čtvrtek 12. listopadu 2015

Recenze:


Název knihy: Chladný popel
Autor: Simon Beckett
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 366







anotace:

Na odlehlém hebridském ostrově Runa čeká na forenzního antropologa Davida Huntera (známého z titulu Chemie smrti,Knižní klub 2010) hrůzný objev: z mrtvoly,která byla téměř celá spálena, zbyla pouze chodidla a jedna ruka. Místní policie je přesvědčena, že šlo o nešťastnou náhodu, ale instinkty i profesionální zkušenost napovídají doktoru Hunterovi něco jiného. Navíc Runa není zdaleka onou poklidnou komunitou, jakou se jeví na první pohled - a ohořelé tělo neznámé ženy je pouze jedním z jejich temných tajemství. V následné větrné bouři, která přeruší dodávku proudu a odřízne ostrov od kontaktů s pevninou, teprve naplno propukne vrahovo běsnění...





Moje recenze:

David Hunter, forenzní antropolog je právě u případu, když dostává povel k přesunu na odlehlý hebridský ostrov Runa, kde bylo nalezeno téměř celé spálené tělo, ze kterého zbylo jen chodidlo a jedna ruka. Místní policie si nemyslí, že by šlo o něco vážného, mají za to, že zde došlo k nehodě, při které někdo bohužel uhořel. David ovšem ihned vidí, že se tu odehrálo něco vážného a začíná sbírat důkazy.
Při náhlé větrné bouři, která přeruší dodávku proudu, a ostrov tak ztratí veškeré spojení s pevninou, tak teprve teď se vrah projeví na plno, a začnou přibývat další oběti. Všichni na ostrově mají strach, protože vrah, nebo vrazi se pohybují mezi nimi. Díky větrné bouři nemůže nikdo na ostrov, ale ani z ostrova.
Všechno vyšetřování je na Davidovi a jeho pomocnících z místní policie.

Kdo má toto vražedné běsnění na svědomí? Proč muselo umřít tolik lidí? A najdou skutečného vraha?


Můj názor na knihu:

Tato kniha mě doslova dostala. Vzhledem k tomu, že jsem již četla knihu s názvem Chemie smrti, tak jsem věděla, že nebudu zklamaná. Ovšem Chladný popel je ještě lepší než jsem čekala.
Super prostředí, do kterého je děj knihy přenesen, a po celou dobu čtení jsem byla napnutá, kdo, a proč takto běsní a vraždí. A musím říci, že toto běsnění přetrvává až do poslední stránky knihy...




Simon Beskett


Britský novinář a prozaik.Píše pro vícero periodik, mj. The Times, The Daily Telegraph či The Observer. Než nastoupil dráhu žurnalisty a spisovatele na volné noze, strávil část života ve Španělsku a hrál na bicí v několika skupinách. Žije s manželkou v Sheffieldu.
V devadesátých letech publikoval čtveřici psychologických románů, celosvětovou pozornost mu však přinesla až série thrillerů s postavou doktora Davida Huntera: premiérový díl - Chemie smrti (2006) - byl přeložen do sedmadvaceti jazyků. O rok, resp. tři roky později, k němu přibyla dvě pokračování, Written in Bone a Whispers of the Dead.




moje hodnocení: 5/5












Žádné komentáře:

Okomentovat