pátek 20. listopadu 2015

Nové knihy:



                 Dnes jsem si vyzvedla balíček ze zásilkovny.
    Chci si mou oblíbenou Agathu Christie koupit v tomto novém                krásném provedení. Takže další dvě jsou doma ;-)




kuk..



jsou to tyto dvě...






anotace:

Jedinečné, důvtipné a napínavé příběhy z pera královny zločinu a nejprodávanější spisovatelky všech dob – nyní nově v luxusní edici věnované speciálně jejím detektivkám. 
Špatné počasí, souhra okolností či pečlivě naplánovaná akce – co způsobilo, že sira Stafforda Nye, chytrého, ale nedoceněného pracovníka ministerstva zahraničí, oslovila na frankfurtském letišti neznámá žena s žádostí, aby kvůli ní riskoval pověst, a možná i život? Sir Stafford jí vyhoví – a od té chvíle se nepřestává divit, do jak nebezpečné hry se dostal. Jde o budoucnost světa, postupně ovládaného mládeží holdující kultu násilí a destrukce. Je možné je zastavit? Kdo za tím vším stojí? A co s tím má společného Staffordova prateta Matilda? 
Detektivní román se špionážní zápletkou z roku 1970 nezapře autorčiny obavy vyvolané tehdejší nestabilní politickou situací a její potřebu se k nim vyjádřit. Výsledkem je příběh, jehož nadčasovost a naléhavé poselství k nám promlouvají i po více než čtyřiceti letech; příběh, jenž i po tak dlouhé době zůstává stále aktuální – a varuje.





anotace:

Soubor šesti povídek vyšel ve Velké Británii v roce 1960 jako tradiční každoroční vánoční Christie pod stromek. Pět případů v něm řeší slavný Hercule Poirot, šestý pak neméně úspěšná slečna Jane Marplová. Odcizený šperk, mrtvola uzavřená v truhle, zločin odhalený za pomoci hypnózy, nenávisti ke kočkám, jídla objednaného v restauraci či podivných staromódních šatů s potiskem – ani tentokrát těmto dvěma pečlivým, důmyslným a neúnavným vyšetřovatelům neunikl žádný detail, který by je dovedl k usvědčení každého, byť seberafinovanějšího pachatele.




8 komentářů:

  1. Páni ty jsou krásné! :)
    Asi jsem velká ostuda,ale od této autorky jsem ještě nic nečetla...asi bych to jako milovník detektivek a thrillerů měla rychle napravit :-D
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od této autorky hodně knih, ale každou z jiného vydání, a tak jsem se rozhodla, že si pořídím celou sérii v tomto novém provedení, aby to i hezky vypadalo :-)
      Moc děkuji :-)

      Vymazat
  2. Obálky jsou krásné, budeš mít pěknou sbírku :)

    OdpovědětVymazat