pátek 8. ledna 2016

Recenze:



Název knihy: Anděl smrti
Autor: Richard Sklář
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Detektivka
Počet stran: 400







anotace:



Hlavní hrdinka Bo, kterou znáte z románu Vila na Sadové, žena s hodně divokou minulostí a výcvikem ve speciálních jednotkách ministerstva vnitra, dnes vynikající a dobře placená realitní makléřka, znovu rozjíždí šokující pátrání plné napětí a nečekaných zvratů.

Po návratu z dovolené jede za prvním klientem, který nabízí přes její realitní kancelář k prodeji svou velkou rezidenci. Zdá se, že obchod proběhne bez problémů, přesto z toho nemá Bo dobrý pocit. Se svým parťákem ve firmě
– Říďou – se ještě téhož dne vrací do domu, aby získala další podrobnosti. V objektu však nachází něco, co ji doslova vyděsí – ve velkých bolestech umírajícího člověka. Další pátrání ji vede ke zjištění, že tím člověkem je bývalý vlivný politik, který se na úkor státu pohádkově obohatil. Další úmrtí na sebe nedávají dlouho čekat a Bo se stává hlavní podezřelou. Média ji okamžitě nazvou „Andělem smrti“ a senzace je na světě!

Osobitý šibeniční humor hlavní hrdinky odlehčuje vypjaté situace a dodává příběhu náležité koření.







moje recenze:

Roberta, všemi zvaná Bo, je spolumajitelkou největší ostravské realitní kanceláře, a jejím společníkem je pan Kareš, zvaný Říďa. Znají se již spoustu let, a občas si místo realitních zakázek dopřejí tajnou pátrací akci. Bo je právě na cestě  za klientem, který chce prodat svou rezidenci. Přímo na místě se dozví, že nechce prodat, ale spíš shání něco speciálního, a to má být chata, která není nikde zapsaná v mapách. Bo si vše poznamená, a převezme zálohu. Po cestě do kanceláře si představuje, jak vezme rodinu za peníze ze zálohy na výlet. Když dorazí do kanceláře, je ji divné, proč má hledat chatu, která je snadno najitelná na googlu. Bo, a Říďa se na sebe podívají, a hned je jim jasné, že tu něco nehraje. Ještě ten večer se oba vydávají zpět pro bližší informace. Při příjezdu na místo se zdá, že je chata prázdná, a majitel někam odjel. Najednou uslyší slabé volání, ale všude je zavřeno, a zamčeno. Nezbývá nic jiného, než rozbít okno. Říďa ho rozbije, ale se svou postavou jím neproleze, to musí Bo. Proleze tedy oknem, a na cestu si svítí mobilem. Jde pomalu za již slabounce slyšitelným sténáním, které se ozývá z koupelny. Když do ni vstoupí, a posvítí si mobilem ihned se vyděsí. To co v koupelně spatří ji bude děsit ještě dlouho...
Volají policii, ta je nálezem také zděšena. Kdo to mohl udělat?
Bo, a Říďa čekají v policejním autě dokud nebudou smět odjet. V brzké době dojde k dalšímu úmrtí, a opět se na místě objevuje Bo. Začíná být v podezření? Co se tu odehrává, a kdo za tím vším stojí?
Jasné je, že se nejedná o obyčejného zabijáka, tento má svůj specifický, hrůzný způsob. Kolik lidí je na tomto hrůzném seznamu? Podaří se Bo, a Říďovi zjistit, kdo za tím vším stojí?

můj názor na knihu:

Tato kniha se mi líbila. Bo, a Říďu si nejde neoblíbit, hlavně jejich způsob komunikace mezi s sebou.
Často jsem se smála jejich hláškám, až jsem přemýšlela jestli čtu detektivku, nebo něco humorného, ale nijak to nenarušilo děj příběhu. Bo má svůj rodinný život pestrý díky tomu, že bydlí se svou dcerou, a jejím pětiletým synem, který rozhodně svou babičku nezapře, brání ji ve školce, a často se stává, že Bo musí vysvětlovat paní učitelce, proč Partik mluví, jak mluví. Navíc její dcera právě očekává narození miminka, a tak je Bo s Patrikem mnohem víc času, a to někdy nabourá její vyšetřování, ale Patrik se nedá, a chce být také součástí týmu :-) Pasáže, kde je popsáno jak byly oběti zabity jsou celkem brutální, ale mě to vyhovovalo :-D Mám ráda detektivky, kde se stále něco děje.U této knihy neznamená, že je na začátku jeden mrtvý, a pak již jen vyšetřování. Naopak čím by se zdálo, že se blíží konec, tím akčnější vrah je a nabízí stále další oběti. Takže knihu určitě doporučuji, nudit se nebudete.


Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   GRADA
Knihu zakoupíte  ZDE









Richard Sklář

Narozen 9. 7. 1968 v Bohumíně. Absolvent VŠB Ostrava, publicista, spisovatel, marketingový a reklamní pracovník.









moje hodnocení: 5/5













6 komentářů:

  1. Super článek! Hodně toho o knížce poví. Přemýšlím, že bych si ji koupila. :)
    Budu ráda, když se zapojíš do mé GA. :) Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) V knize je opravdu hodně akce, a je těžké vybrat něco tak abych toho moc neprozradila. Určitě ale stojí za přečtení .-)

      Vymazat
  2. Super recenze!Ty fotky se ti hodně povedly!! :)
    Kniha vypadá zajímavě,tak uvidím,jestli si ke mně najde cestu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji :-) Pokud si k tobě cestičku najde, dej pak vědět jak se ti líbila ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka vypadá fakt zajímavě... a s tím co jsi mi říkala :) Takže nevadí, když se nečte předtím ta Vila na Sadové?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to nevadí. V této knize je o tom jen zmíňka, ale do tohoto příběhu to nijak nezasahuje :-)

      Vymazat