úterý 20. října 2015

Recenze:



Název knihy: Perla v mlze
Autor: Virginia C. Andrewsová
Nakladatelství: MOBA
Počet stran: 383  (2 z 5 dílů)







anotace:

Ruby je pravým opakem své sestry - dvojčete Gisselle, vypočítavé, sobecké, nesnesitelné manipulátorky. Přesto je Ruby nevýslovně šťastná, že má rodinu, že našla otce a sním i rodičovskou lásku, kterou předtím nepoznala. Nevlastní matka v ní však vidí vetřelce, snaží se ji z domu za každou cenu vyštvat, a tak sedmnáctiletá Ruby odjíždí do internátní dívčí školy. Je to ale správné rozhodnutí? Aby zapomněla na příkoří, začne se opět věnovat malování a najde i lásku...










moje recenze:

Na konci prvního dílu, jsem doufala, že Ruby konečně potká lepší život, a její neshody a nepochopení v nové rodině se vytratí.
Bohužel, nevlastní matka Daphne se nehodlá smířit s tím, že by se každý den měla dívat na hřích mládí svého manžela, a tak se Ruby i Gisselle zbaví tím, že je chce poslat do internátní školy pro děvčata z velice bohatých rodin. Obě děvčata se zlobí a nechtějí nikam jet, a každá má pro to jiné důvody. Zatím co Ruby trápí, že bude muset opustit tatínka a svého chlapce Beaua, Gisselle trápí úplně něco jiného. V nové škole už nebude tou, která je nejkrásnější a nejobletovanější spoustou chlapců.
Když nastane den odjezdu, ani jedna neví, co je tam čeká, a každá je ponořená do svých myšlenek. Při příjezdu čeká hlavně Gisselle šok, protože pokoje ve kterých děvčata bydlí jsou velice malé a skromně zařízené, navíc oblečení, kterého si Gisselle přivezla několik kufrů nebude téměř potřebovat, protože děvčata zde nosí stejné školní uniformy.
Ruby si brzy zvykne na školní řád, i když hned od prvního dne školy dostala od ředitelky školy jasně najevo, že bude pod přísným dohledem, a sebemenší nekázeň způsobenou jí nebo jejím dvojčetem Gisselle odnese přísným trestem jen Ruby.
 Naštěstí Ruby i v této škole nachází hodnou učitelku umění, a může zde malovat obrazy a zdokonalovat se ve své umění. Nové žačky jsou také zvány na uvítací večeři do domu ředitelky školy, zde se Ruby náhodou setká se slepým Louisem, vnukem ředitelky školy. Louis je sice slepý, ale krásně hraje na piáno a s Ruby si dobře rozumí a začne ji častěji zvát do jejich domu.

Co zde děvčata ještě čeká? Najdou si nové přátele? A co učitelé, jak na ně budou nahlížet?
Smíří se Ruby s tím, že nebude moct každý den vídat svého milovaného tatínka a bude odloučena i od přítele Beaua?
Najde nakonec své štěstí?






můj názor na knihu:

Již první díl jsem přímo hltala, a u tohoto dílu tomu nebylo jinak. Kniha je napsána velice poutavě a pořád se něco děje, i když si občas říkám, zda je možné aby jednoho člověka potkalo tolik věcí. To ale nemění nic na tom, že se mi kniha velice líbila a těším se na třetí díl s názvem Falešný třpyt.



Tímto chci moc poděkovat nakladatelství MOBA za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Knihu můžete zakoupit ZDE 






Virginia C. Andrewsová

V patnácti letech jí postihla tragická nehoda a kvůli pochybení chirurga byla nucena po celý zbytek života zůstat na kolečkovém křesle. Psát začala až po smrti svého otce. Sedm let po napsání prvního románu se konečně dostala do čtenářského podvědomí a její knihy se staly bestsellery. Napsala několik pentalogií, románů a povídek. Zemřela na rakovinu. Zůstalo po ní několik rozepsaných prací, které za ni dotvořil stínový autor pod jejím jménem.














moje hodnocení: 5/5












2 komentáře:

  1. Do konce roku si chci přečíst minimálně první díl série :) Moc mě to zaujalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda :-) Já už se těším na listopad, až vyjde třetí díl :-D

      Vymazat