pondělí 15. února 2016

Nové knihy:


Ahojky, jakpak se máte při pondělku? Já nic moc, protože zápasíme s nemocí, ale snad bude brzy dobře. Pojďte se podívat jaké knihy jsem si pořídila v Levných knihách :-)







Objevila jsem tam tyto dvě knihy, máte je? Četli jste některou? Jak se vám líbily?



               Nyní vám knihy představím jednotlivě :-)


anotace:

Starý kamenný dům, láska, báječní lidé, blahodárné působení staletími vytříbené místní kuchyně, to je hojení nešťastných duší po provensálsku.

Do Provence – do malého městečka Puyloubier – přijíždí z americké Floridy Heidi a s ní i její sedmiletý syn Abbot, oba se po svém snaží vyrovnat se ztrátou manžela a otce, s nimi přijíždí šestnáctiletá neteř Charlotta.

V sousedství domu bydlí důvěrná přítelkyně Heidiny rodiny a ta jí odkrývá tajemství jednoho léta, kdy Heidina matka opustila svou rodinu a přijela si sem léčit svou poraněnou duši. Sousedka je navíc skvělá kuchařka. Heidi postupně nachází klid a novou lásku mezi vinicemi, levandulí, za vlahých večerů na úpatí magické hory.

Tradiční delikátní provensálské recepty jsou součástí románu!




anotace:

JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT?

Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.
Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

Román Červený vrch vás uchvátí od první stránky a nepustí až do omračujícího závěru. Autorka bestsellerů Jamie McGuire se zde předvedla v nezapomenutelné formě.



6 komentářů:

  1. Láska v Provenci jsem také v LK ulovila :-) těším se na léto, až jí budu číst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se k ní dostanu trochu dříve :-D

      Vymazat
  2. Pěkné úlovky. Hlavně se brzy uzdrav :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuji :-)
      Nemocný je malý, i když já už také...to asi jinak nejde :-)
      Moc děkujeme snad bude brzy po nemoci.

      Vymazat
  3. Na knížky jsem v LK taky koukala :). Pěkné úlovky :).

    OdpovědětVymazat
  4. Kolem Lásky v Provenci chodím už pěkně dlouho :)

    OdpovědětVymazat