pondělí 1. února 2016

Recenze:


Název knihy: Izolovaný
Autor: Sebastian Fitzek, Michael Tsokos
Nakladatelství: Omega
Žánr: Thriller
Počet stran:272







anotace:

Koroner Paul Herzfeld najde v hlavě jedné velmi zohavené mrtvoly telefonní číslo své dcery. Hannah byla unesena a pro Herzfelda tak začíná děsivá hra na honěnou. Únosce totiž na ostrově Helgoland přichystal další těla s indiciemi. Herzfeld ale nemá šanci se k novým informacím dostat, protože ostrov nacházející se na širém moři je kvůli orkánu odříznut od pevniny a většina obyvatelstva již byla evakuována. Kreslířka komiksů Linda, která našla mrtvé tělo na pláži, je jednou z mála osob, které na ostrově zůstaly. Herzfeld se ji snaží zoufale přesvědčit, aby dle jeho pokynů po telefonu provedla pitvu. Jenže Linda v životě nedržela v ruce skalpel, natož aby někoho pitvala…



moje recenze:

Známý koroner Paul Herzfeld má na pitevním stole velice znetvořenou mrtvolu. Při bližším ohledání zjišťuje, že má hluboko v hlavě zastrčenou nějakou kapsli. Když se mu ji podaří z hlavy vyndat a otevřít, najde v ní malý složený papírek. Nejprve mu nedává žádný význam, ale pak mu to náhle dojde. Na lístečku je napsáno telefonní číslo jeho dcery Hany. Hanu někdo unesl, a Paul musí začít hrát hru na honěnou, kterou pro něj únosce připravil. Všechny stopy vedou na ostrov Helgoland, kde si únosce nachystal další těla s novými vzkazy pro Paula.
Ostrov Helgoland použila ke svému úkrytu i mladá dívka Linda, která se snaží zbavit bývalého přítele, který ji neustále sledoval. Během silného orkánu je ostrov odříznutý od okolního světa, a všichni lidé jsou evakuováni z ostrova pryč. Linda si myslela, že je již na ostrově úplně sama a tudíž v bezpečí před svým pronásledovatelem, až do doby kdy se jí stanou podivné náhody.
Je velice vyděšená, a tak i přes špatné počasí se rozhodne jít na pláž, aby si vyčistila své myšlenky a trochu se tu uklidnila. Ještě netuší, že nález mrtvého těla, které na pláži objeví, ji vymrští do nejhorších událostí jejího života. Mrtvý má u sebe mobilní telefon, který po chvíli zazvoní. Linda má strach, ale stejně hovor přijme. Poslouchá. Tento hovor ji spojí s Paulem Herzfeldem, a rázem se z ní stává jeho prodloužená pomocná ruka při záchraně jeho dcery Hany.
Linda neví, že bude muset vzít do svých rukou skalpel a několikrát ho použít.
Jaké stopy mrtvá těla nesou? Dovedou indicie Paula k jeho dceři? Nalezne ji ještě živou? A co vlastně tuto hodně divokou honičku na život, a na smrt odstartovalo? A co Linda? Zvládne všechen ten nápor strachu ze všeho co se na ostrově děje?



můj názor na knihu:

Musím říci, že tato kniha je zatím asi to nejlepší, co jsem kdy ze žánru thriller četla. Kdyby to šlo, tak knihu ani neodložím, jak mě vtáhla do svého děje. Zoufalá snaha najít Hanu živou Paula žene kupředu, a je rád, že Linda je ochotná mu tolik pomáhat, i když ona sama je vyděšená k smrti.
Každý kdo po této knize sáhne, zažije parádní zážitek, a možná i mrazení v zádech...
Já jsem velice spokojená, a knihu řadím k těm opravdu zdařilým.

Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  OMEGA a knihy DOBROVSKÝ
Knihu zakoupíte  ZDE a také  ZDE




Sebastian Fitzek


se narodil 13. října 1971 v Berlíně. Studoval práva, pracoval jako šéfredaktor a programový ředitel pro několik rozhlasových stanic v Německu.
Jeho první velká zkušenost s psaním byla s Jürgenem Udolphem jako jeho spoluautor. Od roku 2006 píše psychologické thrillery, ze všech se staly bestsellery. Byly přeloženy do 20 jazyků, některé by měly být i zfilmovány.
Fitzek je ženatý od roku 2004, má tři děti a žije v Berlíně. Píše knihy a do novin a patří mezi nejúspěšnější německé spisovatele.




Michael Tsokos

Michael Tsokos je německý soudní patolog řeckého původu. Od roku 2007 vede Ústav soudního lékařství v Charité – renomované univerzitní nemocnici v Berlíně. Je autorem několika významných lékařských publikací a navíc se věnuje i literatuře faktu a beletrii. V roce 2012 vydal jako spoluautor Sebastiana Fitzeka thriller Izolovaný, a o tři roky později publikoval i vlastní román.



moje hodnocení: 5/5












10 komentářů:

  1. Super recenze Marcelko, navnadila jsi mě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že mi taky někdy dorazí, protože mě hodně láká. Super fotky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Výborná recenze :) Tahle kniha mě moc nelákala, ale v poslední době na ní čtu jen samé pochvalné recenze :) A teď už si jsem jistá, že si ji prostě musím přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-)
      Určitě si ji přečti, je vážně parádní :-)

      Vymazat
  4. Pěkná recenze! :)
    O knize jsem několikrát slyšela,tak snad se mi do ruky také dostane :)

    OdpovědětVymazat