středa 13. ledna 2016

Nové knihy:


Opět mi přišel můj oblíbený modrý balíček :-)
Ano, jsou to knihy z Grady, hned večer jednou z nich začnu.
Tak se pojďte podívat jaké knihy to jsou ;-)





                                                  Kuk...



                                 Jsou to tyto dvě knihy :-)







anotace:

Humoristické povídky Jiřího Traxlera prostupuje jediné téma – erotika dospívání – v mnoha podobách, proměnách a situacích. Dozvíme se, co dělají dospělí, když jdou děti spát, že Petřín není ohřívárna, komu patřil Vyšehrad po setmění, co se odehrávalo v křovinách zpustlé Grébovky nebo za jakým účelem se běhalo Stromovkou, zažijeme lásku v páternosteru, milostnou schůzku ve třech, ve čtyřech i v organizované skupině a manželství na zkoušku, vydáme se na rande se dvěma sněhuláky a dostane se nám poučení, jak rozveselit vážnou známost.
Když autor čítával své povídky při svých koncertech, bavili se diváci všeho věku. Zaujme knižní vydání těchto retro příběhů i dnešního čtenáře? Náctiletý se jistě usměje nad bezmeznou naivitou dospělých, čtenář v produktivním věku snad na chvíli zapomene na hromadění produktů a senior možná nostalgicky zalistuje vlastní pamětí.
Motivy příběhů, reálie a zvolená forma vyprávění navozují dojem skutečných zážitků. Autor však s nadhledem sobě vlastním podotýká, že se jedná spíše o zastydlé projevy pubertálního fantazírování, doslova pubesc/i/ence fiction. A jedním dechem za všechny kluky dodává, že titulní věta je nonsens a že s holkama to umět vlastně nelze. Naštěstí to umějí ony s kluky.







anotace:

Horké léto v Mohavské poušti. Kristine Rushová a její snoubenec Daniel jsou na cestě z Las Vegas do Lake Arrowhead v Kalifornii, kam mají dojet, aby společně s rodinou oslavili 4. červenec.
Zničehonic je však Daniel unesen z liduprázdného odpočívadla a Kristine se musí rozhodnout: vrátit se domů bez úhony a s myšlenkou, že už nikdy neuvidí svého snoubence, nebo vyrazit na cestu do spalující pouště a pokusit se Daniela najít.
Když se rozhodne svého snoubence začít hledat, ještě netuší, že její kroky povede vrah. Kristine však nemá na výběr.
Musí podniknout epickou cestu přes křiklavé záblesky silničních kasin, opuštěné dálniční zastávky a přežít hrůzy, které si nikdy předtím nedovedla ani představit… The New York Times bestseller jara 2015! 



8 komentářů:

  1. Z kníh nepoznám ani jednu, to však samozrejme nevadí :D Zaujala ma najmä druhá kniha Řez, dúfam, že obe budú obsahovo dobré a že sa ti budú páčiť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řez četla kamarádka, a zdá se že to bude můj šálek kávy :-D

      Vymazat
  2. Řez je super, to bude něco pro tebe chvílema... krev a vnitřnosti :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Řez,pořád tu knihu někde vidím,ale nevím jestli si ji pořídím :/
    Přeji příjemné čtení a těším se na recenze!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano je celkem často zmiňovaná, také ji často vídám. Tak uvidím, ale určitě se mi líbit bude :-D

      Vymazat
  4. Knihy neznám, ale přeji pěkné čtení :).

    OdpovědětVymazat