čtvrtek 14. ledna 2016

Recenze:


Název knihy: Někdo se dívá
Autor: Ulrike Rylance
Nakladatelství: Fragment
Žánr: Detektivka
Počet stran: 164





anotace:

Některé dveře je lepší nechat zavřené. Stisknutí kliky vás může stát život...
Nina si pronajme pokoj ve staré vile, kde společně bydlí několik studentů. To, co zpočátku vypadá jako lákavé dobrodružství, se brzy mění v noční můru. Z jejího pokoje mizí věci a Nina má pocit, že ji neustále někdo sleduje. Po velkém večírku najde na chodbě mrtvou přítelkyni spolubydlícího. Mohl se někdo cizí dostat do domu? Nebo se smrtelné nebezpečí ukrývá uvnitř?



moje recenze:

Nina je v Lipsku na prázdninové praxi v jedné advokátní kanceláři. Prozatím bydlí u své tety Franzisky, ale ta má malá dvojčata, a tak tam není moc klidu, navíc často funguje jako chůva.
Proto se rozhodne pronajmout si pokoj, aby měla volný čas a soukromí. Při hledání nejprve nemá štěstí, buď je pro ni pokoj příliš drahý, nebo spolubydlící chtějí k sobě chlapce. Když už to vypadá, že bude muset zůstat u své tety, narazí na inzerát, kde se pronajímá levně pokoj ve velké vile. Jde se tam podívat, a z velkého pokoje je nadšená, i když má celkově z vily zvláštní pocit, tak se do pokoje brzy nastěhuje. Spolubydlící jsou zvláštní podivíni, ale třeba se časem s někým spřátelí. Po pár dnech se Nině stane něco zvláštního, i když neopustila pokoj, objevila se ji na polštáři květina. Velice ji to překvapí, jak se tam dostala? Takovýchto překvapení přibývá. Jednou je to luxusní čokoláda, jindy zase záhadné verše. Nině to nahání hrůzu, sleduje ji snad někdo? Když po jednom večírku, nalezne za dveřmi mrtvou spolubydlící, začne se ji v hlavě motat spousta otázek.
Kdo to udělal? Nebo to snad byla náhoda? Může za to někdo z jejích spolubydlících? A neocitne se v nebezpečí i samotná Nina?




můj názor na knihu:

Malá, tenká knížečka se četla velice dobře. Je to taková oddechová detektivka na jeden večer.
Rozhodně souhlasím s označením, že kniha je pro čtenáře od patnácti let. Neobsahuje brutální činy.



        
                                                                    Ulrike Rylance



moje hodnocení: 3/5












4 komentáře:

  1. Super recenze! :)
    Knihu jsem držela v ruce,takže se pro ni musím co nejdříve vrátit ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezká recenze. :) O knize už dlouho přemýšlím, ale tak nějak se mi do ní pořád nechce, takže i přes tvé doporučení do ní asi nepůjdu.

    OdpovědětVymazat