čtvrtek 10. prosince 2015

Nové knihy:


Přišla mi tato kniha k recenzi, která je určená pro děti a mládež. Obálka je pěkná veselá, a přišly mi i krásné barevné záložky, takže zase uděláme soutěž o záložky :-)










anotace:

První a nejoceňovanější díl z volné trilogie určené zejména pro kluky. Ulf si je jistý, že by se všechny jeho problém rázem vyřešily a vše by se mu dařilo, jen kdyby nějak získal staré, polorozpadlé tenisky svého spolužáka Percyho. Percy totiž tvrdí, že jeho boty jsou kouzelné. A protože se Percymu daří, na co sáhne, je úžasně silný, šikovný a oblíbený, zatímco Ulf je tlustý a nemotorný, ochotně mu věří. Tenisky opravdu udělají z Ulfa docela jiného kluka. Najednou je smělý a odvážný a spolužáci ho začnou vnímat docela jinak. A také pochopí, že frajer Percy není vždycky tak odvážný, jak si všichni myslí. 
Napínavý a vtipný příběh, v němž nechybí ani atmosféra odrážející švédský způsob života, tak jak ho čeští čtenáři znají například z Dětí z Bullerbynu.



4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. I já mám ráda knihy pro děti. Nikdy není na škodu si nějakou přečíst, a tuto potom dostane můj synek :-)

      Vymazat
  2. Poslední dobou mi přijde, že knihy pro děti jsou čím dál víc potrhlejší a podivnější. Kam zmizely ty nádherné dětské knihy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že pohádky pro děti se hodně změnily...
      Také mám ráda ty staré klasické pohádky, než ty moderní.

      Vymazat