úterý 3. listopadu 2015

Recenze:


Název knihy: Levandulové noci
Autor: Sophie Bérard
Nakladatelství: Moba
Počet stran: 295




                          Kdo se žení či vdává z lásky, na toho čekají krásné noci 
                           a ošklivé dny.                                                                                                                             
                                                                                     Provensálské přísloví




anotace:

Isabelle doufá, že najde na starém venkovském statku rodiny Le Ber na březích řeky Durance svůj domov. Avšak venkovské sídlo mladého Corina le Ber je velmi zadlužené. Bezohledný hoteliér větří šanci přebudovat statek na luxusní hotel. Rodina se rozdělí na dva znepřátelené tábory a nic netušící Isabelle se náhle ocitne uprostřed enervující intrikánské hry - a také zažije svou životní love story.

Další dobrodružství rodiny Le Ber se si můžete vychutnat v druhém dílu s názvem Z nebe do ráje.






moje recenze:

Isabell je dvacet osm let, a žije se svým manželem v Hamburku. Mají dostatek peněz i krásný a honosný dům. Jen jedna věc jim chybí k dokonalému štěstí, a to společný potomek.
Isabell vysadila antikoncepci již před osmi měsíci, ale stále se nedaří, a těhotenství nepřichází.
Manžel si začíná myslet, že by měli navštívit odborníka, který by zjistil, kde je problém. Jenže Isabell je pod takovým tlakem, že se s manželem stále častěji hádají a slovně napadají, až jednoho dne se rozhodně od něho odejít, a odjet pryč, aby si mohla urovnat myšlenky, jak dále naložit se svým životem.
Z ničeho nic si začne balit své věci, a odnáší je do auta. Překvapené služebné pouze zdělí, že odjíždí a za chvíli už sedí ve svém plně naloženém autě, a míří do Francie.
Již dávno snila o tomto kraji, kde se pěstují broskvoně a nekonečné lány levandule.
 Po malém občerstvení a odpočinku na čerpací stanici, konečně dojela do Volonne, a rozhodne se najít nějaký pokoj k pronájmu. Náhle u cesty zahlédne malého chlapce, a vedle něho velkou ceduli s nápisem ,, Malý domek k pronájmu''. Zastaví a zeptá se chlapce na jeho jméno i na informace ohledně pronajímaného domku. Chlapec se představí jako Laurent a Isabell zavede až k malému polorozpadlému domku, který chtěl pronajmout, ale bohužel v něm neteče voda , a není tu ani elektřina, tak se zde rozhodne jen chvíli odpočinout, než pojede dál .




Corin Le Ber je na projížďce na koni, když na svém pozemku zahlédne cizí auto, a dokonce mladou ženu, jak si tam klidně spí. Zajede až k ní, a po probuzení se snaží zjistit, co tam dělá, a kde se tu vzala, když všude u cest jsou cedule se zákazem vjezdu na soukromý pozemek.
Isabell je nejprve překvapena, ale na konec se vše vysvětlí a Corin ji nabídne ubytování u nich v domě. Nikdo z rodiny nemá problém s tím, že by se zde Isabell na nějakou dobu ubytovala, a dokonce si ji všichni velice oblíbí. Nejvíce sám Corin, kterému před časem umřela manželka, a až do doby, než poznal Isabell si nedokázal představit, že by někdy ještě mohl o nějakou ženu mít zájem...

Jak se Isabell rozhodne? Vrátí se k manželovi, nebo se rozhodne jinak?
Učaruje ji tato krásná a levandulí provoněná krajina natolik, že se rozhodne zde žít?
A co Corin? Zbaví se svých finančních problémů a najde novou lásku?
To vše a mnohem více se dočtete v této krásné knize.





Za poskytnutí recenzního výtisku knihy moc děkuji nakladatelství  MOBA 
Knihu zakoupíte  ZDE 





Kerstin Gier
pseudonym: Sophie Bérard

Kerstin Gierová (1966) začala s psaním románů pro ženy v době, kdy zůstala jako diplomovaná pedagožka víceméně bez práce. A měla úspěch: hned její prvotina Männer und andere Katastrophen byla zfilmována a rovněž její další romány se těší velké oblibě a získaly řadu cen.
Kerstin Gierová žije jako autorka na volné noze s manželem, synem, dvěma kočkami a třemi slepicemi na vesnici nedaleko Kolína nad Rýnem.

Studovala germanistiku, hudební vědu a anglistiku, nakonec však má diplom z psychologie komunikace. V roce 1995 začala psát romány pro ženy, které jsou v Německu velmi úspěšné. Do světa však prorazila teprve svou trilogií Drahokamy o lásce a cestování časem. Knihy již byly přeloženy do celé řady jazyků a chystá se i film na jejich motivy. Bydlí se svým mužem a synem v malé vesničce poblíž Bergisch Gladbachu.


moje hodnocení: 4/5












4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Míšo moc děkuji :-)
      Pokusím se zařadit na seznam i druhý díl s názvem Z nebe do ráje.

      Vymazat
  2. Obálka mě zaujala na první pohled, je taková výrazná, ale rozhodně nebije do očí. Recenze se ti povedla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano obálka je pěkná a je i taková hebká na omak :-)
      Děkuji ;-)

      Vymazat