítelkyni pro konec světa
Autor: Tiffanie DeBartolo
Nakladatelství: Metafora
Žánr: Román
Počet stran: 319







Když mi bylo dvanáct, věštkyně mi předpověděla, že moje životní láska zemře mladá a nechá mě tady samotnou.


anotace:

Když mi bylo dvanáct, věštkyně mi předpověděla, že moje životní láska zemře a nechá mě tu samotnou. Víte, jak rozesmát Boha? Vyprávějte mu o svých plánech!

Ne, tohle rozhodně není dojemný slaďák, přestože se v něm od začátku do konce hovoří o lásce. Co to tedy je? Je to příběh o nekonvenčních mladých lidech, jehož hrdinové mluví tak, že by na kurzech společenské konverzace příliš neuspěli. Je to nesmírně erotické, pikantní, plné nespoutaného milování a necenzurovaného sexu.
Je to příběh starý jako svět, a přece znovu a znovu jiný, jedinečný a neopakovatelný. Uštěpačným hlasem rozhněvané a zraněné mladé ženy ho nepříliš uctivě vypráví Beatrice „Trixie" Jordanová, zapřisáhlá odpůrkyně veškerého snobství. A také věčná hledačka pravého smyslu života, jejíž cynismus není zdaleka tak obrovský, jak by se na první pohled mohlo zdát. Není proto divu, že právě ona odpoví na lehce potrhlý inzerát mladého muže, který hledá „přítelkyni pro konec světa".

Do života jí tak vtrhne Jacob Grace, talentovaný, sympaticky praštěný začínající spisovatel. Svými svéráznými způsoby i hlubokomyslnou filozofií ji okouzlí natolik, že se spolu brzy jako na horské dráze řítí radostmi i běsněním svého vášnivého vztahu.
Hospody a bary Los Angeles, z něhož se Trixie s Jacobem touží odstěhovat, okázalé večírky, tolik milované Trixiinou bohatou matkou, divoké mejdany u přátel, noční pláž... to jsou kulisy prazvláštního milostného příběhu, po kterém vám zůstane sladko u srdce a hořko na jazyku.
Od počátku času je to pořád stejné - on a ona, Adam a Eva, Jacob a Trixie. A osud...



moje recenze:

Když bylo Beatrici dvanáct let byla na pikniku s rodiči a přistoupila k ní věštkyně jménem Madra, a sdělila ji, že její životní láska zemře v mladém věku. Tenkrát to příliš neřešila, a dnes je z ní mladá žena a o žádnou ze svých lásek dosud nepřišla.
Nyní je Beatrice sama a věnuje se naplno své práci, při které vyrábí originální šperky. Jednoho dne ji nijak nic nebavilo, a tak si koupila ve stánku noviny a šla domů. Sedla si ke stolu a noviny spíš jen tak prohlížela, než že by je četla, až ji do očí uhodil jeden bláznivý inzerát.
,, Jsou-li tvé úmysly čisté, hledám přítelkyni pro konec světa.'' To byl celý inzerát. Pak už jen telefonní číslo. Ne že by Beatrice hledala známosti přes inzeráty v novinách, ale tento ji zaujal, a tak zavolala. Na záznamník namluvila vzkaz a pak už jen zbývalo čekat, zda se autor inzerátu ozve.
Trvalo to skoro dva týdny než zavolal, ale domluvili si schůzku v restauraci. Jmenuje se Jacob Grace, a je spisovatel a pro něho to nebyla Beatrice, ale Trixie. Začali si povídat a bylo jim spolu moc dobře, vše bylo takové zvláštní až bláznivé, včetně toho, že hned po první noci už Jacob u Trixie zůstal. Jejich vztah byl krásný, plný lásky a společných chvil, které trávili třeba na pláži, nebo s přáteli. Jacob měl velký sen, a to takový, že až napíše a prodá svou knihu odstěhuje se s Trixie do Memphisu a koupí si tam domek ve kterém spolu budou šťastně žít. Trvalo to dlouho, ale ten den nakonec nastal. Kniha měla být prodána a tak Trixie s Jacobem uspořádali večírek před jejich stěhováním. Jen asi nikdo nečekal, jak skončí...
Nebyla to jen velká láska, byly tam i chmurné dny, ale vše se dá nějak urovnat. Co vše spolu Trixie s Jacobem zažili, a kde všude cestovali? A jak to bylo se stěhováním, došlo k němu? Dostali šanci tito dva lidé zůstat spolu? A co věštba Madry? Vyplnila se?



můj názor na knihu:

Tato kniha není jen obyčejný román. Přestože je plná sladkých slov, lásky a milování.
Je také plná nádherných životních pravd a ponaučení. Na konci mi trochu tekly slzy a přála jsem si abych někdy potkala někoho takového jako potkala Trixie Jacoba.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  METAFORA
Knihu zakoupíte  ZDE



Tiffanie DeBartolo se narodila v Youngstownu v Ohiu. Vystudovala filozofii na Kalifornské univerzitě v Berkeley. Před počátkem své spisovatelské dráhy napsala 3 scénáře. Divadelní hru s názvem "Sen pro nespavce", která podle jednoho z nich vznikla, si také sama režírovala.








moje hodnocení: 4/5











9 komentářů:

  1. Knížka mě zaujala. Tak jsem si ji koupila na Databázi knih a čekám, než mi dorazí :) jsem ráda, že se líbila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mě se líbila už asi proto, že to nebyl klasický romám, ale bylo v té knize popsáno hodně z reálného života :-)
      Ať se ti líbí až přijde :-)

      Vymazat
    2. Děkuju :)Tak to se na ni těším ještě o to více :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze! :)
    Kniha nevypadá špatně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná recenze, knížka mě opravdu zaujala :) Vypadá dost dobře :)

    OdpovědětVymazat