čtvrtek 21. ledna 2016

Recenze:



Název knihy: Řez
Autor: Vicki Pettersson
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Detektivka
Počet stran: 280









anotace:

Horké léto v Mohavské poušti. Kristine Rushová a její snoubenec Daniel jsou na cestě z Las Vegas do Lake Arrowhead v Kalifornii, kam mají dojet, aby společně s rodinou oslavili 4. červenec.
Zničehonic je však Daniel unesen z liduprázdného odpočívadla a Kristine se musí rozhodnout: vrátit se domů bez úhony a s myšlenkou, že už nikdy neuvidí svého snoubence, nebo vyrazit na cestu do spalující pouště a pokusit se Daniela najít.
Když se rozhodne svého snoubence začít hledat, ještě netuší, že její kroky povede vrah. Kristine však nemá na výběr.
Musí podniknout epickou cestu přes křiklavé záblesky silničních kasin, opuštěné dálniční zastávky a přežít hrůzy, které si nikdy předtím nedovedla ani představit… The New York Times bestseller jara 2015!



moje recenze:

Kristine a Daniel jsou snoubenci, a mladí lékaři jedné nemocnice v Las Vegas. Rozhodli se, že zajedou za Danielovou matkou do Lake Arrowhead v Kalifornii, aby s ní oslavili 4. červenec.
Kristine je ten den ještě v práci, a tak ji Daniel vyzvedne před nemocnicí. Jedou, a po cestě si povídají. Kristine se polije kávou, a tak zastaví na nedalekém odpočívadle, aby se tam mohla převléknout. Kristine se bojí tmy, a tak se na opuštěných a tmavých záchodcích necítí vůbec dobře. Musí se rychle převléknout a pryč. Jenže během té chvíle je Daniel pryč. Někdo ho unesl. Na odpočívadle je jen jeho auto a mobilní telefon. Kristine má strach. Z přemýšlení ji vytrhne zazvonění mobilu, ihned hovor přijme, a zjistí, že pokud chce svého snoubence vidět živého, musí plnit příkazy které dostane. Pokud něco nesplní, tak Daniel vždy přijde o nějakou část těla. Na celou akci má jen dvacet čtyři hodin. Vydává se tedy na pevní z několika zastávek, kde má obdržet mapu. Instrukce k daným úkolům nejsou zrovna jednoduché, a tak hned na první zastávce zjišťuje, že únosce svou výhrůžku myslí vážně. Po malém zaváhání při plnění podmínky získává mapu, ale také malý bílý balíček. Když balíček rozbalí, nejprve nepozná co to je, ale po chvíli ji dojde, že se dívá na Danielovo uříznuté obočí... Ví že nesmí zavolat policii, jinak už Daniela nikdy neuvidí, ale tolik touží po něčí pomoci. Ovšem kdyby věděla, jak lidé se kterými se nějakým způsobem dostane do kontaktu dopadnou,nikdy by se k nim ani nepřiblížila.
Kristine nemá na výběr, a tak se s mapou a mobilem vydává na další zastávky.
Jaké hrůzy ji během cesty potkají, si nikdo neumí ani představit. Musí ale sebrat všechnu sílu a odvahu, a udělat vše pro záchranu Daniela.
Co vše se ji v Mohavské poušti stane? Jaké hrůzy uvidí a bude je muset překonat? Zachrání Daniela?



můj názor na knihu:

Kniha je napínavá již od samého začátku, ale to neznamená, že později už se nebude nic dít. Naopak čím více jsem se blížila ke konci, tak akce přibývalo, a já se od knihy nemohla odtrhnout.
Co Kristine zažila během záchrany svého snoubence Daniela bych zažít nechtěla, a jí to zůstane ve vzpomínkách celý život.
Na tuto knihu mohu říci jen ,,WOW'' Jsem z ní nadšená, a proto dávám plný počet hvězdiček, ale tentokrát bych klidně dala i více.



Za poskytnutí této úžasné knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA
Knihu zakoupíte  ZDE





  Vicki Pettersson

Je autorkou amerického bestselleru letošního jara Swerve (česky nyní pod názvem Řez), který se drží na předních místech v žebříčcích New York Times a USA Today. Je autorkou populární městské fantasy Signs of Zodiac a také temné fantasy série Celestial Blues. Žije střídavě v Las Vegas a v Dallasu.











moje hodnocení: 5/5












10 komentářů:

  1. Opět úžasná recenze Marcelko :-)
    Knihu si jdu hned objednat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuji :-) Já takovéto detektivky mám moc ráda, je to moje krevní skupina :-D

      Vymazat
  2. Kniha vyzerá zaujímavo, už tá obálka dosť upútala pozornosť a aj anotácia :-). Teší ma, že sa ti kniha čítala tak dobre a že sa ti obsah páčil. Neviem, či sa ku knihe niekedy dostanem, ale ak na ňu narazím, možno po nej siahnem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kniha se mi velice líbila. V reálném životě násilí nemám ráda, ale napsané na papíře mi nevadí, i když s daným hrdinou velice cítím.

      Vymazat
  3. Skvělá recenze! :)
    Na knihu si mě maximálně nalákala!Musím si ji pořídit co nejdříve,protože miluji tady ty brutálnosti a už jsem nic takového dlouho nečetla :D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji :-) To jsem ráda, že nejsem sama :-D Tak ať se ti kniha líbí ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Super čtení. A ta kniha se opravdu nedá fotit jinak než s nožem :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak táto kniha vyzerá naozaj perfektne :) Wau

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat