úterý 27. října 2015

Recenze:


Název knihy: Panství Daringham Hall- Dědictví
Autor: Kathryn Taylor
Nakladatelství: Moba
Počet stran: 256





anotace:

Poklidný život na panství Daringham Hall v malebné Východní Anglii naruší příjezd Bena Sterlinga. Ben je totiž skutečným dědicem panství a hodlá se pomstít rodině, která se k jeho matce zachovala velmi nelítostně. Jeho plány však naruší zvěrolékařka Kate, do níž se vášnivě zamiluje. Má smysl žít pouze pro pomstu, nebo je důležitější odpustit a začít nový život?                              






moje recenze:

Ben Sterling, spoluvlastník úspěšné softwarové společnosti v New Yorku se vydá do Anglie na panství Daringham Hall, aby se vypořádal se svojí minulostí a vzal si co mu patří.
Benova matka ještě než stihla umřít, řekla Benovi vše o jeho původu i o tom, že v šlechtické rodině Camdenových nebyly vítáni.

Ben ještě nestihl dojet na panství, když ho cestou potká nemilá událost, díky které je nucen vyhledat pomoc v blízkém stavení, kde se za zvláštních podmínek seznámí s veterinářkou Kate. 
K vzniklé situaci nepřidá ani fakt, že Ben ztratil svou paměť, a tak dosud netuší kdo je, proč tu je, ani odkud vlastně pochází.
Co všechno se během krátké chvíle může změnit v životě několika lidí si nikdo neumí představit.
Člověk, který si je stoprocentně jist svým majetkem a postavením ve společnosti se náhle může stát úplně někým jiným, a pak začne přemýšlet nad tím, jak je možné, že celý život žil pouze ve lži.
Dokáže se se vším rodina vypořádat a přijmout nové skutečnosti?
Nebo se budou bránit.
 Ben byl tvrdě odhodlán bojovat za svá práva, ale pobyt na panství Daringham Hall mu ukázal, že zdejší lidé dokáží projevit i svou lepší stránku. Při každodenní pomoci na panství a jeho okolí, si kousek po kousku uvědomuje, že jeho zlost vůči těmto lidem je příliš veliká a možná i zbytečná.
Navíc nečekal,že by zde mohl poznat milou a hodnou veterinářku Kate, a zjistit, že jsou i takové ženy se kterými chce muž strávit více času než jen jeden večer na párty, nebo jednu noc.
Když Bena na slavnosti vína osloví jeho společník Peter, který se přítele vydal hledat po tom co se čtrnáct dní neozval, Benovi se okamžitě vybaví vše...
Už ví proč jel do Anglie, i to co zde chtěl vykonat.
Dokáže potlačit nenávist? A bude dále milovat Kate, i když je blízkou přítelkyní rodiny Camdenových?


z knihy:

Ben nevěděl co má říct. Co ale vlastně věděl? Kate mu říkala Ben a on sám si na to jméno zvykl, vzhledem k tomu, že asi bylo jeho skutečné jméno. A zvykal si taky na pocit, že je mužem bez minulosti. Ona mohla za to, že všechno zapomněl, ale nenávidět ji kvůli tomu nemohl. Naopak, pomyslel si a dlouze vydechl.
Děsivě rychle si na ni zvykl, protože její návštěvy byly tím jediným, co ho dokázalo vytrhnout z toho příšerného přemýšlení.


Jak dopadne boj o dědictví a šlechtický titul? Zapadne Ben do této rodiny? Nebo si bude muset své místo v této rodině zasloužit?
A co Kate? Je to ta žena, na kterou Ben celý život čekal?
Ano je zde spousta otázek, ale některé si zodpovíte po přečtení této příjemné knihy a na některé si budete muset počkat až do druhého dílu knihy. Já osobně se na něj moc těším, protože se chci dovědět mnohem víc.





můj názor na knihu:

Tato kniha se mi četla velice dobře, a děj mě nenechal ji odložit.
Dalo by se říci, že se jedná o oddechovou knihu, i když hrdinové řeší složitý problém, a nikdo z nich neví jak to dopadne.
Při čtení knihy, jsem se dokonce dozvěděla, proč byly zvoleny na obálku knihy krásné růžičky :-)


Za poskytnutí této knihy velice děkuji nakladatelství  MOBA
Knihu zakoupíte  ZDE








Kathryn Taylor

začala psát už jako dítě. Když jí bylo jedenáct, tak byl vydán její první příběh. Od té doby věděla, že se chce živit jako spisovatelka. Její profesionální i soukromý život jí však přichystal řadu překážek. Nakonec se jí však její sen splnil, když napsala velmi úspěšnou sérii určenou převážně ženám- BARVY LÁSKY.





moje hodnocení: 4/5






















Žádné komentáře:

Okomentovat